×
سیاسی
شناسه خبر : 47882
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/01/26 ساعت 18:41
هشدار سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه درباره بروز شورش پس از پایان قرنطینه

هشدار سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه درباره بروز شورش پس از پایان قرنطینه

سرویس مرکزی اطلاعات، وابسته به پلیس فرانسه، نسبت به رادیکال شدن جنبش‌های اعتراضی پرشمار این کشور پس از دوره قرنطینه عمومی هشدار داد.

 به یک نسخه از گزارش محرمانه دستگاه‌های اطلاعاتی-امنیتی این کشور دست یافته است که نشانگر نگرانی دولت نسبت به بازگشت رادیکال‌تر معترضان «افراطی» به خیابان‌ها پس از دوره طولانی قرنطینه عمومی ناشی از شیوع ویروس کرونا است. بسیاری از سازمان‌ها و گروه‌های فشار رادیکال چپ و راست فرانسه که با رویکردهای اقتصادی-اجتماعی دولت راست میانه امانوئل ماکرون مخالف هستند، در هفته‌های گذشته با ناکارآمد و فاجعه‌بار خواندن شیوه دولت در رویارویی با شیوع ویروس کرونا، خواهان بسیج عمومی برای سرنگونی نظام حاکم بر این کشور شده اند. عمده فعالیت گروه‌های فشار در دوره قرنطینه و در حالی که قهوه‌خانه‌ها و کلوب‌ها، به عنوان مکان‌های اصلی اجتماع و گفت‌وگوی شهروندان تعطیل است، بر شبکه‌های اجتماعی متمرکز شده است.

به نظر می‌رسد در حالی که گروه‌های دست راستی بیشتر فعالیت‌های تهییجی و تبلیغی خود را در فیسبوک انجام می‌دهند، توییتر شبکه اجتماعی محبوب چپ‌های رادیکال است. در گزارش «سرویس مرکزی اطلاعات» فرانسه آمده است: «قرنطینه امکان ابراز نارضایتی عمومی را نمی‌دهد. اما خشم کم نمی‌شود و مدیریت بحران [شیوع کرونا] به شدت مورد انتقاد قرار گرفته و اعتراض را تغذیه می‌کند. روز پس از قرنطینه، دستمایه جدی و برانگیزنده جنبش‌های اعتراضی است.» بسیاری از گروه‌های اینترنتی که در یک سال و نیم گذشته و در پی جنبش جلیقه زردها شکل گرفتند، امیدوارند که به زودی «معترضان فرانسه را متحد کنند.» برای مثال گروه «نانت سر به شورش برداشته» (Nantes Révoltée) که از یک سال و نیم پیش در توییتر اخبار جلیقه زردها را منتشر و تظاهرات و مقابله را سازماندهی می‌کرد،

وعده شورش بلافاصله پس از قرنطینه را می‌دهد: «شورشی به طعم خشم و بوی دود و آتش.» بسیاری از گروه‌های شورشی فرانسه امیدوارند پس از قرنطینه، جلیقه زردها را با روپوش سفیدها متحد کنند: کارکنان بخش درمانی و به ویژه پرستاران و بهیارانی که به دلیل کمبود امکانات و آب رفتن بیمارستان‌های دولتی در دهه‌های اخیر، در رویارویی با ویروس کرونا با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند. این گروه‌ها امیدوار بودند که تا 21 ژوئن، طولانی‌ترین روز سال که روز جشن موسیقی است، در خیابان‌ها تظاهرات 24 ساعته برگزار کنند.  «قرار ما خیابان» به گزارش یورونیوز، گزارش اداره اطلاعات مرکزی فرانسه همچنین نشانگر آن است که موج نارضایتی، فراتر از گروه‌های رادیکال چپ و راست به سندیکاهای کارگری هم کشیده شده است.

اتحادیه‌های فرانسه که تا قبل از بحران کرونا، تمام هم و غم خود را بر مقابله با لایحه اصلاح قانون کار فرانسه متمرکز کرده بودند، «تمایلی به عقب‌گرد و بازگشت به نقطه پیش قرنطینه کرونا ندارند چرا که شرایط بحران محدودیت‌های نئولیبرالیسم را به نمایش گذاشت.» بسیاری از رهبران سندیکاهای کارگری، از جمله س‌ژ‌ت و س‌اود، دو سندیکای چپ‌گرای اصلی فرانسه، به اعضای خود قرار دیدار در خیابان پس از پایان قرنطینه را می‌دهند. خشم حقوق‌بگیران، به‌ویژه از سه چهار روز گذشته و پس از سخنان رئیس اتحادیه کارفرمایان فرانسه دو چندان شد: این اتحادیه ملی کارفرمایی که به رئیس روسا معروف است اعلام کرد: کارگران باید پس از دوره قرنطینه با از خودگذشتگی [و برای جبران خسارت] بیشتر کار کنند.

دیگر تکرار نشود احزاب چپ رادیکال رسمی از جمله فرانسه تسلیم ناپذیر، حزب جدید ضد سرمایه‌داری (ان‌پِ‌آ) و مبارزه کارگران هم در تمام مدت یک ماه قرنطینه اعضا و هواداران خود را به تلاش برای بنیان نهادن یک جامعه نوین پس از پایان بحران کرونا، دعوت می‌کنند. فیلیپ پوتو، لیدر حزب جدید ضد سرمایه‌داری (ان‌پِ‌آ)، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 که خود کارگر کارخانه فورد است، در هفته دوم قرنطینه با انتشار پستی در صفحه توییتر خود، از تمامی افرادی که در خط مقدم با ادامه کار جان خود را به خطر می‌اندازند، به جز ماموران پلیس، تشکر کرد. جنبش فرانسه تسلیم ناپذیر هم با راه انداختن کارزارهای توییتری، تغییر بنیادین در جامعه را شرط تکرار نشدن شرایط فعلی می‌داند که در آن، «دولت ذخیره ماسک را می‌فروشد، تخت‌های بیمارستانی را کم می‌کند و با حذف گسترده پست‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی، امکان پیشرفت پزشکی و نجات جان انسان‌ها را می‌گیرد.»

فرکسیت پس از ناکارایی اتحادیه اروپا در کمک به ایتالیا و تنظیم یک دستورالعمل واحد برای مبارزه با کرونا و تاخیر این نهاد در تصویب اعتبار مالی برای مبارزه با تبعات اقتصادی کووید-19، بسیاری از گروه‌های چپ و راست رادیکال، ازجمله «اتحاد ملی» خواستار خروج فوری فرانسه از اتحادیه اروپا شده اند. پلیس و نیروهای امنیتی برای روز پسا قرنطینه آماده می‌شوند روزنامه پاریزین می‌گوید گزارش اداره اطلاعات مرکزی فرانسه نشانگر آن است که هم ماموران پلیس و هم نیروهای سازمان‌های اطلاعاتی فرانسه با جدی گرفتن تهدیدها و رادیکال‌تر شدن فرانسه، برای روز پایان قرنطینه و مواجهه با شورش‌های احتمالی آماده می‌شوند. رئیس جمهوری فرانسه شامگاه دوشنبه 13 ماه مه با دفاع از عملکرد دولت در بحران اعلام کرد خروج از قرنطینه در این کشور از 11 مه آغاز و آرام آرام انجام خواهد شد. دانشگاه‌های فرانسه تا تابستان تعطیل خواهند ماند و تجمعات تا ماه ژوئیه ممنوع است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نورویدیو | خاموشی مطلق در بیمارستان الشفإ در شهر غزه
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟
ابلاغ الزام مدیران مدارس غیردولتی برای پایدارسازی سامانه‌های آموزش مجازی
سردار فدوی: دشمن در مقابل قدرت ایران دچار اشتباه محاسباتی شده بود
گران شدن قیمت بنزین در سرزمین‌های اشغالی
بازداشت 54 نفر از مزدوران دشمن در 4 استان توسط وزارت اطلاعات
آغاز مرحله چهارم کالابرگ از این تاریخ
گفتگوی رئیس شورای اروپا با پزشکیان درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
رئیس فیفا: هر کاری برای تیم ملی ایران می‌کنیم/جامعه فوتبال دنیا در کنار شماست‌
طارمی دومین گلزن برتر فوتبال ملی ایران
بروز اختلاف میان آمریکا و انگلیس بر سر جنگ علیه ایران
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌ها/مسدود شدن آزادراه تهران- شمال
حملات هوایی علیه پایگاه‌های حشد شعبی در بابل و الانبار
اگر ترامپ زیرساخت‌ها را بزند، چه اتفاقی برای منطقه می‌افتد؟
تکذیب خبر اعمال محدودیت‌های صادراتی محصولات فولادی و معدنی
دستگیری 5 مزدور دشمن آمریکایی- صهیونی در فارس
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران