×
سیاسی
شناسه خبر : 47665
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/24 ساعت 15:44
دلایل شکست رئیس جمهور آمریکا در مبارزه با کرونا

نورنیوز بررسی کرد؛

دلایل شکست رئیس جمهور آمریکا در مبارزه با کرونا

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار گزارشی از دلایل شکست دونالد ترامپ در مبارزه با ویروس کرونا و رخداد فاجعه در آمریکا سخن می‌گوید. ترامپ در ابتدا مکررا ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه ‌می‌داد و با توجه به حفظ منافع اقتصادی کشور عمل می‌کرد.

نورنیوز_گروه بین‌الملل: روزنامه نیویورک تایمز با انتشار مطلبی نوشت: بررسی ها حاکی از آن است که بارها به رئیس‌جمهور ترامپ در خصوص احتمال بروز همه‌گیری کرونا هشدار داده شده است، اما اختلافات داخلی، عدم برنامه ریزی و توجه او به منافع خود باعث عدم پاسخگویی مناسب به این هشدار ها شد.

دکتر «کارتر مچر»، مشاور ارشد پزشکی در امور بازنشستگان نظامی با ارسال ایمیلی به برخی متخصصان سلامت عمومی آمریکا در دولت و دانشگاه های این کشور در تاریخ ۲۸ ژانویه هشدار داده بود که وسعت شیوع این بیماری همه گیر غیر قابل پیش‌بینی است.
به گفته این روزنامه دکتر مچر یک هفته پس از ثبت اولین مورد کرونا در آمریکا و ۶ هفته قبل از اولین اقدامات ترامپ برای مقابله با ویروس کرونا در تلاش برای ترغیب رده‌های بالای سلامتی عمومی کشور بود که برای انجام اقدامات شدیدتر آماده شوند؛ وی با نوشتن نامه‌ای به دانشگاهیان گفت: زمانی که گفتم مدارس را تعطیل کنید مرا مسخره کردید و اوضاع را به شوخی گرفتید، اکنون فریاد میزنم که کالج ها و دانشگاه ها را ببندید. 
در ادامه این گزارش آمده‌‌است: در حالی که دکتر مچر و بسیاری از چهره‌های دولت ترامپ و مشاوران ‌ارشد کاخ سفید تهدید ناشی از شیوع این بیماری را شناسایی کرده، هشدار هایی به ترامپ داده بودند و در خصوص ضرورت اقدامات تهاجمی با او سخن گفته بودند؛ ترامپ در تمام ماه ژانویه مکررا ویروس کرونا را کم اهمیت جلوه ‌می‌داد و با توجه به حفظ منافع اقتصادی کشور عمل می‌کرد و بر کنترل اظهارات و حرف ها و کاهش هشدار ها از سوی مقامات آمریکا در این زمینه تاکید داشت و در انجام اقدامات لازم سرعت کافی را نداشت.    
این روزنامه آمریکایی می‌گوید: حتی پس‌از  نخستین اقدامات ترامپ در اواخر ماه ژانویه و ممنوع کردن پرواز های خارجی از چین باز هم بهداشت عمومی بازیچه مباحث داخلی و سیاسی شد و این مسائل مسیر را برای دریافت پول بیشتر از کنگره، منابع لازم، رفع کمبود‌های آزمایشگاهی و در نهایت حرکت به سوی اقدامات محدود کننده بیشتر، ناهموار کرد.
نیویورک تایمز با بیان اینکه اختلافات درون کاخ سفید فرایند تصمیم گیری را پیچیده کرده بود، گفت: این اختلافات باعث شده بود که اجرای توصیه های پزشکی و بهداشتی از سوی دولت با تاخیر انجام شود.
ترامپ ماه گذشته و پس از شیوع کرونا در آمریکا به‌جای توجه به هشدارهای متخصصان حوزه بهداشت و کارشناسان دولت خود، در پاسخ منتقدان گفت: هیچ‌کس نمی‌دانست این ویروس همه گیری جهانی پیدا خواهد کرد.
این درحالی ‌است که مصاحبه مقامات فعلی و سابق، ایمیل‌ها، اسناد و مدارک دیگر خلاف این را ثابت می‌کنند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، دفتر شورای امنیت ملی که مسئولیت ردیابی بیماری های همه‌گیر را برعهده دارد، با دریافت گزارش هایی در اوایل ژانویه شیوع ویروس کرونا در آمریکا را پیش‌بینی کرده بود و طی چند هفته گزینه هایی مانند نگهداری مردم در خانه و تعطیل کردن شهرهایی همچون شیکاگو را در دست اقدام داشت. اما ترامپ تا ماه مارس از اتخاذ چنین اقداماتی اجتناب می‌کرد.
طبق این گزارش آمده‌است که در تاریخ ۲۹ ژانویه یادداشتی توسط «پیتر ناوارو» مشاور امور تجاری کاخ سفید تهیه شده و وی به ترامپ در خصوص عواقب شیوع این ویروس در ایالات متحده از جمله کشته شدن نیم میلیون نفر و همچنین ضرر اقتصادی هشدار داده بود؛ که البته چند هفته بعد ترامپ این موضوع را رد کرد.
همچنین ۳۰ ژانویه «الکی آزار» وزیر سلامت و خدمات انسانی آمریکا طی یک تماس تلفنی با ترامپ در باره احتمال یک اپیدمی هشدار داده  که دومین هشدار به وی طی دوهفته بوده‌است. 
ترامپ درپی این مکالمه تلفنی گفته، آقای آزار درحال هشدار بی‌مورد است.
آقای آزار در ماه فوریه به طور علنی اعلام کرد که دولت برای اندازه‌گیری سرعت شیوع این ویروس در پنج شهر آمریکا سیستم نظارتی ایجاد کرده است. اما به تعویق افتادن این طرح برای هفته ها و شروع آهسته آن در کنار عدم موفقیت در توسعه ظرفیت های آزمایشی کشور سبب شد که مقامات دولت تقریبا هیچ بینشی نسبت به سرعت انتشار ویروس  کرونا نداشته باشند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
به امید دیدار
استقرار دفاتر پیشخوان دولت در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید
عاشورا؛ رسالت کرامت انسان
اجرای دیوارنگاره «أبناء السیّد» با حضور هنرمندان چند کشور در تهران
ائتلاف عربی یا صف‌آرایی برای تکرار یک شکست تاریخی؟
حماسه وداع؛ ملت ایران برای بدرقه رهبر شهید به پا خاست+ فیلم اختصاصی
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیر 1405 + وضعیت استان‌ها
وداع با معلّمِ شهیدان
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره)
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه13 تیر 1405 +جدول
شکل‌گیری دیپلماسی محور مقاومت بر اساس تعالیم رهبر شهید
الگویی متفاوت از تامین امنیت ملی
کیکو فوجیموری پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری پرو شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 13 تیرماه در تهران
دست برتر ایران در دیپلماسی سوگ
آرژانتین از لبه پرتگاه بازگشت؛ کیپ ورد همه را شگفت زده کرد
تشخیص دیرهنگام این دو اختلال روانی می‌تواند خطرناک باشد
توصیه‌های پزشکی برای حضور ایمن در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه: جزئیات محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید اعلام شد
گزارش تصویری عکاسان نورنیوز از حال و هوای مصلی امام خمینی( ره) وخیابانهای اطراف
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
فراعنه در ضربات پنالتی تاریخ‌ساز شدند/ استرالیا، آخرین حذف شده آسیا
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند