×
فرهنگی
شناسه خبر : 48042
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/28 ساعت 13:44
تعارض منافع از موانع برقراری عدالت در نظام سلامت/ ماموریت ویژه به سازمان بازرسی کل کشور

تعارض منافع از موانع برقراری عدالت در نظام سلامت/ ماموریت ویژه به سازمان بازرسی کل کشور

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه تعارض منافع از موانع برقراری عدالت در نظام سلامت است که باید رفع شود به سازمان بازرسی کل کشور درخصوص بررسی علل عدم اجرای برخی قوانین دستور ویژه‌ای داد.

آیت الله رییسی، رییس قوه قضاییه در نشست با اعضای شورای عالی نظام پرستاری با تقدیر از زحمات و تلاشهای خالصانه پزشکان و جامعه پرستاری در مواجهه با ویروس منحوس کرونا و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مدافع سلامت اظهار کرد: جامعه پرستاری در خط مقدم برخورد با این ویروس بودند و در صیانت از سلامت مردم بسیار خوش درخشیدند.

وی با اشاره به تأسی جامعه پرستاری از حضرت زینب کبری(س) که الگوی این قشر است، گفت: جامعه پرستاری در کشور به دلیل تأسی از حضرت زینب کبری(س) که الگوی پرستاری برای جامعه بشری است هم از اخلاص برخوردار است و هم در حرکت حرفه ای خود تلاش مومنانه و خالصانه برای سلامت ، بهداشت و درمان بیماران دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سختی های کار پرستاری ادامه داد: این شغل، کاری است که عشق، ایمان و ایثار می طلبد .

وی تصریح کرد: کار پرستاران ما امروز همراه با عشق، ایمان، ایثار، گذشت و کار معرفتی و حرفه ای است.

آیت الله رییسی از پرستاری به عنوان حرفه ای که مکمل کار پزشکی و احیاگری است، یاد کرد و ادامه داد: پرستاران همراهی و مباشرت دائمی با بیمارانی که آسیب دیده جسمی هستند، دارند و این کار، کار بسیار مبارکی است که امروز پرستاران عهده دار آن هستند.

رییس قوه قضائیه با ذکر جهادگری های اقشار ملت در دوران مختلف از جمله دفاع مقدس، دفاع از حرم اهلبیت(ع) به الگوی جدیدی که بعنوان دفاع از سلامت ایجاد شده، اشاره کرد و افزود: الگوی جدیدی که از جهاد و مدافعان سلامت ارائه شد، امر مهمی است.

وی با بیان اینکه شهادت در دفاع و صیانت از سلامت مردم الگویی است که باید پاس داشته شود، بر تبیین بیشتر شاخصه های آن برای مردم تاکید کرد.

آیت الله رئیسی اظهار کرد: آیندگان باید بدانند که عرصه پرستاری عرصه ایثار، ایمان، از خودگذشتگی و توجه به مردم است.

رئیس قوه قضاییه گفت: پرستاری به عنوان کاری همراه با عشق، ایثار، ایمان، معرفت و مهارت مطرح است.

وی با تاکید بر اینکه پرستاران نباید به خاطر سختی کار و کثرت مشغله دچار فرسودگی جسمی، روحی شوند، گفت: باید ساز و کار‌هایی ایجاد شود که روحیه پرستار برای خدمتگزاری در صیانت از سلامت حفظ شود.

آیت الله رئیسی افزایش سرانه پرستاران را که از سوی مهمانان این نشست مطرح شد، مورد اشاره قرار داد و افزود: با توجه به تعداد تخت‌های بیمارستانی و الگو‌هایی که در این مورد در جهان ارائه شده، افزایش نیروی انسانی کارآمد، با مهارت و با نشاط در حوزه پرستاری مهم است.

رئیس قوه قضاییه عدالت در پرداخت‌ها به پرستاران را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: پرداخت عادلانه در رابطه با نظام پرستاری نکته بسیار مهمی است.

وی یادآور شد: جامعه ما باید مبتنی بر عدالت باشد و عدالت در نظام سلامت، هم در توزیع نیروی انسانی و هم توزیع امکانات نکته بسیار ضروری است.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: نظام سلامت عادلانه ما ایجاب می‌کند در همه حوزه‌ها عدالت وجود داشته باشد و باید دنبال شود که این نقیصه به طور کامل رفع گردد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقش پرستاران در کنار تیم پزشکی افزود: نقش پرستار در خدمت و در کنار تیم پزشکی باید به طور کامل دیده شود.

وی بر تقویت خدمت پرستاری در منزل اشاره کرد و ادامه داد: تقویت خدمت پرستاری در منزل باعث کاهش جدی هزینه‌ها و بسیاری از مرگ و میر‌ها و حفظ سلامت می‌شود.

آیت الله رئیسی یادآور شد: این موضوع در مقررات پیش بینی شده است و در عمل نیز نشان داده تجربه موفقی است که باید حتما تقویت شود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع تعارض منافع که از سوی یکی از حضار مطرح شده بود، پرداخت و اظهار کرد: مسئله تعارض منافع در همه جا وجود دارد؛ ولی حتما باید به نفع عدالت حل شود.

وی تاکید کرد: در هر جا که تصمیم گیری و تصمیم سازی می‌شود، تعارض منافعی وجود دارد؛ اما عدالت نباید تحت الشعاع منافع قرار گیرد.

آیت الله رئیسی در رابطه با پرداخت‌های معوقه پرستاران که در این جلسه مطرح شد، بر پیگیری آن تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اجرایی شدن سیاست‌های مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام در حوزه سلامت که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، تصریح کرد: حتما باید در جهت اجرایی شدن سیاست نظام سلامت حرکت کرد.
 
وی خاطر نشان کرد: سیاست‌های نظام سلامت به ویژه در رابطه با نظام پرستاری که در حال حاضر به صورت قانون و مصوبه‌ای در اختیار همه است، باید اجرایی شود.
آیت الله رئیسی به سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با عدم اجرای قوانین حوزه پرستاری ماموریت داد و گفت: نسبت به قوانین حوزه پرستاری که اجرا نشده یا به صورت کامل اجرا نگردیده است، سازمان بازرسی ظرف حداکثر ۴ ماه با همکاری سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری و موانع بر سر راه آن را مشخص کند.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: قابل قبول نیست که مجلس قانونی را تصویب کند و اجرایی نشود؛ لذا باید موانع شناسایی شود و سازمان بازرسی کل کشور با همکاری سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری و گزارش کنند تا اقدامی در مورد آن صورت گیرد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش افزود: در رابطه با یکسری از مسائلی که پرستاران با آن مواجه هستند و ادعا دارند که حق قانونی آن‌ها ضایع شده و به دیوان عدالت اداری مراجعه می‌کنند، دیوان باید موضوع را پیگیری کرده تا به صورت رای وحدت رویه حقوق پرستاران تضمین شود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی، سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری کنند.


خبرگزاری فارس
کلید واژگان
رئیس قوه قضاییه
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دشمن آمریکایی به جزیره لارک؛ سپاه از پاسخ قاطع و تنبیه متجاوز خبر داد
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد؟
«یک عمر وقف وحدت مسلمانان»؛ فیلم‌های دیده‌نشده از رهبر شهید انقلاب
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا