×
سیاسی
شناسه خبر : 47964
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/01/27 ساعت 14:42
مردم باید درباره نظام آینده افغانستان تصمیم بگیرند

سخنگوی طالبان:

مردم باید درباره نظام آینده افغانستان تصمیم بگیرند

سخنگوی طالبان اعلام کرد که مردم افغانستان باید درباره نظام آینده سیاسی این کشور تصمیم بگیرند و آمریکا نیز به توافقنامه قطر عمل کند در غیر اینصورت با آن‌ها وارد جنگ می‌شود.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی طالبان اظهار داشت که این گروه دولت افغانستان را به عنوان یک دولت و یا نظام سیاسی به رسمیت نمی‌شناسد، بنابراین در گفت‌وگوهای بین‌الافغانی ضمن مذاکره با مقامات افغان و دیگر جناح‌های افغان با کسی به عنوان دولت مذاکره نخواهد کرد.

مجاهد درباره موضع طالبان برای نظام آینده سیاسی در افغانستان نیز گفت که برپایی امارت اسلامی و یا نظام جمهوری در افغانستان باید براساس تصمیم مردم باشد و این موضوع در مذاکرات بین‌الافغانی مورد بحث قرار می‌گیرد.

سخنگوی طالبان به «صبح کابل» گفت: چیزی که برای این گروه مهم است نظام اسلامی است و چنین نظامی باید بر افغانستان حاکم باشد.

وی در رابطه با نظر طالبان درباره حقوق بشر و مولفه‌های آزادی خاطرنشان کرد که اگر این آزادی‌ها با قوانین دین اسلام مطابقت داشته باشد و در تضاد با آن قرار نگیرد، طالبان با آن مخالفتی ندارد اما اگر مسایلی باشد که با نظام و قواعد اسلامی تطبیق نداشته باشد این موضوعات باید اصلاح شوند.

سخنگوی طالبان همچنین افزود که این گروه نمی‌خواهد جزیی از دولت افغانستان باشد و در آن ادغام و یا شریک شود و «پس از ایجاد نظام اسلامی تمام افغان‌ها باید جزو این همان نظام شوند و ما نیز نقش خود را خواهیم داشت.»

مجاهد درباره منشوری که اخیراً به عنوان طرح طالبان برای نظامی سیاسی افغانستان در آینده منتشر شده نیز گفت: این منشور ممکن است ساخته اطلاعات کابل باشد و ما به این نام و عنوان هیچ منشوری نداریم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره صلح نیز اظهار داشت: صلح دو بعد دارد، یک بعد خارجی است، نیروهای خارجی در زمانی که گفته‌اند، باید افغانستان را ترک کنند، بحث دوم این است که افغان‌ها باید بدون ایجاد مانع کابل گفت‌وگوها را آغاز کنند.

سخنگوی طالبان درباره احتمال عدم پایبندی واشنگتن به توافقنامه نیز گفت: اگر آمریکایی‌ها طبق توافق‌نامه عمل نکنند با آن‌ها وارد جنگ می‌شویم و جنگ تا برپایی نظام اسلامی ادامه خواهد داشت.

مجاهد درباره زندانیان آزاد شده نیز گفت که بیشتر این زندانیان با فهرست طالبان تطابق دارد و احتمالاً روند آزادی زندانیان نیز ادامه می‌یابد.

وی همچنین غیرنظامی بودن 20 زندانی آزاد شده توسط طالبان را رد کرد و تاکید کرد که این افراد همه از نیروهای امنیتی افغان بودند.

سخنگوی طالبان تصریح کرد که پس از خروج نیروهای آمریکایی این گروه حافظ منافع آمریکا نخواهد بود و اما اجازه تهدید آمریکا و متحدانش از خاک افغانستان را نخواهد داد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا