×
سیاسی
شناسه خبر : 48080
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/28 ساعت 20:33

یمن نمی‌تواند با دو جبهه جنگ و کرونا روبه رو باشد

نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن بر لزوم توجه همگانی به مقابله با کووید-19 در یمن تاکید کرد و گفت این کشور نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و کرونا مواجه باشد

نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن بر لزوم توجه همگانی به مقابله با کووید-۱۹ در یمن تاکید کرد و گفت این کشور نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و کرونا مواجه باشد. مارتین گریفیث روز پنج‌شنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع یمن برگزار شد، افزود: فرصتی برای ایجاد صلح به یمن پدید آمده است. این فرصت زمانی پیش آمده است که کشور با سخت‌ترین روزهای خود روبرو می‌شود.

وی با بیان اینکه در سه ماهه گذشته در چندین جبهه با شدت ادامه داشته است، ادامه داد: ورود همه‌گیری کووید-۱۹ به یمن تهدیدهای عمیق‌تر و گسترده‌تر را متوجه مردم رنج کشیده می‌کند. لحظه‌ای چون اکنون نمی‌تواند برای زمین گذاشتن سلاح و پایان دادن به درگیری از طریق راه حل مسالمت آمیز و سیاسی وجود داشته باشد. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اضافه کرد: تهدید کووید-۱۹ تلاش برای دستیابی به صلح میان یمنی‌ها و جامعه جهانی را جلب کرده است.

در ۲۵ مارس ، دبیر کل سازمان ملل متحد موافقت فوری برای پایان دادن به خصومت‌ها در یمن و تمرکز طرفین برای دستیابی به یک توافق سیاسی و انجام هر کار ممکن برای مقابله با کووید-۱۹، درخواست کرد. دولت یمن و انصارالله بلافاصله از فراخوان دبیرکل استقبال کردند. گریفیث با بیان اینکه رهبران سیاسی دیگر و همچنین جامعه مدنی چون زنان و جوانان هم اعلام حمایت کرده‌اند، گفت: من تحت تاثیر این پیام که چگونه طی چند هفته گذشته از سوی مردم در سراسر یمن روبرو شده است قرار گرفته‌ام؛ آنها می‌خواهند این جنگ پایان یابد و رهبرانشان توافق کنند که اختلافات خود را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

وی توضیح داد: اخیرا با گروه مشاوره فنی زنان یمنی ملاقات کردم. آنها اصرار داشتند که اکنون جنگ باید متوقف شود. آنها بر اهمیت توافق در مورد اقدامات بشردوستانه به ویژه در مورد افزایش آزادی تحرک و رهایی افراد بازداشت شده در جنگ تاکید کردند. نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن یادآور شد: در ۸ آوریل، ائتلاف سعودی آتش بس یک جانبه را برای یک دوره اولیه دو هفته‌ای اعلام کرد. هدف صریح این آتش بس، ایجاد محیطی مساعد برای موفقیت تلاش‌های سازمان ملل در صلح است. گریفیث این اقدام سعودی را نشانه بارز تعهد به راه حل مسالمت‌آمیز و سیاسی برای درگیری و حمایت از تلاش‌های سازمان ملل در یمن دانست و اظهار کرد: بسیاری از دولت‌ها در منطقه و فراتر از آن وجود داشته‌اند که با پشتوانه به موقع و مهم برای حمایت از تلاش‌های ما در پشت صحنه کمک کرده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه اکنون همه نگاه‌ها متوجه طرفین درگیری است، افزود: اکنون زمان تصمیم‌گیری‌های سخت است. هیچ‌کدام از ما نباید خواسته‌هایی را که بر رهبری هر دو طرف اعمال می‌شود، دست کم بگیریم. تصمیماتی که اکنون از سوی هر دو طرف مورد نیاز است از اهمیت وجودی برای آینده کشور برخوردار است. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن اضافه کرد: من می‌دانم که هم دولت یمن و هم انصار الله می‌خواهند این درگیری را براساس یک صلح عادلانه و منصفانه پایان دهند. گریفیث آتش بس سراسری در کشور و اقدامات کلیدی اقتصادی و انسان‌دوستانه را جزو نخستین گام در تحقق خواسته دبیرکل سازمان ملل متحد برشمرد و یادآور شد: آزادی زندانیان و بازداشت شدگان، افتتاح فرودگاه بین المللی سانا؛ پرداخت حقوق کارکنان دولت؛ افتتاح جاده‌های مواصلاتی و اطمینان از ورود کشتی‌هایی که کالاهای اساسی را به بندرهای حدیده منتقل می کنند، در مبارزه با کووید-۱۹ کمک‌کننده خواهند بود.

