×
سیاسی
شناسه خبر : 48181
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

نبرد شدید «فیسبوکی» آمریکا و گروه‌های مقاومت در عراق با تاکتیک «جنگ ادراکی»

یک مقام بلندپایه امنیتی عراق در گفتگو با خبرنگار نورنیوز در بغداد گفت: آمریکایی‌ها با کمک «مرکز اعتدال عربستان» ضمن راه‌اندازی صفحات متعدد در فضای مجازی به ویژه در فیسبوک، صف آرایی تمام عیاری را در برابر کاربران شناخته شده فضای مجازی در عراق که عمدتا با تکیه بر منافع ملی و خواست مردم و مرجعیت، رویکردی حمایتی نسبت به محور مقاومت دارند، سامان داده‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: تقابل آمریکا با جریان مقاومت در عراق از ابعاد سیاسی ـ امنیتی و حتی اقتصادی، فراتر رفته و رصد نهادهای ذیربط عراقی از تشکیل ده‌ها صفحه در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص «فیسبوک» به عنوان بسترهای یک جنگ تمام عیار خبر می‌دهد.

به گزارش‌ خبرنگار نورنیوز از بغداد، صفحات فوق که هر یک با رویکرد خاص مشغول تولید محتواهای انحصاری در قالب عکس، ویدئو و پیام‌های خبری هستند و گاه خبرنگارانی هم دارند، بار اصلی ماموریت «ادراک سازی» علیه جریان مقاومت در افکارعمومی عراق را برعهده دارند.

ماموریت این صفحات تنها مقابله با جریان مقاومت نیست بلکه برخی از آنها به‌روشنی در برابر روابط ایران با دولت و ملت عراق نیز جبهه گرفته و تلاش می‌کنند با پرداختن به مشکلات داخلی عراق که عمدتا ناشی از مداخلات غیرقانونی و همچنین اقدامات تروریستی عناصر وابسته به آمریکا و عربستان سعودی است، نارسایی‌های موجود را به روابط عراق با جمهوری اسلامی ایران مرتبط سازند.

سوء استفاده از حساسیت‌های بجای مردمی در خصوص وجود فساد و ناکامی در نهادهای دولتی و همچنین مقایسه وضعیت عراق با کشورهای دیگر از جمله کشورهای خلیج فارس از موضوعات دیگری است که در کانون توجه و تبلیغ این صفحات قرار دارد.

تمرکز بر آشوب‌ها، تشویق به حمل سلاح و فرافکنی درباره فعالیت‌‌های قانونی گروه‌های زیر مجموعه حشد شعبی و همچنین داستان‌ سرایی در خصوص مبارزه با فرقه‌گرایی (منظور مذهب تشیع) نیز از دیگر موضوعات مورد علاقه این صفحه‌هاست.

یک مقام بلندپایه امنیتی در عراق به شرط پنهان ماندن نامش در گفتگو با خبرنگار نورنیوز در بغداد گفت: برخی از این صفحات به دلیل فعالیت عناصر رسانه‌ای حرفه‌ای در آنها و هزینه‌کرد قابل ملاحظه برای جلب مخاطب، عملکرد موفقی داشته و اقبال به آنها از بعضی شبکه‌های ماهواره‌ای داخلی و خبرگزاری‌ها بیشتر است.

او اظهار داشت: در برابر کاربران شناخته شده فضای مجازی در عراق که عمدتا با تکیه بر منافع ملی و خواست مردم و مرجعیت، رویکردی حمایتی نسبت به محور مقاومت دارند، آمریکایی‌ها با راه‌اندازی صفحات متعدد به ویژه در فیسبوک به کمک «مرکز اعتدال عربستان»، صف آرایی تمام عیاری را در برابر جریان مقاومت و حامیان آن سامان داده‌اند.

این مقام امنیتی افزود: تولید محتوای حساب شده، حرفه‌ای و روزآمد از سوی این صفحات در شبکه‌های اجتماعی، هرگونه شبهه در خصوص فعالیت افراد آماتور یا فعالان معمولی شبکه‌های اجتماعی در آنها را منتفی کرده است.

او با اشاره به تجمعات خیابانی ماه‌های اخیر در شهرهای مختلف عراق و موج سواری این صفحات بر مطالبات به حق مردم این کشور افزود: فیسبوک یکی از اصلی‌ترین موتورهای محرک‌ در تغییر اهداف و مطالبات تظاهرات مردمی در عراق بود و عملا به ابزار فشاری برای به چالش کشاندن مسئولین عراقی پیرامون موضوعاتی شد که بسیاری از آنها عاری از واقعیت است.

بر اساس این گزارش به نظر می‌رسد «راهبرد جنگ ترکیبی» آمریکا علیه جریان مقاومت و حامیان آن در عراق، به طور خاص پس از تصویب قانون اخراج نیروهای نظامی خارجی از خاک این کشور وارد مرحله تازه‌ای شده و آنها با طراحی یک «جنگ ادراکی» گسترده مهمترین تلاش خود را افکارسازی در جامعه عراق بر اساس اهداف خود و بدبین ساختن دو ملت ایران و عراق نسبت به یکدیگر قرار داده‌اند.

در این جنگ ادراکی پیچیده که در بستر شبکه‌های اجتماعی سامان‌دهی شده، در فضایی غبارآلود و غیرواقعی، مشکلات موجود در عراق به افراد، گروه‌ها و کشورهایی نسبت داده می‌شود که در سخت‌ترین شرایط حاکم بر این کشور به‌ویژه در مبارزه با تروریست‌های وابسته به آمریکا و سعودی در کنار مردم عراق بودند و با نثار خون خود از هویت، حاکمیت و منافع مردم این کشوردفاع کردند.

به نظر می رسد جوانان و نخبگان عراقی باید با تمام توان برای تبیین ریشه‌های واقعی مشکلات عراق و نقش و تاثیرگذاری مخرب آمریکا و عربستان سعودی که به‌دنبال منجی‌نمایی خود هستند وارد عرصه «جهاد روشنگری» شده و اجازه ندهند دشمنانی که با جنگ و تروریسم نتوانسته‌اند بر مقدرات و سرنوشت مردم عراق حاکم شوند این بار اهداف خود را با بهره‌گیری از روش‌های نرم و پیشبرد جنگ ادراکی محقق کنند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
X
آگهی تبلیغاتی