×
فرهنگی
شناسه خبر : 48209
تاریخ انتشار :

دانشگاه استفورد: شمار مبتلایان کرونا در آمریکا 80 برابر آمار رسمی است

تازه‌ترین مطالعات پژوهشگران دانشگاه استنفورد بر روی آنتی‌بادی افراد نشان می‌دهد که شمار کسانی که در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند 50 تا 80 برابر آمار رسمی گزارش شده بوده و این نشانگر نزدیک شدن جامعه به سیستم مصونیت جمعی است؛ هرچند تردیدها در مورد اثربخشی مصونیت جمعی در برابر کرونا ادامه دارد.

روزنامه بریتانیایی گاردین امروز (شنبه) در نوشتاری با عنوان «مطالعات آنتی‌بادی نشان می‌دهد شیوع ویروس کرونا بسیار گسترده‌تر است از آنچه پیش از این تصور می‌شد»، افزود: پژوهش‌های اخیر دانشگاه استنفورد نشان می‌دهد گسترش ویروس کرونا ممکن است ۵۰ تا ۸۵ برابر بیشتر از آمارهای رسمی باشد. این مطالعه جدید در کالیفرنیا نشان داده که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ممکن است ده‌ها برابر بیشتر از آنچه پیش از این تصور می‌شد، باشد. این پژوهش انجام شده از سوی دانشگاه استنفورد که جمعه منتشر شد، نمونه‌هایی از میان سه هزار و ۳۳۰ نفر را در شهر سانتا کلارا (یکی از شهرهای کلیفرنیا) مورد آزمایش قرار داد و ثابت کرد گسترش ویروس ۵۰ تا ۸۵ برابر بیشتر از آمارهای رسمی است.

« اران بن دیوید - «Eran Bendavid » استادیار رشته پزشکی دانشگاه استنفورد که رهبری این پژوهش را برعهده داشته در این خصوص می‌گوید: مطالعه درخصوص میزان آلودگی به ویروس، می‌تواند در فهم چگونگی گسترش این بیماری همه‌گیر به ما کمک کند. محققان این مطالعه را نخستین پژوهش گسترده در نوع خود می‌دانند که با شناسایی آنتی بادی در افراد سالم از طریق آزمایش خون از نوک انگشت انجام می‌شود و نشان می‌دهد آیا آن‌ها پیش از این به ویروس کرونا مبتلا و سپس بهبود یافته‌اند. در هنگام انجام این تحقیق، در شهر سانتا کلارا، یک هزار و ۹۴ مورد مبتلا به کووید-۱۹ تائید شد که از این میان ۵۰ نفر جان خود را از دست دادند؛ اما براساس میزان آنتی بادی افراد، احتمالا در اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین) بین ۴۸ هزار تا ۸۱ هزار نفر در شهر سانتا کلارا به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند که این میزان تقریبا ۵۰ تا ۸۰ برابر بیشتر از آمار رسمی گزارش شده است.

همچنین این بدان معنی است که کرونا به طور بالقوه بسیار کمتر کشنده‌تر از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شد. پیش از این میزان مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در آمریکا ۴.۱ درصد اعلام شده بود حال آنکه محققان استنفورد می‌گویند یافته‌های آن‌ها میزان مرگ و میر فقط ۰.۱۲ تا ۰.۲ (۱۲ صدم تا بیست دهم درصد) درصد را نشان می‌دهد. برخی دانشمندان، یافته‌های این تحقیق را اینگونه تفسیر کرده‌اند که ما به سیستم مصونیت جمعی (hedr immunitu) نزدیک شده‌ایم؛ بدان معنا که اگر در یک جامعه تعداد قابل توجهی از افراد به یک بیماری مبتلا شوند، بدن آن‌ها آنتی‌بادی لازم را می‌سازد و در نهایت جامعه در برابر آن بیماری همه‌گیر مصون می‌شود.

این امر سبب بازگشت سریعتر مشاغل می‌شود، درست همانند راهبردی که سوئد در پیش گرفته است. اما محققان حاضر در این پژوهش تاکید می‌کنند نباید برای نتیجه‌گیری شتاب‌زده اقدام کرد و این یافته‌ها نباید به سرعت منجر به تصمیم‌گیری سیاستمداران و رهبران شود. « آرتور رینگولد - Arthur Reingold » استاد اپیدمیولوژی دانشگاه برکلی کالیفرنیا که در این مطالعه شرکت نکرده می‌گوید: براساس این پژوهش تعداد افراد مبتلا به این ویروس بسیار بیشتر از تصور بوده و لذا نرخ مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ به آن‌اندازه‌ای که تصور می‌شد، بالا نیست. اما او در عین حال با توجه به نتایج این مطالعه خاطرنشان می‌کند نباید در خصوص برداشته شدن محدودیت‌های وضع شده سریع تصمیم‌گیری کرد.

رینگولد یادآور می‌شود، این ایده که پژوهش کنونی می‌تواند همچون گذرنامه‌ای برای عبور از مقررات کنونی قرنطینه و رفتن به سر کار باشد، دو محدودیت دارد؛ نخست آنکه ما نمی‌دانیم آنتی‌بادی‌ها در بدن بخش قابل توجهی از افراد تا چه مدت از بدن در برابر ویروس‌ها محافظت می‌کند و دوم آنکه درصد بسیار کمی از جمعیت آنتی‌بادی دارند. این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه برکلی افزود: با توجه به میزان مبتلایان به کووید-۱۹ که در واقع سه درصد جمعیت منطقه را تشکیل می‌دهد، این بدان معناست که ۹۷ درصد افراد هیچ آنتی‌بادی برای مقابله با ویروس کرونا در بدن خود ندارند.

حال آنکه برای دستیابی به مصونیت جمعی (مصونیت گله‌ای)، ۵۰ درصد یا بیشتر جمعیت باید مبتلا شده و سپس بهبود یابند تا نسبت به کرونا مقاوم شوند. پژوهشگران این مطالعه همچنین اعلام کرده‌اند آمار ارائه شده حاصل از تحقیق در سانتا کلارا نمی‌تواند نماینده دیگر مناطق ایالات متحده باشد. « جایانتا باتاچاریا - Jayanta Bhattacharya » استاد استنفورد و یکی از نویسندگان این پژوهش گفت: بسیار مهم است که مطالعات مشابهی در سراسر آمریکا انجام شود.

بی‌تردید ویروس کرونا در برخی مناطق شیوع بیشتری نسبت به دیگر مناطق دارد و درک شیوع ویروس‌ها در هر منطقه گامی اساسی برای پیشبرد برخی سیاست‌هاست. براساس آخرین گزارش‌ها، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان بیش از ۲ میلیون و ۲۵۱ هزار نفر بوده که از این میان بیش از ۱۵۴ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. در میان این آمارها، آمریکا با بیش از ۷۱۰ هزار مبتلا در صدر کشورها قرار دارد؛ از این تعداد بیش از ۳۷ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. ۲۰۲۳


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
X
آگهی تبلیغاتی