وی از سرگیری فوری روند سیاسی را سومین پیشنهاد خود برای اجرای این درخواست یاد کرد و گفت: در طول دو هفته گذشته، به طور مداوم با طرفین درباره متن توافق، مذاکره داشته‌ایم. ما انتظار داریم که آنها در آینده نزدیک به توافق برسند و به طور رسمی این توافقنامه‌ها را تصویب کنند. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن، افزود: ما از نظر دستیابی به اجماع درمورد پیشنهادها به ویژه در مورد آتش‌بس سراسر کشور، پیشرفت بسیار خوبی داشته‌ایم. ما تلاش‌های خود را برای برطرف کردن اختلافات برجسته بین طرفین مضاعف می‌کنیم.

گریفیث با تاکید بر اینکه «عبدالملک الحوثی» همیشه آرزوی خود را برای پایان دادن به این جنگ ابلاغ کرده است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود فراخوان‌های فراوان یمنی‌ها و جامعه بین‌المللی برای متوقف ساختن آن، فعالیت‌های نظامی در جبهه‌ها ادامه دارد. وی با اشاره به درگیری‌های شدید در مآرب، ادامه داد: امیدواریم که هر چه زودتر بتوانیم جنگ را متوقف کنیم. درگیری‌های سنگین همچنان جان شهروندان بی‌گناه یمنی را می‌گیرد.

ما تلاش‌های خود را برای همکاری با طرفین ادامه می‌دهیم تا از وخیم‌شدن اوضاع یا افزایش تنش در مناطق دیگر جلوگیری شود. نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن با تاکید بر اینکه تهدید کووید-۱۹ در یمن نیازمند تمام توجه و منابع است، اضافه کرد: یمن نمی‌تواند همزمان با دو جبهه جنگ و همه‌گیری مواجه شود. نبرد جدیدی که یمن برای مقابله با ویروس با آن روبرو است، همه جانبه خواهد بود.

