نورنیوز ـ گروه اقتصادی: اکنون در حالی روزهای سخت کرونایی را میگذارنیم که دغدغه جهان پساکرونایی، از جهات مختلفی اهمیت بیشتری برای مردم پیدا کرده است.
بحران کرونا عملا در حال تغییر عمیق و جدی نظم جهانی است و شاید در حال حاضر بیشترین ترس بشر از رکودهای سهمگین اقتصادی باشد، موضوعی که معیشت و حیات تمام مردم جهان را تحتالشعاع قرار میدهد.
پیش بردن نظام اقتصادی به سمت تابآوری هر چه بیشتر و تلاش برای خود اتکایی، در شرایطی که اغلب کشورها نیازمند تامین تجهیزات پزشکی و یا حتی مواد غذایی هستند، خود میتواند راهی روشن برای آینده پسا کرونایی باشد.
فضای پیش رو، فضایی مشابه جنگ را برای بشریت ترسیم کرده با این تفاوت که دشمن کنونی یک ویروس ۵ میلی گرمی است که اگر مورد توجه قرار نگیرد، قطعا میتواند آسیبهایی پایدارتر از هر جنگی که تاکنون دنیا به خود دیده است را به جای بگذارد.
هر چند دنیا بیش از هر زمانی در تاریخ ترسیده است، اما این حالت جنگگونه نیز میتواند روزنه امیدی باشد بر این که، مردمی که جنگهای بسیاری را پشت سر گذاشتهاند و در چنان شرایطی با همدلی توانستهاند تغییرات جدید را بپذیرند، تدبیر کنند و تغییری در جهان خود ایجاد کنند.
حال نیز پذیرش جهانی با نظم جدید شاید کمی برایشان سخت و یا حتی ملال آور باشد، ولی ناممکن نیست. شرایط مشابه در طول تاریخ به خوبی ثابت کرده است که مردم میتوانند خود را با دیگرگونیهای مختلف خو بدهند و حتی تمدن و دنیایی قویتر از قبل برپا سازند.
دنیایی که شاید این بار، پس از پشت سر گذاشتن بحرانی عظیم به نام کروناویروس جدید، جهانی بدون سایه سیاه آمریکا باشد، دولتی که پس از دههها ادعای سلطه طلبی، با بیتدبیری تمام در تشخیص موقعیتها و اقدامات نادرست در مورد امور سلامتی مردمش در چنین وضعیت سرنوشتسازی، نهتنها خود را به دست خود به افول میکشاند، بلکه با از بین رفتن اعتبارات بین المللیاش حامیان به ظاهر همراهش را به راحتی به سمت سقوط سوق میدهد!
نورنیوز