×
سیاسی
شناسه خبر : 48080
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/28 ساعت 20:33
یمن نمی‌تواند با دو جبهه جنگ و کرونا روبه رو باشد

یمن نمی‌تواند با دو جبهه جنگ و کرونا روبه رو باشد

نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن بر لزوم توجه همگانی به مقابله با کووید-19 در یمن تاکید کرد و گفت این کشور نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و کرونا مواجه باشد

نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن بر لزوم توجه همگانی به مقابله با کووید-۱۹ در یمن تاکید کرد و گفت این کشور نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و کرونا مواجه باشد. مارتین گریفیث روز پنج‌شنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع یمن برگزار شد، افزود: فرصتی برای ایجاد صلح به یمن پدید آمده است. این فرصت زمانی پیش آمده است که کشور با سخت‌ترین روزهای خود روبرو می‌شود.

وی با بیان اینکه در سه ماهه گذشته در چندین جبهه با شدت ادامه داشته است، ادامه داد: ورود همه‌گیری کووید-۱۹ به یمن تهدیدهای عمیق‌تر و گسترده‌تر را متوجه مردم رنج کشیده می‌کند. لحظه‌ای چون اکنون نمی‌تواند برای زمین گذاشتن سلاح و پایان دادن به درگیری از طریق راه حل مسالمت آمیز و سیاسی وجود داشته باشد. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اضافه کرد: تهدید کووید-۱۹ تلاش برای دستیابی به صلح میان یمنی‌ها و جامعه جهانی را جلب کرده است.

در ۲۵ مارس ، دبیر کل سازمان ملل متحد موافقت فوری برای پایان دادن به خصومت‌ها در یمن و تمرکز طرفین برای دستیابی به یک توافق سیاسی و انجام هر کار ممکن برای مقابله با کووید-۱۹، درخواست کرد. دولت یمن و انصارالله بلافاصله از فراخوان دبیرکل استقبال کردند. گریفیث با بیان اینکه رهبران سیاسی دیگر و همچنین جامعه مدنی چون زنان و جوانان هم اعلام حمایت کرده‌اند، گفت: من تحت تاثیر این پیام که چگونه طی چند هفته گذشته از سوی مردم در سراسر یمن روبرو شده است قرار گرفته‌ام؛ آنها می‌خواهند این جنگ پایان یابد و رهبرانشان توافق کنند که اختلافات خود را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

وی توضیح داد: اخیرا با گروه مشاوره فنی زنان یمنی ملاقات کردم. آنها اصرار داشتند که اکنون جنگ باید متوقف شود. آنها بر اهمیت توافق در مورد اقدامات بشردوستانه به ویژه در مورد افزایش آزادی تحرک و رهایی افراد بازداشت شده در جنگ تاکید کردند. نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن یادآور شد: در ۸ آوریل، ائتلاف سعودی آتش بس یک جانبه را برای یک دوره اولیه دو هفته‌ای اعلام کرد. هدف صریح این آتش بس، ایجاد محیطی مساعد برای موفقیت تلاش‌های سازمان ملل در صلح است. گریفیث این اقدام سعودی را نشانه بارز تعهد به راه حل مسالمت‌آمیز و سیاسی برای درگیری و حمایت از تلاش‌های سازمان ملل در یمن دانست و اظهار کرد: بسیاری از دولت‌ها در منطقه و فراتر از آن وجود داشته‌اند که با پشتوانه به موقع و مهم برای حمایت از تلاش‌های ما در پشت صحنه کمک کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه اکنون همه نگاه‌ها متوجه طرفین درگیری است، افزود: اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های سخت است. هیچ‌کدام از ما نباید خواسته‌هایی را که بر رهبری هر دو طرف اعمال می‌شود، دست کم بگیریم. تصمیماتی که اکنون از سوی هر دو طرف مورد نیاز است از اهمیت وجودی برای آینده کشور برخوردار است. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اضافه کرد: من می‌دانم که هم دولت یمن و هم انصار الله می‌خواهند این درگیری را براساس یک صلح عادلانه و منصفانه پایان دهند. گریفیث آتش بس سراسری در کشور و اقدامات کلیدی اقتصادی و انسان‌دوستانه را جزو نخستین گام در تحقق خواسته دبیرکل سازمان ملل متحد برشمرد و یادآور شد: آزادی زندانیان و بازداشت شدگان، افتتاح فرودگاه بین المللی سانا؛ پرداخت حقوق کارکنان دولت؛ افتتاح جاده‌های مواصلاتی و اطمینان از ورود کشتی‌هایی که کالاهای اساسی را به بندرهای حدیده منتقل می کنند، در مبارزه با کووید-۱۹ کمک‌کننده خواهند بود.

وی از سرگیری فوری روند سیاسی را سومین پیشنهاد خود برای اجرای این درخواست یاد کرد و گفت: در طول دو هفته گذشته، به طور مداوم با طرفین درباره متن توافق، مذاکره داشته‌ایم. ما انتظار داریم که آنها در آینده نزدیک به توافق برسند و به طور رسمی این توافقنامه‌ها را تصویب کنند. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن، افزود: ما از نظر دستیابی به اجماع درمورد پیشنهادها به ویژه در مورد آتش‌بس سراسر کشور، پیشرفت بسیار خوبی داشته‌ایم. ما تلاش‌های خود را برای برطرف کردن اختلافات برجسته بین طرفین مضاعف می‌کنیم.