ما نمی‌توانیم بدون متوقف کردن جنگ، تمام توجه خود را به این تهدید جدید معطوف سازیم. گریفیث تصریح کرد: ما تماس‌های مردم یمن را در سراسر کشور شنیده‌ایم که از ما می‌خواهند ویروس را در اولویت خود قرار دهیم. من می‌دانم که رهبران هر دو طرف و همچنین کسانی که در منطقه هستند، این را نیز چون هر کسی دیگر درک می کنند.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ادای احترام پزشکیان به یادبود «سرباز وطن» در مینسک
اتهام نتانیاهو به ماکرون درباره دامن زدن به یهودستیزی
27 کشته در حمله تروریستی به نمازگران یک مسجد در شمال نیجریه
سازمان ملل خواستار ادامه مذاکرات فراگیر برای تحقق صلح در اوکراین شد
رتبه نخست دانشگاه‌های کشور به دانشگاه علوم پزشکی تهران رسید
پزشکیان: تهران و ایروان در مسیر تقویت دوستی و همکاری‌های راهبردی هستند
تلاویو روادید دیپلمات‌های استرالیایی را لغو کرد
پزشکیان وارد بلاروس شد + فیلم
کاهش جایگاه ایران در رتبه‌بندی سرعت اینترنت موبایل
شهادت و مجروح شدن چند کودک درانفجار مهمات عمل‌نکرده جنگ دوازده‌روزه/ حال مجروحان مساعد است
ایران، چین و روسیه خواستار پایان به‌موقع قطعنامه 2231 شدند
جدول لیگ برتر در پایان هفته اول
سفر پزشکیان به ارمنستان؛ از تجارت تا ثبات قفقاز
کاخ سفید: هیچ نیروی آمریکایی در اوکراین مستقر نخواهد شد
حذف یارانه 3 دهک جامعه تا پایان سال
کدام استان ها شنبه تعطیل هستند؟
چادرملو در دقیقه 90 به رستگاری رسید؛ فولاد با 10 نفر مقاومت کرد
نورویدیو | کودتای 28 مرداد و درس‌هایش
تاکسی هوایی در این 5 شهر راه‌اندازی شد + جزئیات
خانواده‌های اسرای صهیونیست مدعی شدند: نتانیاهو حقیقت را پنهان می‌کند
مرگبارترین سال امدادگران خارجی؛ نیمی از امدادگران در غزه کشته شدند
شروع شهریور ماه با وضعیت قرمز اشعه فرابنفش و افزایش دما
ثبت رکورد ورود 1.6 میلیون زائر و مسافر به خراسان رضوی در چهار روز اخیر
افتخارآفرینی مهدی یوسفی در کشتی آزاد جوانان جهان
حضور طارمی در تمرین تیم زیر 23 سال اینتر
ضرورت ارتقاء وضعیت شبکه و ارتباطات کشور
جریمه نانوایان متخلف تا 10 برابر افزایش می‌یابد
فوران شدید آتشفشان اتنا در سیسیل مردم را به وحشت انداخت + فیلم
معاون شهردار: قبور منافقین در بهشت زهرا به پارکینگ تبدیل خواهد شد
ماکرون در اظهاراتی هشدارآمیز، پوتین را تهدید کرد
گزارش تصویری | سفر رئیس جمهور به ارمنستان
ایهود باراک اعلام کرد: نتانیاهو در میانه یک بحران واقعی قرار دارد
مخالفت نتانیاهو با طرح پیشنهادی آتش‌بس غزه
پلیس: پذیرش اتباع غیرمجاز متوقف شد
اکونومیست: زلنسکی از مرحله‌ای دیگر از نمایش ترامپ بدون آسیب گذشت
گسترش همکاری‌های حمل و نقلی ایران و ارمنستان با راه‌اندازی خط آهن جلفا – دریای سیاه
ترامپ: صلح بین اوکراین و روسیه مرا به بهشت می‌برد + فیلم
سه امتیاز شیرین با طعم انتقام
بازداشت معاون مالی شهرداری تنکابن به اتهام تخلفات مالی
تحول در آموزش و پرورش با افتتاح گسترده مدارس در سراسر کشور
معوقات فروردین بازنشستگان به زودی پرداخت می‌شود+زمان واریز
پرداخت معوقات نیمه نخست سال 99 و تأمین مالی 15 درصد بازنشستگان وزارت بهداشت در سال جاری
تسهیل تردد کامیون‌های ایرانی در ارمنستان/ کریدور خلیج فارس-دریای سیاه در راه نهایی شدن
عیادت نماینده رهبر انقلاب از آیت‌الله نوری همدانی
غزه؛ شش هیروشیما در سکوت جهان
سیاست‌نامه | ایران قوی‌تر با تغییر مدبرانه در رویکردها
حمایت پاکستان از ایران در جنگ 12 روزه بیانگر برادری دو کشور است
سند همکاری راهبردی ایران و ارمنستان نهایی شد؟/ ارمنستان: تهدیدی علیه ایران نخواهیم داشت
ایران خودرو: قیمت فروش‌های آینده طبق مصوبه جدید شورای رقابت تعیین می‌شود
ورزشگاه‌های میزبان دو بازی هفته دوم لیگ برتر فوتبال معرفی شدند
X
آگهی تبلیغاتی