نور نیوز- گروه جامعه-بر اساس آمارهای منتشر شده از ابتدای شیوع ویروس کرونا در جهان، میزان ابتلا و مرگ ومیر بر اثر این بیماری در افرادی که دارای بیماریهای زمینه ایی هستند به مراتب بالاتر از افراد عادی گزارش شده است.
علت اصلی این رخداد مربوط به ضعف سیستم ایمنی بدن این افرادبوده که آنها را در مقابله با ویروس، آسیب پذیرتر میکند و ریسک مرگ و میر در آنها را افزایش میدهد.
بالا بودن آنزیم کبدی که بدنبال آسیب دیدن سلولهای کبدی ایجاد میشود یکی از بیماریهای زمینه ایی است که در نحوه عملکرد کبد تاثیر منفی میگذارد.
این بیماری زمینه ایی در کنار بیماریهای دیگر مانند فشار خون، دیابت و نارسایی کلیوی عللی هستند که ریسک ابتلا به ویروس کرونا را در افراد افزایش میدهند.
کبد چرب از جمله بیماریهای فراگیری است که باعث بالا رفتن آنزیم کبدی می شود
بررسیهای انجام شده از سوی متخصصان تغذیه نشان می دهد که در دوره شیوع ویروس که باخانه نشینی و قرنطینه اجباری همراه است مشکلات مربوط به کبد چرب در افراد به دلیل کم تحرکی و تغییر زمان خواب در شبانه روز بیشتر شده است.
افرادی که به بیماری کبد چرب مبتلا هستند و شرایط قرنطینه نیز ان را تشدید نموده در صورت ابتلا به ویروس کرونا، علائم بیشتری نسبت به سایر افراد خواهند داشت و در نتیجه به مراقبتهای بیشتری از جمله بستری شدن در آی سی یو نیازمند می شوند.
نکته قابل توجه این است که صرف بالا بودن آنزیم کبدی ناقل ویروس کرونا برای فرد نیست بلکه ضعف زمینه ایی و ناتوانی بدن در مقابله با ویروس است که احتمال ابتلای فرد به ویروس را افزایش میدهد.
این گونه افراد باید ضمن احتیاط و مراقبت بیشتر و رعایت اصول بهداشت فردی و کنترل بیماری زمینه ایی با مصرف به موقع و منظم داروهای تجویز شده توسط دکتر و دقت در رژیم غذایی، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند
افراد دارای کبد چرب باید در دوران قرنطینه از مصرف غذاهای فست فودی و گوشتهای تفت داده شده در روغن بشدت پرهیز کنند و با استفاده بیشتر از
غذاهای گیاهی و دارای فیبر به پاکسازی کبد خود کمک نمایند.
انجام ورزشهای سبک در منزل و تنظیم زمان خواب در شبانه روز از مهمترین اقدامات دیگری است که می تواند شانس ابتلا به بیماری کرونا در افراد مبتلا به کبد چرب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
نورنیوز