×
سیاسی
شناسه خبر : 47844
تاریخ انتشار :

سنگ‌اندازی اوکراین در مسیر بازگشت دانشجویان و ایرانیان مقیم به ایران

علیرغم تلاش‌های سفارت ایران و رایزنی‌های انجام شده با مسئولان ذیربط اوکراینی، ولی هنوز دولت کی‌یف با صدور مجوز پرواز برای بازگشت دانشجویان و هموطنان ایرانی به ایران موافقت نکرده است.

در حالی که در پی شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد مبتلایان به این ویروس در اوکراین، جمعی از دانشجویان و ایرانیان مقیم اوکراین خواستار بازگشت به کشور هستند و سفارت ایران در کی‌یف نیز رایزنی‌هایی را با مقامات و دستگاه‌های ذیربط اوکراینی برای بازگرداندن آنها به ایران صورت داده، ولی متاسفانه دولت اوکراین تاکنون مجوزی برای پرواز صادر نکرده است.

در همین خصوص یک منبع مطلع به خبرنگار فارس گفت که تا این لحظه دولت اوکراین با صدور مجوز پرواز برای حدود یکصد دانشجو، مسافر و تبعه ایرانی مقیم این کشور برای بازگشت به ایران موافقت نکرده است.

براساس آخرین آمار تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اوکراین تاکنون به سه هزار و ۱۰۲ نفر رسیده که از این میان ۹۳ نفر جان باخته‌اند.

در همین خصوص سفارت جمهوری اسلامی ایران در کی‌یف روز جمعه ۲۲ فروردین ماه در بیانیه‌ای اعلام کرد که با همکاری سفارت اوکراین در تهران از روزهای پایانی اسفند ماه سال ۱۳۹۸ و پس از همه‌گیری ویروس کرونا، ضمن هماهنگی با مسئولان ذیربط ایرانی و چند شرکت هواپیمایی ایرانی، برقراری پرواز ویژه به منظور بازگشت اتباع دو کشور را با جدیت در دستورکار خود قرار داده است.

در این بیانیه آمده بود: با توجه به برخی مشکلات فنی و عدم استقبال شایسته تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی، نهایتا آمادگی شرکت هواپیمایی اوکراینی «براوو» برای انتقال اتباع دو کشور به دولت اوکراین منعکس و با اطمینان از همکاری مسئولان اوکراینی، ساعت ۱۹ روز جمعه هشتم فروردین برای انجام پرواز به هموطنان اعلام شد٬ ولی دولت اوکراین به دلایل نامعلوم و در ساعات پایانی مهلت باز بودن فضای این کشور از صدور مجوز مربوطه خودداری کرد. این در حالی بود که پس از ملاقات سفیر جمهوری اسلامی ایران با معاون وزیر خارجه اوکراین در نخستین روز سال ۱۳۹۹، این وزارتخانه با انتقال اتباع دو کشور موافقت و مراتب را طی نامه رسمی‌ به دیگر دستگاه‌های ذیربط اوکراینی اعلام کرده بود. 

 

 

براساس این بیانیه، پس از عدم صدور مجوز از سوی دولت اوکراین، تلاش مضاعف سفارت به منظور برقراری پرواز با تماس‌های تلفنی سفیر جمهوری اسلامی ایران با وزیر زیرساخت، مذاکره با مسئولان وزارت امور خارجه و ارسال یادداشت رسمی‌به این وزارتخانه ادامه یافت. همچنین مسئولان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر با دعوت از سفیر اوکراین در تهران، خواستار مساعدت و همکاری دولت اوکراین در صدور مجوز پرواز فوق العاده به منظور بازگشت اتباع ایرانی شدند.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در این بیانیه اطمینان داد که این موضوع همچنان با جدیت تمام در دستورکار سفارت قرار داشته و روزانه پیگیری می‌شود.

این سفارتخانه همچنین اعلام کرد که انتظار دارد مسئولان اوکراینی با در نظر داشتن روابط حسنه دو کشور و نیز مسئولیت‌های بین‌المللی بشردوستانه کشورها در شرایط اپیدمی جهانی ویروس کرونا و نگرانی روزافزون اتباع و‌ دانشجویان ایرانی ساکن اوکراین و بستگان آن‌ها در ایران، نسبت به صدور هر چه سریع‌تر مجوز پرواز برای بازگشت اتباع دو کشور اقدام کنند. (اینجا بخوانید)

سفارت ایران در کی‌یف ۱۱ فروردین ماه نیز در اطلاعیه‌ای به اقدامات صورت گرفته از جمله مکاتبات انجام شده برای درخواست تمدید روادید شهروندان و اقامت دانشجویان مقیم تا رفع محدودیت‌های ناشی از ویروس کرونا و رایزنی‌ها با مسئولان ایرانی و اوکراینی برای دریافت مجوز دولت اوکراین به منظور برقراری پرواز پرداخته بود.

در همین خصوص نیز «وحدتی» کنسول ایران در کی‌یف در گفتگویی با خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه سفارت جمهوری اسلامی ایران در اوکراین در راستای بازگرداندن هموطنان به میهن از اواخر اسفند سال گذشته تلاش‌های خود را شروع کرد، اظهار داشت: در هشتم فروردین سال جاری با همکاری و کمک سفارت اوکراین در تهران یک پرواز از کی‌یف به مقصد تهران در نظر گرفته شد، ولی چند ساعت قبل از پرواز مجوز پرواز صادر نشد.

وی به مشکلات پیش آمده برای دانشجویان و هموطنان ایرانی که با ویزای معتبر در این کشور حضور دارند، اشاره کرد و افزود: دانشجویان و هموطنان ایرانی که با ویزای معتبر وارد اوکراین شدند به دلیل طولانی شدن مدت اقامتشان در اینجا در پی شیوع ویروس کرونا با مشکل تامین هزینه‌های زندگی مواجه شده و به ما خیلی فشار وارد می‌کنند.

کنسول ایران در کی‌یف یادآور شد: ما هنوز از مقامات اوکراین پاسخ قابل قبول و قانع کننده‌ای را دریافت نکردیم و احساس می‌کنیم برخورد آنها در این موضوع غیرمحترمانه و غیردوستانه است.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فردا؛ اولین سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به روسیه
فاکس نیوز: از غزه تا گرینلند، مکرون برای بحران‌های جهانی راهی متفاوت از ترامپ پیش گرفت
خطر دیابت نوع 2 با مصرف نوشابه‌های رژیمی
انفجار نخستین موشک ماهواره‌بر استرالیا تنها 14 ثانیه پس از پرتاب +فیلم
تهدید هوایی از یمن با نفوذ پهپاد به اراضی اشغالی
آمریکا تحریم‌های جدیدی مرتبط با ایران وضع کرد
ثبت‌نام سفر عمره 1404 از 11 مرداد آغاز می‌شود + جزئیات اعزام
زمان و مکان آزمون عملی هنر در کنکور 1404 اعلام شد + جزییات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی
تحرکات نظامی تازه در غرب عراق /درگیری عشایر با دروزیها
عنوان قهرمانی جهان به تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان ایران رسید
پزشکیان: گام اساسی در مبارزه با مواد مخدر، آگاهی‌سازی است
گزارش قالیباف از اجلاس ژنو: تمرکز بر بحران غزه و دیپلماسی منطقه‌ای
«وزیر سابق اطلاعات» قائم‌مقام معاونت امور مجلس ریاست جمهوری شد
آغاز ثبت‌نام خودروهای وارداتی از 11 مرداد + جزییات
عکس های منتخب ایران، چهارشنبه 8 مرداد 1404
نوری قزلجه: تجارت کشاورزی ایران و چین به دو برابر افزایش می‌یابد
خبر افزایش 50 درصدی قیمت اینترنت همراه ایرانسل تکذیب شد
ایروانی: نوار غزه به ویرانه تبدیل شده و جنایت علیه مردم ادامه دارد
آینده نیمکت مدیریتی استقلال در گرو تصمیم شنبه باشگاه
اعزام 50 نیروی امدادی برای مهار آتش‌سوزی در گیسکان
آذر ماه، قرعه‌کشی جام جهانی 2026 در لاس‌وگاس
از سرگیری دوباره واردات بنزین سوپر
شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان : احدی از ما نخواهد که تسلیم شویم
پیشروی یا عقب‌نشینی؟
اخذ گواهی دانش‌بنیان برای سه پروژه فناورانه همراه اول
زائران اربعین تا چه زمانی باید ارز مازاد خود را بازگردانند؟
اقتصادنگار | تورم تیرماه، شلیک به سفره‌ی مردم
رأی پرونده قتل الهه حسین‌نژاد صادر شد/ 20 روز مهلت فرجام خواهی
امکان واریز و برداشت پول برای گردشگران خارجی فراهم شد
افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است
طبیعی اما مرگ‌آور؛ افسانه سیگارهای دست‌ساز زیر ذره‌بین علم
لایحه پهپادهای غیرنظامی زیر ذره‌بین شورای نگهبان
افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی
رییس جمهور شکایتی از کاریکاتوریست ندارد
آمادگی 3200 موکب ایرانی برای خدمات‌رسانی به زائران اربعین + فیلم
پزشکیان: تعطیل کردن کشور برای حل بحران کم‌آبی پاک کردن صورت مسئله است
پورجمشیدیان: به اتباع غیرمجاز خدمات اربعین ارائه نمی‌شود
صرفه‌جویی 67 درصدی مصرف برق در حرم امام رضا(ع) +تصاویر
سهام عدالت در آستانه بازگشت به بورس قرار گرفت
رشد اقتصادی ایران در پیش‌بینی جدید IMF دو برابر شد
عذرخواهی هادی ساعی بابت بی‌احترامی به استاد پیرهادی
سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، انجامش می‌دهیم
پایان «دیوانه کویر»؛ انهدام باند مسلح در عملیات مشترک پلیس
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 8 مرداد 1404 +جدول
ترامپ: فشار بر اسرائیل یعنی پاداش دادن به حماس + فیلم
دین و دانش؛ نیازمند روش های نو
محدودیت ارز اربعین برطرف شد
X
آگهی تبلیغاتی