×
فرهنگی
شناسه خبر : 47948
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/01/27 ساعت 12:58
تجلی فرهنگ غنی ایرانی در مقابله با کرونا؛ از رفتار جهادی تا همدلی مومنانه

نورنیوز بررسی کرد؛

تجلی فرهنگ غنی ایرانی در مقابله با کرونا؛ از رفتار جهادی تا همدلی مومنانه

از پس اخبار نگران کننده‌ای که از همان روزهای ابتدایی ورود کرونا، از گوشه و کنار کشور به گوش می‌رسید، آنچه هر ایرانی را امیدوار و آرام می‌ساخت، فرهنگ غنی نوع‌دوستی و همدلی مومنانه ایرانی‌ها بود که عبور از این دوره پر اضطراب را آسان‌تر جلوه می‌داد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: حلول سال جدید، امسال حال و هوایی بسیار متفاوت با همیشه داشت. در حالی که هر سال، رسیدن سال نو با مژده تازه شدن دیدارها و آرامش قلوب همراه بود، امسال اما با دل‌هایی به تنگ آمده، دیدارها به بعد از کرونا واگذار شدند.
بسیاری از خانواده‌ها، درحالی که عزیزانشان در خط مقدم مقابله با کرونا مشغول رسیدگی به بیماران بودند، هنگام تحویل سال با چشم‌های خیس برای پایان بحران دست به دعا شدند. برخی نیز نگران از عزیزان بیمارشان، از خدا شفای همه بیماران عالم را درخواست کردند.
از پس اخبار نگران کننده‌ای که از همان روزهای ابتدایی ورود کرونا، از گوشه و کنار کشور به گوش می‌رسید، آنچه هر ایرانی را امیدوار و آرام می‌ساخت، فرهنگ غنی نوع‌دوستی و همدلی مومنانه ایرانی‌ها بود که عبور از این دوره پر اضطراب را آسان‌تر جلوه می‌داد.
از لحظه تایید نخستین مورد کرونا در کشور، سالمندان به نگرانی اصلی مردم تبدیل شدند و در بسیاری از محله‌ها، جوانان برای انجام خریدهای این افراد ابراز آمادگی کردند، چنانچه در طول روز مایحتاج همه سالمندان ساکن محله خود را تهیه کرده و با رعایت نکات بهداشتی به آنها می‌رسانند. 
با شیوع گسترده کرونا و اعمال محدودیت‌ها در کشور، بسیاری از کسب‌وکارها تعطیل شدند که این امر موجب بیکاری تعداد زیادی از کارگران روزمزد شد و آنها را با مشکلات معیشتی روبرو کرد. بسیاری از خیرین اما، کمک‌های مالی و بسته‌های حمایتی مختلفی برای این افراد تهیه کرده‌اند. 
در کنار فعالیت‌های خودجوش مردم، افراد نیروهای بسیج به ویژه در مناطق محروم، به رسیدگی به نیازهای افراد کم بضاعت مشغول شدند و بسیاری از کارفرمایان نیز، با وجود تعطیلی کسب و کار، حقوق و عیدی کارگران خود را پیشاپیش واریز کردند. 
مشکلات معیشتی ناشی از این مسئله، البته تنها مختص به کارگران روزمزد نیست. تعطیلی رستوران‌ها، هتل‌ها، بخش گردشگری، بخش صنایع دستی، پوشاک و... نیز باعث خسارت بالا به افراد شاغل در این بخش‌ها شده است و این در حالی است که در اقدامی خودجوش و انسان دوستانه، بسیاری از مالکین املاک، دریافت اجاره‌بها برای مستاجرین خود را به تعویق انداخته‌اند.
کادر درمانی در سراسر جهان، سربازان خط مقدم مقابله با کرونا هستند که با فداکاری، مشغول رسیدگی به بیماران هستند، در ایران اما، گروه‌های مختلف مردم توجه ویژه‌ای به این افراد داشته‌اند.  کمک‌های مالی قابل توجهی توسط هیئات مذهبی و خیریه‌ها برای اختصاص به موارد ضروری مبارزه با کرونا جمع شده و فعالیت‌های خودجوشی چون دوخت‌ و دوز خانگی ماسک، کمک به ضدعفونی کردن معابر و تهیه آبمیوه طبیعی برای بیماران و کادر درمانی برای همراهی و همیاری سربازان خط مقدم مقابله با کرونا صورت گرفته است.
در این میان نیروهای مسلح نیز بیکار ننشستند. از مهمترین فعالیت‌هایی که توسط نیروهای مسلح انجام شده، برپایی بیمارستان‌های سیار و مجموعه نقاهتگاه‌ها در کمترین زمان ممکن بوده است. از نقش نیروهای مسلح، در تهیه و پخش رایگان مواد ضدعفونی کننده و استفاده از امکانات خود برای ضدعفونی کردن شهرها نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.
از سویی؛ متخصصان عقیده دارند، یکی از نکات مهم در مهار کرونا، شناخت به موقع افراد آلوده به ویروس است، از این رو ایجاد بسیج ملی غربالگری که به اذعان سازمان بهداشت جهانی کاری ابتکاری و بسیار بزرگ و موفق بود، تلاشی موثر در راستای کنترل بیماری در کشور بوده است. 
در همین حال؛ بحران کرونا، باعث درخشش بیشتر حوزه پزشکی و دارویی در ایران نیز شد. این موفقیت با محوریت مجموعه‌های دانش بنیان در کشور شکل گرفت که از آن جمله می‌توان به موفقیت در پلاسما درمانی، ساخت کیت‌های تشخیص بیماری سریع، ساخت دستگاه اکسیژن سنج، ساخت ونتیلاتور و... اشاره کرد.
ابتکار هوشمندانه قوه قضاییه ایران در عفو و مرخصی به بیش از 100 هزار زندانی که مورد تمجید جهان قرار گرفت، نیز قدمی مهم در راستای قطع زنجیره انتقال و مهار کرونا بود. 
از جمله معضلاتی که از ابتدا در رابطه با این بیماری در سراسر جهان مطرح شد، چگونگی مواجهه با اجساد جان‌باختگان بود. این مشکل در کشور ما با حضور و مشارکت خودجوش گروه‌های جهادی و طلاب حوزه‌های علمیه در تغسیل، کفن و دفن جان‌باختگان مبتلا به کرونا، به بهترین شکل مرتفع شده است. 
این همه اتفاق خوب در کشور ما در حالی رخ داده که کمتر نشانه‌ای از این رفتارهای انسان دوستانه در دیگر کشورها سراغ داریم و حتی اخبار زیادی از دزدی اقلام بهداشتی و مصرفی و حتی بالا رفتن میزان خرید اسلحه در آمریکا شنیده‌ایم.
با تمام اینها، عملکرد خوب ایران در مواجهه با کرونا در شرایط تحریم، بدون همدلی همه مردم قابل دستیابی نبود. هرچند در طی این مسیر، برخی به دنبال سودجویی بودند یا مثلا عده‌ای از مسافرت‌های نوروزی خود صرف نظر نکردند، اما جاده‌ها، خیابان‌ها و پارک‌های خالی در روز سیزده فروردین نشان داد توصیه‌ها جدی گرفته شده و مردم همکاری خوبی را با ستاد ملی مبارزه با کرونا داشته‌اند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یافته‌ای جدید درباره واکنش مو به استرس
کشف جدید درباره رابطه قهوه با جوانی بدن
چرا هوای سرد بر سلامت قلب تاثیر منفی می‌گذارد؟
واشنگتن میزبان گفت‌وگوهای سودان/ مصر بار دیگر وارد میدان می شود
پیوند مدفوع برای بازگرداندن دستگاه گوارش به یک اکوسیستم سالم!
کشف یک گاز مولکولی نامرئی در کهکشان راه شیری
شرط ترامپ برای دیدار با پوتین
ایران کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مقابله با جرائم سایبری را امضا کرد
فعالیت کدام مدارس شهرستان خوزستان غیرحضوری شدند؟
رئیس ستاد مرکزی هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر منصوب شد
اختصاص وام برای جهیزیه فرزندان بازنشستگان نیروهای مسلح
ترامپ: بزودی نیروی بین‌المللی در غزه مستقر می‌شود
جدول لیگ برتر پس از انجام تک بازی امروز
نتایج سومین روز بازی‌های آسیایی جوانان بحرین اعلام شد
کارآگاه علوی پس از 17 سال به تلویزیون بازمی‌گردد
علت صدای انفجار در زنجان چه بود؟
نورنما | قدرت‌نمایی دختر دهه هشتادی ایران در مسابقات MMA بازی‌های آسیایی جوانان
آخرین جزییات از فوت ناگهانی دانش‌آموز ایلامی
فیلم روایت شکار پهپاد هرمس 900، از زبان شکارچی این پرنده
نحوه به روز رسانی دهک‌بندی یارانه‌بگیران اعلام شد+آدرس سامانه
سقز غرق در شادی+فیلم
برنامه تشییع پیکر واحد خاکدان اعلام شد
درگیری ارتش و پلیس آلمان با یکدیگر
کشتی آزاد امیدهای جهان؛ عظیمی طلا گرفت
نقض آتش‌بس در استان دروزی نشین؛ وزارت دفاع سوریه مرکز شهر السویدا را هدف قرار داد
انتخابات شهرداری نیویورک آغاز شد
حزب‌الله: سلاح خود را تحویل نمی‌دهیم
مصر، اتیوپی را به ایجاد سیل ساختگی با سد النهضه متهم کرد
ترامپ: برای کاهش تنش های تجاری به چین امتیازتی می دهیم
وقوع زلزله 5.5 ریشتری در شمال‌شرق چین
کامالا هریس ترامپ را مستبد خواند/او دوباره نامزد انتخابات می‌شود
تاثیر کاهش خرید نفت مسکو بر دهلی‌نو
یورش نیروهای ویژه اسرائیلی به شهر جنین
رضایت آمریکا از مذاکرات 5 ساعته با چین/ادامه مذاکرات تجاری از فردا
سینا خلیلی و ابوالفضل محمدنژاد فینالیست شد/مبارزه مهدی یوسفی برای مدال برنز
نجات مادر و کودک خردسال از گازگرفتگی
مکانیسم ماشه محصول تعلل در پیوستن به FATF بود
کانلی، نامزد طرفدار فلسطین رییس جمهور ایرلند می شود
عراقچی: بمب اتمی ایران، توانایی «نه گفتن» در برابر قدرت‌هاست
دلجویی مرزبانی سیستان‌ و بلوچستان از خانواده بانوی حادثه‌دیده در پایانه مرزی میلک
آمریکا با مصادره اموال روسیه به نفع اوکراین موافقت کرد
آبان گرم در انتظار پایتخت/ بارش فقط در ارتفاعات
هشدار دوم به بیمارستان‌های خصوصی برای تخلفات مالی
چرا ترامپ قادر به حذف ایران از جام جهانی نیست؟
ابلاغ برنامه وزارت اقتصاد برای رشد عدالت‌محور با 8 اولویت راهبردی و 6 ابرپروژه
واکنش سازمان ثبت احوال به انتشار آمار عجیب «نسبت طلاق به ازدواج»
بیش از 10 هزار شهید غزه ای زیر آوار است
جزئیات جدید از وضعیت ستاره والیبال ایران/پزشکان برای انتقال صابر کاظمی به قطر می‌روند
جاده چالوس یک‌طرفه شد
دموکرات‌ها ترامپ را به مخفی کاری متهم کردند
X
آگهی تبلیغاتی