این کمیته در بیانیهای اعلام کرد که مقررات ممنوعیت رفت و آمد محدود به ساعت ۷ شب تا ۶ صبح روز بعد میشود و از فردا سه شنبه تا جمعه آینده (مصادف با پایان ماه شعبان و آغاز ماه رمضان) به اجرا در میآید.
طبق این بیانیه، روزهای جمعه و شنبه که مصادف با تعطیلی هفتگی در عراق است، مقررات ممنوعیت رفت و آمد مانند گذشته به صورت ۲۴ ساعته خواهد بود.
ممنوعیت تجمع بیش از سه نفر در عراق ادامه مییابد و به رستورانها اجازه داده شده تا فقط به صورت بیرون بر فعالیت کنند.
مغازهداران، کارخانهها و کارگاهها نیز در عراق اجازه دارند، فقط در طول روز (ساعات نبود ممنوعیت رفت و آمد) با رعایت کامل مقررات بهداشتی، فعالیت کنند.
تعطیلی مدارس، دانشگاهها، اماکن عبادی، کافی شاپها، ورزشگاهها و باشگاههای ورزشی، فروشگاههای بزرگ و تالارهای جشن و مناسبتها ادامه مییابد و هرگونه مجالس ترحیم و تجمع نیز در عراق تا اطلاع ثانوی همچنان ممنوع است.
به ادارات و نهادهای دولتی در عراق اجازه داده شده که فقط در صورت نیاز جدی با ظرفیت ۲۵ درصد فعالیت خود را از سرگیرند.
فعالیت همه وسایل نقلیه بزرگ که تعداد مسافران آن بیش از ۴ نفر باشد، ممنوع است و تنها به خودروهای نوع «ون» برای نقل و انتقال افراد در داخل شهرهای این کشور اجازه فعالیت داده شده است.
طبق این بیانیه، هرگونه سفر به خارج از عراق یا نقل و انتقال بین استانهای این کشور همچنان ممنوع اعلام شده است.
استفاده از ماسک در خارج از منزل الزامی اعلام شده و با نقض کنندگان این مقررات برخورد میشود.
در این مقررات فعالیت برخی از اصناف و گروهها که با زندگی مردم سر وکار دارند، از جمله داروخانهها، مطب پزشکان، تجار مواد غذایی و مایحتاج ضروری مردم و نقل و انتقال این مواد مستثنی شده است.
کمیته بهداشت و سلامت ملی عراق به استانهای مختلف این کشور آزادی عمل در صورت احساس نیاز برای تشدید یا کاستن از تدابیر پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در هماهنگی با این کمیته داده است.
ستاد بحران مهار کرونا در عراق از ۱۷ مارس گذشته (۲۷ اسفند ۹۸) مقررات ممنوعیت رفت و آمد پیشگیری از شیوع کرونا را در سراسر این کشور اعلام کرده بود.
نمایندگی سازمان بهداشت جهانی در بغداد، تاکنون اقدامهای عراق را در زمینه مهار شیوع ویروس کرونا مثبت ارزیابی کرده است.
در زمان حاضر میزان ابتلا به ویروس به طور چشمگیری در این کشور کاهش یافته است.
عراق به دلیل تدابیر شدید زودهنگام که در مقابله با این ویروس اتخاذ کرد، اجازه نداد بیماری به مرحله حاد در این کشور برسد.
در همین حال، «عادل عبدالمهدی»، نخستوزیر مستعفی عراق عصر دیروز (یکشنبه) تاکید کرد که موفقیت کشورش در مقابله با ویروس کرونا نتیجه جدی گرفتن تهدید و اقدام زودهنگام پیشگیرانه بوده است.
عبدالمهدی در نشست کمیته عالی بهداشت و ایمنی ملی عراق گفت که پیشرفتها علیه شیوع ویروس کرونا نباید ما را وسوسه کند و باعث شود تصمیمهای شتابزده و نادرست بگیریم.
وی تاکید کرد که نباید به دلیل کاهش آمار مبتلایان در روزهای گذشته و پیشرفتها در مهار کرونا اقدامهای مقابلهای را رها کرد.
بر اساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت عراق، تعداد کل مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به یک هزار و ۵۳۹ نفر رسیده که تاکنون ۸۲ نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختهاند و ۱۰۰۹ نفر نیز بهبودی کامل یافتهاند.
نخستین مورد ابتلا به ویروس در عراق چهارم فوریه گذشته (۱۵ بهمن ۹۸) به ثبت رسیده است.
خبرگزاری ایرنا