×
سیاسی
شناسه خبر : 47650
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/24 ساعت 14:12
تلاش ترکیه برای ادغام گروهک‌های تروریستی سوریه

تلاش ترکیه برای ادغام گروهک‌های تروریستی سوریه

منابع معارضان سوریه می‌گویند که ترکیه تلاش دارد گروه‌های تروریستی در ادلب را در قالب یک گروهک واحد سازماندهی کند.

منابع وابسته به معارضان می‌گویند که ترکیه به سمت بازچینی شاکله نظامی گروههای تروریستی در ادلب و سازماندهی دوباره گروهک‌ها و یکسان‌سازی آن‌ها پیش می‌رود.

به نوشته وبگاه عنب بلدی، کشته شدن نظامیان ترکیه در بمباران ارتش سوریه در ماه فوریه گذشته، آغاز افزایش حضور نظامی ترکیه در ادلب بود و این کشور اقدام به اعزام هزاران نیروی نظامی و ارسال سلاح‌های سنگین به طور روزانه به منطقه کرد و تعداد مقرهای به اصطلاح دیده‌بانی خود در ادلب را افزایش داد.

ترکیه هنوز به طور شفاف در خصوص تعداد نیروها و نوع سلاح‌هایش در منطقه سخن نگفته است، اما به گزارش اندیشکده «پژوهش‌های جنگ» آمریکا، ارتش ترکیه از تاریخ ۱ فوریه تا ۳۱ مارس (۱۲ بهمن الی ۱۲ فروردین) نزدیک به ۲۰ هزار نیروی نظامی در سوریه مستقر کرده است.

به نوشته این اندیشکده، نیروهای نظامی ترکیه مستقر در سوریه از میان نیروهای ویژه و یگان‌های زرهی و نیروهای زمینی کماندو از جمله نیروهای تیپ «پنج کماندو» که در جنگ نامنظم و عملیات کوهستانی به کار می‌روند، هستند.

بنا بر این گزارش، ترکیه نیروهای نظامی خود را در خطوط درگیری با ارتش سوریه در غرب بزرگراه حلب به لاذقیه (ام-۴) مستقر کرده است.

طرح ادغام گروهک‌های تروریستی

به نوشته وبگاه عنب بلدی، همراه با ابهامات در بندهای توافق روسیه و ترکیه و عدم انجام منظم گشت‌های مشترک در بزرگراه حلب به لاذقیه به دلیل ممانعت مزدوران وابسته به تروریست‌ها و مسدود کردن چندین باره مسیر، ترکیه تلاش دارد دست به بازچینی شاکله گروهک‌های تروریستی در ادلب بزند.

یک فرمانده گروهک تروریستی «الجبهه الوطنیه للتحریر» (وابسته به ترکیه) گفت که ترکیه در هفته‌های گذشته برخی از گروهک‌ها را از مناطق خود عقب کشیده و در نقاط نظامی خود مستقر کرده و به آن‌ها اجازه داده است هرطور که می‌خواهند عمل کنند جز اینکه اجازه ندارند به اتاق عملیات ارتش ترکیه وارد شوند.

به گفته وی هدف ترکیه از انتقال شبه نظامیان به مقرهای خود این است که یک ارتش منظم در منطقه ایجاد کرده و گروهک‌های مختلف را منحل کند.

او گفت که این اقدام از این جهت که حملات به ترکیه به علت نوع رفتار گروهک‌ها را کاهش می‌دهد، مفید است.

یک منبع دیگری نیز به عنب بلدی گفت که ترکیه دو برنامه برای بازچینی شاکله تروریست‌ها دارد؛ اول اینکه عناصری از گروهک‌ها را آموزش داده و هر ۳۰۰ شبه نظامی را در یک مقر نظامی خود مستقر کند که البته این یک اقدام روتین است و مقدمه‌ای است تا مرحله دوم را که همان ادغام «هیئه تحریر الشام» (جبهة النصره سابق) در یک گروه جدید است، اجرا کند.

در همین حال منابع داخلی جبهه النصره می‌گویند که جریان تندروتر این گروهک تروریستی شدیدا با توافق آتش‌بس ترکیه با روسیه مخالف است. هرچند مقامات اصلی به هماهنگی با ترکیه اصرار دارند.

در تاریخ یکم فروردین، ارتش ترکیه مدعی شد که در حمله «عناصر تندرو» به گشتی‌های نظامی این کشور، دو سرباز ترکیه کشته شدند. برخی منابع منظور از این عناصر تندرو را بخش ناراضی جبهه النصره و برخی گروهک‌های تروریستی کوچک‌تر معرفی کردند.

از سوی دیگر اختلافات داخلی میان رهبران هیئه تحریرالشام (جبهة النصره سابق) و جدا شدن برخی از آن‌ها و نارضایتی دیگر گروهک‌های تروریستی از جبهه النصره به علت شکست‌های پی در پی در مدت اخیر، بهانه لازم به ترکیه برای انحلال یا ادغان این گروهک را داده است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
فرمانده نیروی قدس: ابتکار جوانان لبنانی رژیم اسرائیل را درمانده کرده است
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد
پایان زودهنگام ام‌باپه در لالیگا
نوراینفو | 6 کار اشتباه بلافاصله بعد از خوردن غذا
سناتور روس: تجربه ونزوئلا، محاسبات آمریکا درباره ایران را گمراه کرد
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
رشد بودجه شیر مدارس در سال 1405 به بیش از 10 همت رسید
شاخص کیفیت هوای پایتخت امروز روی عدد 68؛ وضعیت «قابل‌قبول»
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد