×
اقتصادی
شناسه خبر : 47874
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/01/26 ساعت 17:48
سقوط یک سوم اقتصاد انگلیس به دلیل کرونا

سقوط یک سوم اقتصاد انگلیس به دلیل کرونا

نتیجه ارزیابی‌ها و برآورد بیشتر موسسه‌های داده‌پژوه در انگلیس نشان می‌دهد، اقتصاد این کشور ضمن از دست دادن یک سوم قدرت خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، بیشترین میزان کسری بودجه را پس از پایان جنگ جهانی دوم تجربه خواهد کرد.

نتیجه ارزیابی‌ها و برآورد بیشتر موسسه‌های داده‌پژوه در انگلیس نشان می‌دهد، اقتصاد این کشور ضمن از دست دادن یک سوم قدرت خود در سه ماهه دوم سال جاری میلادی به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، بیشترین میزان کسری بودجه را پس از پایان جنگ جهانی دوم تجربه خواهد کرد. نهاد ناظر بر عملکرد مالی انگلیس موسوم به «دفتر مسئول بودجه» امروز (سه‌شنبه ۲۶ فروردین) در گزارشی پیش‌بینی کرد، ۳۵ درصد رشد اقتصادی این کشور تا ژوئن(خرداد/تیر) امسال سقوط خواهد کرد.

میزان استغراض دولت انگلیس نیز از ۲۱۸ میلیارد به ۲۷۳ میلیارد پوند(۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور) خواهد رسید که بیشترین میزان کسری بودجه پس از پایان جنگ جهانی دوم به شمار می‌رود. «دفتر مسئول بودجه» همچنین پیش‌بینی کرده، نرخ بیکاری در انگلیس به ۲ میلیون نفر خواهد رسید که پایین‌ترین میزان نسبت به سه دهه گذشته است. با این حال رشد اقتصادی انگلیس در سه ماه سوم و چهارم امسال روند بهبودی را سپری خواهد کرد اما در مجموع ۱۳ درصد قدرت خود از دست خواهد داد.

گزارش یادشده بر پایه این فرضیه تهیه شده که مقررات منع رفت‌وآمد در انگلیس به مدت سه ماه جاری بوده و دولت برای جبران خسارت‌های اقتصادی ناشی از بحران کرونا، اعتبارات بیشتری را تخصیص دهد. مهلت سه هفته‌ای شرایط ویژه منع رفت‌وآمد در انگلیس امروز به پایان می‌رسد و دولت این کشور به احتمال زیاد این وضعیت را برای سه هفته دیگر تمدید خواهد کرد. برخی از اعضای ارشد حزب حاکم محافظه‌کار معتقدند، این کشور فقط چند هفته تا تحمل شرایط غیرقابل جبران فاصله دارد و بر همین اساس، مقررات منع رفت‌وآمد نباید از آوریل (اواسط - اردیبهشت) تجاوز کند.

« ایان دانکن اسمیت » رهبر پیشین حزب حاکم محافظه‌کار هشدار داد، دولت باید سریع‌تر کرونا را تحت کنترل درآورده و زمان زیادی برای این کار ندارد. وی افزود: «اقتصاد توانایی تحمل این شرایط را برای دوران نامحدود ندارد و در یک مقطع، اقتصاد مهمتر از مهار کووید-۱۹ خواهد شد.» فایننشال تایمز نیز چندی پیش گزارش داد، خسارت‌های مالی ناشی از کرونا بر شرکت‌های تجاری انگلیس بسیار فراتر از پیش‌بینی وزارت دارایی و بسته حمایت اقتصادی دولت این کشور است.

بر همین اساس ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس درصدد رفع تدابیر سختگیرانه تردد در کشور برآمده است. روزنامه تایمز دیروز دوشنبه گزارش داد که سوناک به اعضای دولت هشدار داده که رشد اقتصادی این کشور در سه‌ ماه‌ آوریل تا ژوئن (فروردین تا تیر) بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سقوط خواهد کرد. یکی از اعضا که خواسته نامش فاش نشود در همین زمینه به تایمز گفته، این مهم است که ما بر اثر مقررات منع رفت‌وآمد زیان بیشتری وارد نکنیم.

ما در حال بررسی تمدید این مقررات به مدت سه هفته دیگر هستیم تا پس از آن روند رفع محدودیت‌ها را آغاز کنیم. چندی پیش مرکز تحقیقات اقتصاد و تجارت انگلیس در گزارشی هشدار داد، همه‌گیری ویروس کرونا بیش از ۲.۴ میلیارد پوند در روز به اقتصاد این کشور زیان می‌زند. براساس این گزارش، پس از وضع مقررات منع رفت‌وآمد در انگلیس، میلیون‌ها کارگر کارخانجات، فروشگاه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها خانه‌نشین شده و بازدهی اقتصادی ۳۱ درصد کاهش یافته است. محققان پیش‌بینی می‌کنند که در بهترین حالت، نخستین واکسن ویروس کرونا پاییز امسال عرضه شود و تا آن زمان بعید است انگلیس عناصر اصلی شرایط ویژه رفت‌وآمد را رفع کند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است