×
سیاسی
شناسه خبر : 48234
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/30 ساعت 19:38
نگرانی ترامپ و متحدانش بیشتر انتخابات است

نگرانی ترامپ و متحدانش بیشتر انتخابات است

نیویورک‌تایمز: ترامپ سخت در تلاش است، در بحران کنونی، وضعیت آمریکا را به حالت عادی بازگرداند، اما وی بدون توجه به سلامت مردم کشور خود، تنها بر پیروزی در انتخابات تمرکز کرده است.

روزنامه «نیویورک تایمز» در یادداشتی که روز گذشته منتشر کرد، نوشت «ترامپ» با توجه به بیکاری گسترده آمریکا و اختلال در اقتصاد این کشور، ناچار است به قرنطینه پایان دهد و ایالات متحده را به حالت عادی باز‌گرداند، به همین دلیل است که وی هفته گذشته در تلاش بود اختیار خود را به طور کامل نشان دهد تا اقتصاد آمریکا را دوباره به حالت عادی باز‌گرداند. ترامپ در نشست خبری روز سه‌شنبه اعلام کرد: «کشور ما باید باز‌ شود و باز خواهد شد و امیدواریم این باز‌گشایی امن باشد. برخی بخش‌ها سریع‌تر باز خواهند شد.» به نوشته این روزنامه آمریکایی، جمهوری‌خواهان در کنگره خواستار پایان قرنطینه در آمریکا شده‌اند.

«آندی بیگس» نماینده ایالت آریزونا، در مصاحبه با مرکز «پولیتیکو» گفت: «این کار (پایان قرنطینه) باید دیروز انجام می‌شد». «تری هالینگورث»، نماینده ایالت ایندیانا اذعان کرد که پایان «فاصله‌گذاری اجتماعی» احتمال «مرگ و میر» را بالا می‌برد اما پایان آن بهتر از گزینه‌ دیگر است. «جان کندی» سناتور ایالت‌ لوئیزیانا در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز روز چهار‌شنبه گفت: «ما باید کشور‌ را باز کنیم و وقتی این کار را انجام دهیم، گسترش ویروس کرونا سریع‌تر خواهد شد و ما باید برای این مسئله آماده باشیم.» «نیویورک تایمز» در ادامه نوشت، هیچ شکی نیست که به دلیل تعطیلی برخی بخش‌ها در آمریکا، نگرانی برای عواقب اقتصادی در این کشور وجود خواهد داشت، اما جمهوری‌خواهان و به خصوص ترامپ، به فکر (انتخابات) ماه نوامبر هستند و تنها چیزی که رئیس‌جمهور آمریکا می‌داند این است که سر‌نوشت وی با افت و خیز وضعیت اقتصادی تغییر می‌کند.

اگر او در کمپین انتخاباتی خود پیروز نشود، در سیاست‌ چندقطبی ملی آمریکا احتمالاً جمهوری‌خواهان کنگره را نیز با خود به پایین خواهد برد. «نیویورک تایمز» با اشاره به سیاست‌هایی که کنگره در مقابله با ویروس کرونا اتخاذ کرد نوشت، کنگره به منظور مقابله با این بحران مجبور بود سیاست‌هایی را مد نظر قرار دهد، اما این سیاست‌ها در هر شرایط دیگری نیز افراطی محسوب می‌شد. مبلغ 2/2 تریلیون دلار، یک بسته‌ کمک مالی بود که دو برابر مبلغ در نظر گرفته شده در قانون بهبود و سرمایه‌گذاری مجدد، مصوب سال ۲۰۰۹ آمریکا است. قطعاً کمک‌های بیشتری نیز در راه خواهند بود و حداقل دموکرات‌ها بر تریلیون‌ها دلار دیگر تمرکز کرده‌اند. این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت، در یک دوره یک ماهه، آمریکا به سمت یک سوسیال دموکراسی پیش رفت و اگر بحران اقتصادی و بحران سلامتی در طول سال گسترش پیدا کند، آمریکایی‌ها در این راه پیش‌تر خواهند رفت و این در حالی خواهد بود که بازار در آمریکا بسته است، نرخ بیکاری در این کشور همچنان افزایش می‌یابد و حکومت فدرال تنها نهادی خواهد بود که چرخ اقتصاد این کشور را خواهد چرخاند.

این اصل که مردم عادی آمریکا در مواجهه با بی‌ثباتی‌های اقتصادی و اجتماعی نیاز به امنیت دارند، هم در شرایط عادی و هم در شرایط بحرانی صدق می‌کند. اگر سوسیال دموکراسی تحت این شرایط محتمل باشد، در شرایطی که نرخ بیکاری پایین و رشد اقتصادی بالاست نیز ممکن خواهد بود. روزنامه «نیویورک تایمز» دلیل اینکه جمهوری خواهان در دوران کرونا سعی کرده‌اند سخاوتمندانه‌ترین بسته حمایتی؛ یعنی افزایش بیمه بیکاری را از بین ببرند را از زبان «ریک اسکان» سناتور ایالت فلوریدا نوشت. «ریک اسکان» گفته است: «زمانی که به سر کار برمی‌گردیم نمی‌توانیم برای کسانی که می‌گویند ما می‌توانیم جا‌های بهتری کار کنیم، انگیزه‌ای ایجاد کنیم.» این روزنامه آمریکایی نقل قول این سناتور آمریکایی را به عبارتی دیگر اینگونه نوشت که آمریکا نمی‌تواند به مردم خود کمک کند تا برای کسب درآمد بالاتر چانه‌زنی کنند، اما چه بحران باشد و چه نباشد، این کشور باید به طبقه‌های کارگری نظم دهد.

«نیویورک تایمز» در پایان این یادداشت عنوان کرد، هیچ تضمینی وجود ندارد که آمریکا با دریافت کمک از حکومت فدرال به رکود اقتصادی و بیماری کرونا پاسخ دهد. اگر رکودهای پشت سر هم در اواخر قرن نوزدهم میلادی، نظم اجتماعی آمریکا را به اندازه کافی مختل کرد تا فضا را برای رادیکالیسم سیاسی در این کشور باز کند بنابراین رکود‌های بزرگ‌تر و فشار بیماری کرونا ممکن است همین کار را اکنون برای جامعه آمریکا انجام دهد. از این منظر، برای ترامپ، جمهوری‌خواهان و جنبش‌های محافظه‌کار منطقی است تا بر پایان دوران قرنطینه اصرار بورزند. جنبش محافظه‌کار تقریباً نظم سیاسی «نیو دیل» را از بین برده و به زمانی باز‌گشته‌اند که نظام سرمایه‌داری می‌تواند بدون محدودیت عمل کند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد