×
فرهنگی
شناسه خبر : 48198
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/30 ساعت 12:44
چرا در شرایط کرونایی مراجعه به دندان پزشکی خطرناک است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا در شرایط کرونایی مراجعه به دندان پزشکی خطرناک است؟

با وجود بازگشایی مطب‌ها، وزارت بهداشت ارائه خدمات توسط دندان پزشکی‌ها را به دلیل پر خطر بودن، محدود به خدمات اورژانسی کرده است.

نورنیوز ـ گروه جامعه: معاون وزیر بهداشت از بازگشایی مجدد مطب‌های پزشکان خبر داده است. به گفته جان بابایی این مطب‌ها با رعایت موارد بهداشتی ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت، می‌توانند ارائه خدمات به بیماران را از سر بگیرند.

با این وجود او  تاکید کرده است این بازگشایی شامل دندان پزشکی‌ها نمی‌شود و مراکز دندان پزشکی تنها اجازه ارائه خدمات اورژانسی را دارند.

خدمات اورژانسی شامل شکستگی دندان، خونریزی پس از کشیدن، آبسه دندان و تورم صورت، عفونت لثه و مخاط دهانی و همچنین شکستگی فک و صورت می‌شود. جان بابایی علت این امر را قرارگیری دندان پزشکی در میان مشاغل «بسیار پرخطر» دانسته است.

اما چرا دندانپزشکی شغل پرخطر به حساب می‌آید؟

ساده ترین علت این موضوع می‌تواند نزدیکی صورت دندان پزشک و بیمار باشد. چنانچه می‌دانیم دستگاه تنفسی و مخاط چشمی راه ورود ویروس کرونا به بدن انسان‌ها است. چنانچه بیمار یا پزشک ناقل ویروس باشند، فاصله کم بین این دو می‌تواند باعث انتقال سریع ویروس به بدن دیگری شود.

اما خطر دندانپزشکی تنها محدود به نزدیکی صورت نمی‌شود. به عقیده متخصصان، برخی وسیله‌های کار دندانپزشکان خطر انتشار ویروس در هوا را به شدت بالا می‌برد.

نخسین وسیله «پوآر آب و هوا» یا همان بادپاش است، وسیله‌ای که برای شستشو، خنک کردن و خشک کردن سطح دندان استفاده می‌شود. عملکرد این دستگاه این‌گونه است که آب و هوا را پودر و پخش می‌کند. کوچک شدن ذرات توسط این وسیله باعث پخش شدن آن به همراه ویروس‌های احتمالی می‌شود.

وسیله دوم «توربین» است. این وسیله که برای تراشیدن سطح دندان استفاده می‌شود، از پاشیدن ریز ذرات آب و هوا برای خنک کردن سطح استفاده می‌کند. این ریز ذرات نیز به دلیل سبکی به راحتی در فضا پخش می‌شوند و ابتلا و یا ناقل بودن بیمار به ویروس می‌تواند باعث پخش گسترده آن در فضای مطب شود.

متخصصان عقیده دارند فضا باید تا استفاده بعدی ۲۴ ساعت ایزوله و هوای آن کاملا تهویه شود. البته اثبات این مدعا نیازمند تحقیق در این زمینه است و در حال حاضر تنها به عنوان یک فرضیه مطرح می‌شود.

این دو وسیله در دندان پزشکی بسیار پرکاربرد هستند و در بیشتر درمان‌های رایج  مثل رفع پوسیدگی و پرکردن، جرم‌گیری و آماده‌سازی دندان برای روکش‌ به کار می‌روند.

با این وجود چنانچه پیشتر گفته شد، مراکز دندان پزشکی در موارد اورژانسی ارائه خدمات خواهند کرد و با توجه به آلوده بودن فضا به دلایلی که گفته شد، درمان بیماران باید با دستورالعمل‌های بهداشتی سخت‌گیرانه و خاصی انجام شود.

 این پروتکل توسط وزارت بهداشت تهیه و به این مراکز ابلاغ شده است. موارد مختلفی از جمله چک کردن علائم بیمار پیش از درمان تا استریل کردن وسایل و دفع پسماند در این ابلاغیه وجود دارد.

با اینکه دندان پزشک‌ها در شرایط عادی از روپوش، دستکش، ماسک و شیلد صورت استفاده می‌کنند، در این شرایط استفاده از گان‌های بلند یک‌بار مصرف، به همراه شیلد مخصوص کرونا هم ضروری است.

مشکل دندان پزشکی البته تنها به کشور ما محدود نمی‌شود. تمامی کشورهای درگیر با کرونا در حال حاضر با مشکلات مشابهی مواجه هستند.

معمولا در شرایط پاندمی، به مردم توصیه می‌شود تا حد امکان از مراجعه به دندان پزشکی‌ها خودداری کرده و تا زمان به ثبات رسیدن شرایط، مشکلات دندانی را تا حد امکان تحمل کنند.


نورنیوز
کلید واژگان
کرونادندان پزشکی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یورش 251 صهیونیست به مسجد الاقصی
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
محسن تنابنده ساخت سریال جنگ 12 روزه را تکذیب کرد
وزیر دفاع روسیه: ناتو آماده درگیری با روسیه است
واژگونی 2 اتوبوس در محور زاهدان ـ بم با 14 کشته و زخمی‌
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
پارلمان اروپا حذف واردات گاز روسیه را تصویب کرد
خبر وزیر کار درباره میزان افزایش دستمزد 1405
هشدار فوری در قشم؛ تخلیه اضطراری روستای طولای آغاز شد
فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم و پدافند هوایی ارتش منصوب شد
پاداش تیم های حاضر در جام جهانی 2026 اعلام شد
خلع سلاح شرط جدید صهیونیست‌ها برای ادامه آتش‌بس در غزه
حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به شهر غزه
ذوب‌آهن و شمس‌آذر بدون گل؛/ هفته چهاردهم لیگ برتر به پایان رسید
از تهدید ایران تا تقلید از ایران؛ رمزگشایی از تناقض پهپادی ترامپ
محمد بنا سرمربی تیم ملی کشتی آذربایجان شد
پایتخت یخ می‌زند
نتایج آزمون قضاوت سال 1404 اعلام شد
اطلاعیه دادگستری البرز درباره خودسوزی مقابل دادگستری کرج
گوشی نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی هک شد
پادکست | خاطرات کجا ثبت می شوند ؟ مغز یا قلب
ای اف سی تراکتور و ساپینتو را جریمه کرد
محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی محورهای شمالی کشور اعلام شد
سناریوی پوتین در صورت شکست مذاکرات صلح اوکراین چیست؟
نورنما | تصویر زیبای بارانی ساحل سرخ جزیره هرمز
«گنگِ فیلیمو» با حکم قضائی توقیف شد
پرداخت وام ازدواج و فرزند تسریع شد
هشدار متخصصان ارتوپد درباره مصرف زیاد یک نوشیدنی
اهواز امسال فقط یک روز هوای پاک داشت
عارف: همه در برابر حوادث جاده‌ای مسئول هستیم
جسد دختر قربانی سیل در رویدرِ هرمزگان پیدا شد
گرفتار شدن دو کارگر در چاه 25 متری در بلوار آفریقا+ فیلم حادثه
برگزاری جلسه کمیته انضباطی شهربانو و سهیلا منصوریان در فدراسیون ووشو
مذاکره برابر و منصفانه شرط گفت‌وگو با آمریکاست /3 کشور اروپایی ظرفیتی برای مذاکره ندارند
وزارت کشور عراق: جنایت های تروریستی 88درصد کاهش یافته است
ناو هواپیمابر جدید چین از تنگه تایوان عبور کرد
هشدار فدراسیون کوهنوردی: تا اطلاع‌ ثانوی به کوه نروید!
تصادف جاده ای در تربت جام 5 کشته برجا گذاشت
سقف یادگیری دانش‌آموزان محدود و محصور نشود
آغاز قیمت‌گذاری بیش از 100 شعبه بانک آینده
یحیی فروتن مدیرعامل بانک پارسیان شد
وزیر کار: برنامه دولت برای افزایش حقوق کارگران بررسی می‌شود
حذف 5 فرد و نهاد از فهرست تحریم‌های لندن علیه سوریه و ایران
رسانه آمریکایی: پهپاد لوکاس به پای شاهد ایرانی نمی‌رسد
کاهش 100 میلیون مترمکعبی برداشت آب از سدهای تهران
کاظمی: طرح تحول پرورشی آماده شده است
روایت عراقچی به دانشجویان روس درباره تغییر پیام‌های آمریکا در جنگ 12 روزه
هیچ کمبودی در بازار نیست
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 آذز 1404+ جدول
طرح توزیع شیر در تمامی مدارس ابتدایی کشور اجرا شده‌است
X
آگهی تبلیغاتی