سرتیپ «خالد المحجوب» یک فرمانده تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر گفت که نیروهای هوایی ارتش ملی لیبی ضرباتی قوی به شبه نظامیانی که از چاد آمده بودند، وارد کرد.
المحجوب در اظهاراتی تلویزیونی دولت وفاق ملی لیبی را وابسته به اخوان المسلمین خواند و گفت:« گروه اخوان پس از ناکامی و تحمل شکست سنگین هم اکنون در صدد جلب شمار بیشتری مزدور برای مقابله با ارتش لیبی و گشودن یک خط هوایی برای به خدمت گرفتن مزدوران سوری و مزدوران اردوغان است».
او با اشاره به موفقیت نیروهای حفتر در سرنگونی بیش از پنجاه فروند هواپیمای شناسایی گفت که دولت وفاق ملی لیبی تلاش میکند خودروها و هواپیماهای جدیدی از ترکیه بگیرد تا خساراتی را که توسط ارتش ملی لیبی متحمل شده است، جبران کند.
المحجوب با بیان اینکه ارتش ملی لیبی به عمق شهر طرابلس نفوذ کرده است، گفت: «هر لحظه نبرد پایتخت با موفقیت نیروهای ارتش ملی لیبی به پایان خواهد رسید و طی چند روز آینده نبرد یکسره خواهد شد و پیروزی بزرگ را در پی خواهد داشت.
دولت وفاق ملی لیبی مستقر در طرابلس، پایتخت این کشور در غرب، پس از درگیریهای شدید روز دوشنبه گذشته توانست شبهنظامیان شرق لیبی موسوم به «ارتش ملی لیبی» به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر را از شهرهای ساحل غربی لیبی بیرون کند.
از سوی دیگر «احمد المسماری» سخنگوی شبهنظامیان شرق لیبی موسوم به ارتش ملی تحت رهبری «خلیفه حفتر» روز پنجشنبه از جنگ تمام عیار با ترکیه در تمامی عرصه های زمینی، هوایی، دریایی و الکترونیکی خبر داد.
نیروهای شرق لیبی تحت حمایت عربستان، امارات و مصر هستند.
«علی السعیدی» عضو پارلمان تحت سیطره خلیفه حفتر، پیشتر گفته بود که عقبنشینی نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی از شهرهای «رقدالین»، «الجمیل» و«العسة» واقع در غرب این کشور به منظور حفط این شهرها و جلوگیری از تخریب آنها صورت گرفته است و نیروهای حفتر به این تجاوزها پاسخ خواهند داد.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.
خبرگزاری فارس