گریفیث با تاکید بر اینکه «عبدالملک الحوثی» همیشه آرزوی خود را برای پایان دادن به این جنگ ابلاغ کرده است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود فراخوان‌های فراوان یمنی‌ها و جامعه بین‌المللی برای متوقف ساختن آن، فعالیت‌های نظامی در جبهه‌ها ادامه دارد. وی با اشاره به درگیری‌های شدید در مآرب، ادامه داد: امیدواریم که هر چه زودتر بتوانیم جنگ را متوقف کنیم. درگیری‌های سنگین همچنان جان شهروندان بی‌گناه یمنی را می‌گیرد.

ما تلاش‌های خود را برای همکاری با طرفین ادامه می‌دهیم تا از وخیم‌شدن اوضاع یا افزایش تنش در مناطق دیگر جلوگیری شود. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن با تاکید بر اینکه تهدید کووید-۱۹ در یمن نیازمند تمام توجه و منابع است، اضافه کرد: یمن نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و همه‌گیری مواجه شود. نبرد جدیدی که یمن برای مقابله با ویروس با آن روبرو است، همه جانبه خواهد بود.

ما نمی‌توانیم بدون متوقف کردن جنگ، تمام توجه خود را به این تهدید جدید معطوف سازیم. گریفیث تصریح کرد: ما تماس‌های مردم یمن را در سراسر کشور شنیده‌ایم که از ما می‌خواهند ویروس را در اولویت خود قرار دهیم. من می‌دانم که رهبران هر دو طرف و همچنین کسانی که در منطقه هستند، این را نیز چون هر کسی دیگر درک می کنند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بازندگان خاموش و برندگان طلایی اقتصاد ایران
جزئیات تازه از پرونده تجاوز و آدم‌ربایی بازیگر و فوتبالیست مشهور
کولیوند برای چهار سال دیگر در ریاست جمعیت هلال‌احمر ابقا شد
لاریجانی:پس از فعال شدن مکانیسم ماشه، ما توافق قاهره را نامعتبر می‌دانیم
تماشاخانه شرم‌الشیخ؟!
درخواست مصر برای پایبندی اسرائیل و حماس به آتش‌بس
سرنوشت جنگ روسیه علیه اوکراین و تصمیمات خلق‌الساعه ترامپ
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه‌شنبه 29 مهر1404+ جدول
شایعه سکته مغزی تتلو تکذیب شد
وزیر صهیونیست: جسد یحیی السنوار را بسوزانید
صف تخصیص ارز برای فعالان اقتصادی به یک دغدغه جدی تبدیل شده است
چمران: تاکسی‌های پلاک شهرستان نمی‌توانند در تهران فعالیت کنند
تیم ملی فوتبال بانوان ایران امروز به مصاف هند می‌رود
اخراج 16 هزار کارمند نستله در پی تحریم‌ها علیه رژیم صهیونیستی
سفر معاون ترامپ به نوار غزه به دلایل امنیتی لغو شد
«سانائه تاکایچی» اولین زن نخست‌وزیر در تاریخ ژاپن شد
نه به پادشاهی!
سرماخوردگی تا 8 بار در سال برای کودکان طبیعی است
دزدی از موزه لوور و اعتبار فرانسه را زیر سوال برد
نقص فنی برق، خط 5 مترو تهران را دچار اختلال کرد
افشای پیام تند فرستادگان ترامپ به نتانیاهو درباره آتش‌بس غزه
سیاست‌نامه | چه کسی در تنور اختلافات سیاسی هیزم می‌گذارد؟
ناکامی دوباره سنای آمریکا در تصویب بودجه؛ دولت همچنان تعطیل
علت سرگیجه هنگام تغییر وضعیت خواب چیست؟
آفتاب آنتالیا زیر سایه دلار یارانه‌ای!
جزایر سه‌گانه ایرانی در انتظار ورود به تقویم
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 29 مهر+ وضعیت استان ها
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه‌شنبه 29 شهریور 1404 + ساعت بازی سپاهان
چرا نباید از رسیدن به 60 سالگی ترسید؟
بهره هوشی دوقلوهای همسان یکسان نیستند!
گل‌های دی ان ای به بدن دارو می‌رسانند!
خشونت علیه مسلمانان در هند به سرگرمی تبدیل شده است
هشدار درباره رژیم کتوژنیک
برای سلامتی ریه ها آه بکشید
گفتگوی عراقچی و گوترش پیرامون مسائل غزه
کارشکنی اسرائیل در غزه همزمان با آغاز مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس
اولتیماتوم چند هفته‌ای ترامپ به چین
شهادت 270 نفر در لبنان پس از برقراری آتش بس
سهمیه جهانی برای گلبال ایران
اسرائیل طرح آمریکا برای توقف حملات به لبنان را رد کرد
غریب‌آبادی: همکاری با آژانس در چارچوب توافق قاهره‌ متوقف شد
آمریکا تحریم های سوریه را لغو می کند؟
اعتراف عجیب نتانیاهو به نسل کشی در غزه
چرا داوران دیدار استقلال و الوحدات تغییر کردند؟
ادعای نیوزویک درباره گسترش همکاری‌های تهران و مسکو
راه‌حل قالیباف برای مترو حومه و بافت فرسوده تهران
نورنما | عبور جالب یک کشتی از تنگه پاناما
کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال!
قتل خونین پدرزن توسط دامادش
ماجرای احضار کادر فنی پرسپولیس چیست؟
X
آگهی تبلیغاتی