×
سیاسی
شناسه خبر : 48388
تاریخ انتشار :

روانپزشک نروژی: جو بایدن از زوال عقل رنج می‌برد

«فِرِد هِگِن» روانپزشک نروژی با بررسی رفتارها و اظهارات جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در محافل عمومی اعلام کرد که اختلال‌های شناختی بایدن نشان می‌دهد او احتمالا از زوال عقلی رنج می‌برد.

همزمان با تشدید حملات لفظی «دونالد ترامپ» به جو بایدن و تردید‌ها درباره توانایی‌های جسمی و ذهنی او برای انجام وظایف ریاست جمهوری آمریکا، یک روانپزشک نروژی هشدار  داد که بایدن از زوال عقل رنج می‌برد.

به نوشته اسپوتنیک، به گفته این روانپزشک آنچه که از ابتدای آغاز کارزار انتخاباتی بایدن به شکل سریال اشتباهات کوچک شامل فراموشی، بدگویی، گیجی، گاف و پرخاشگری نمایان شده بود، با یک سرعت بسیار زیاد اوضاع بدتر شده است.

فِرِد هِگِن مدیر کلینیک روانپزشکی بیمارستان لاویسنبرگ در شهر اسلو پایتخت نروژ و ستون نویس روزنامه «نتاویسن» است.

او در روزنامه نتاویسن یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «چرا دموکرات‌ها دارند در حمایت از یک نامزد احتمالا دچار زوال عقل با هم متحد می‌شوند؟»

مدیر کلینیک روانپزشکی بیمارستان لاویسنبرگ در این یادداشت تاکید کرده که بایدن معمولا وقتی برای مصاحبه با رسانه‌ها یا سخنرانی عمومی حاضر می‌شود، حداکثر صحبتهایش 10 دقیقه طول می‌کشد و یا از طریق گوشی به او فرمان داده می‌شود و یا اینکه از روی دستگاه تله پرامپتر متن را قرائت می‌کند و اجازه سوال پرسیدن از رسانه‌ها هم داده نمی‌شود.

به گفته این روانپزشک، بایدن 77 ساله در معدود مباحث و مناظرات واقعی که حضور یافته، تمرکزش را از دست داده و اسامی و موضوعات را فراموش کرده است.

هگن نوشت: «البته من شاید قضاوت غلطی از او داشته باشم اما به اعتقادم او شخصی به نظر می‌رسد که به شدت از قبل متاثر از زوال عقلی است و هنوز تا انتخابات ریاست جمهوری زمان زیادی باقی است. اگر شرایط او طی دو سه ماه آینده بدتر شود، چه اتفاقی می‌افتد؟».

از نظر او، در بدترین سناریو این خطر وجود دارد که بایدن قادر به ادای کامل و معنادار جملاتش نباشد یا حتی نتواند فعالیتهای روزمره زندگی خودش را انجام دهد.

وی در ادامه نوشت: «این حرف من یک پروپاگاندای ترسناک نیست. هر کسی که تجربه ای درباره شناخت افراد دارای زوال عقل داشته باشد، به سرعت می‌تواند به چنین نتیجه ای برسد».

روانپزشک نروژی با هشدار درباره وضعیت بایدن افزود: «او مردی است که دموکرات‌ها و دیگر طرفداران جهانی شدن در دنیا به او اعتماد دارند و (در صورت پیروزی بر ترامپ) در کاخ سفید خواهد نشست و به دکمه اتمی(زرادخانه اتمی آمریکا) دسترسی خواهد داشت. در آن صورت دیگر ما از سیاست عقلانی صحبت نخواهیم کرد».

خبرگزاری اسپوتینک در گزارش خود درباره یادداشت این روانپزشک نروژی به سابقه هشدارها درباره زوال عقلی معاون هشت ساله رئیس‌جمهور آمریکا در دولت «باراک اوباما» اشاره کرده است.

پیش از این برخی رسانه‌ها از قبیل «کنسرتیوم نیوز، کانترپانچ و پولیتیکو» گزارشهایی درباره ابتلای بایدن به زوال عقل منتشر کرده بودند.

همچنین رودی جولیانی شهردار اسبق نیویورک و وکیل سابق دونالد ترامپ هم در اظهاراتی مدعی شده بود که بایدن دچار زوال عقل است.

گمانه‌زنی درباره وضعیت عقلی جو بایدن در حالی مطرح شده که با کناره گیری «برنی سندرز» از کارزار مقدماتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری حزب دموکرات انتخاب بایدن به عنوان نامزد این حزب برای رقابت با ترامپ تقریبا قطعی شده است.

از زمان حضور بایدن در کارزار مقدماتی انتخاباتی دمکرات‌ها، گاف‌ها و حواس پرتی‌های او مورد توجه برخی رسانه‌ها قرار گرفته و حتی در یکی از مناظره های نامزدهای این حزب خبرساز شد.

در مناظره اوایل مردادماه سال گذشته حزب دموکرات، «جولیان کاسترو وزیر مسکن آمریکا در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ (دولت اوباما) بعد از اظهارات رفت و برگشتی بایدن خطاب به او گفت: آیا حرفهایی که چند دقیقه قبل زدی را فراموش کردی؟

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکایی هم که صفت «جو بایدن خوابالو» را برای او درنظر گرفته است، بارها درباره توانایی جسمی و ذهنی بایدن تردید ایجاد کرده و با اشاره به گاف او در یکی از تجمعات انتخاباتی که در آن گفته بود «من برای انتخابات سنا به آرای شما نیاز دارم»، به تمسخر معاون اوباما پرداخت و گفت: «او اصلا نمی‌داند کجا هست و چه می‌کند».


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گزارش الاخبار در مورد چشم‌انداز همکاری روسیه، چین و ایران در مرحله پساجنگ
عارف: توسعه روابط با منطقه راهبرد قطعی ایران است
انقلاب در پیوند قلب با دست توانای متخصصان ایرانی + فیلم
شکست تلخ تراکتور مقابل قهرمان آفریقا در واپسین ثانیه‌ها
تعطیلی یزد، قم و خوزستان در روز چهارشنبه+ جزئیات کاهش ساعت کاری روز سه‌شنبه
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره ایران و سوریه
قدمت واقعی سمرقند فراتر از آن‌ چیزی است که تصور می‌شد
در جنگ 12 روزه اسرائیل علیه ایران، چند نفر از وزارت اطلاعات شهید شدند؟
وداع زودهنگام گلر الجزایری با سرخ‌ها در ارزروم
عکس های منتخب جهان،28 جولای2025
مهران با 51.8 درجه داغ‌ترین شهر ایران شد
هشدار ایران به رژیم اسرائیل درباره جداسازی استان‌های جنوبی سوریه
شکست پرسپولیس در آخرین بازی تدارکاتی در اردوی ترکیه
دبیرکل سازمان ملل: نسل‌کشی در غزه هیچ توجیهی ندارد
عراقچی: اگر تجاوز تکرار شود، بدون تردید واکنشی قاطع‌تر نشان خواهیم داد
کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش 1404 منتشر شد
میدری: حذف یارانه یا تغییر دهک‌بندی قبل از اعمال به افراد اطلاع داده می‌شود
گزارش تصویری | مرگ آرام بزرگ‌ترین دریاچه ایران
تیراندازی مرگبار در آتلانتا؛ یک کشته و 10 زخمی
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
X
آگهی تبلیغاتی