×
سیاسی
شناسه خبر : 47570
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/23 ساعت 17:07

پاسخ آیت‌الله سیستانی به استفتایی درباره روزه‌داری در شرایط شیوع کرونا

وجوب روزه ماه رمضان، تکلیف فردی است و هر شخصی که شرایط روزه را داشته باشد، باید روزه بگیرد؛ صرف نظر از اینکه دیگران آن شرایط دارند یا نه.

آیت‌الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان، در عراق، به سؤالی در خصوص شرایط روزه‌داری در ایام ماه مبارک رمضان که با شیوع ویروس کرونا همزمان شده است، پاسخ داد. به نوشته وبگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله سیستانی ، در سؤال مطرح شده از ایشان، آمده است: «ماه رمضان نزدیک است و ویروس کرونا نیز همچنان در مناطق مختلف شیوع دارد و پزشکان نیز به خوردن آب در فواصل زمانی کم برای کاهش احتمال ابتلا توصیه می‌کنند، چرا که کاهش میزان آب بدن، نیرو را کاهش می‌دهد و در صورت خشکی گلو، ویروس می‌تواند به دستگاه تنفسی راه یابد و خوردن آب کمک می‌کند تا ویروس به معده منتقل شده در آن جا از بین برود.

بنابراین آیا امسال روزه ماه رمضان به این دلیل از مسلمین ساقط است؟» اما در پاسخ آیت الله سیستانی آمده است: «وجوب روزه ماه رمضان، تکلیف فردی است و هر شخصی که شرایط روزه را داشته باشد، باید روزه بگیرد؛ صرف نظر از اینکه دیگران آن شرایط دارند یا نه و اگر فرد مسلمانی بترسد که در صورت روزه گرفتن و علی رغم انجام تمامی اقدامات پیشگیرانه، به کرونا مبتلا می‌شود، واجب بودن روزه برای هر یک روزی که او چنین هراسی دارد، از او ساقط می‌شود». این مرجع شیعی افزود: «اگر برای فرد مسلمان امکان این باشد که احتمال ابتلا به کرونا را از دیدگاه عقلا کاهش دهد - ولو از طریق در خانه ماندن یا عدم اختلاط با دیگران و استفاده از ماسک و دستکش و ضدعفونی مستمر و از این قبیل اقدامات- و موجب حرج و دشواری شدید برای وی نشود، واجب بودن روزه از او ساقط نمی‌شود».

در ادامه این پاسخ آمده است: «اما در خصوص توصیه پزشکان به خوردن آب در فواصل زمانی کم، برای مقابله با کاهش آب بدن و خشکی گلو، این مورد موجب ساقط شدن وجوب روزه نمی‌گردد؛ مگر برای شخصی که به آن [حد] رسیده باشد و بترسد که اگر روزه بگیرد [قطعا] مبتلا خواهد شد و راه دیگری برای کاهش احتمال [ابتلا به] آن نیز وجود نداشته باشد، حتی اگر در خانه بماند و دیگر اقدامات پیشگیرانه را اتخاذ کند؛ اما دیگران باید روزه بگیرند. با توجه به اینکه می‌توان در هنگام سحری برای جلوگیری از کاهش آب بدن از سبزیجات و میوه‌های آب دار همچون خیار یا هندوانه استفاده کرد یا برای جلوگیری از خشکی گلو می‌توان از آدامس بدون قند استفاده کرد، بدون اینکه اجزای آن در دهان تکه و پخش شود و داخل حلق برود، چرا که جویدن آدامس موجب افزایش بزاق دهان می‌شود و فرو رفتن بزاق دهان نیز روزه را باطل نمی‌کند.

در بخش پایانی پاسخ آیت الله سیستانی آمده است: «افرادی که می‌توانند در ماه رمضان کار خود را ترک کرده و در خانه بمانند و از ابتلا به ویروس در امان باشند، باید روزه بگیرند، اما کسانی که به هر دلیلی نمی‌توانند کارشان را رها کنند و در ضمن از ابتلا به این بیماری در صورت عدم نوشیدن آب در بازه‌های زمانی کوتاه بیم دارند و [مشروط به آنکه] اقدامات پیشگیرانه دیگری نیز نمی‌توانند اتخاذ کنند، روزه برای آنان واجب نیست و البته مجاز به روزه‌خواری در ملأ عام نیستند. مشخص است که روزه ماه رمضان از مهم‌ترین فرائض شرعی است و ترک آن جز با عذر واقعی جایز نیست و هر انسان، خود به حال خویش آگاه[تر] است، که آیا عذر واقعی برای ترک روزه‌داری دارد یا خیر».


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افشاگری درباره نقش تل‌آویو در اقدامات خصمانه استرالیا علیه ایران
کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
پشتیبانی هوایی انگلیس از اسرائیل در حمله به قطر
تحریم بی‌سابقه؛ اروپا دروازه‌های خود را به روی دو وزیر نتانیاهو بست
خرید جدید استقلال وارد تهران شد/اولین واکنش الحدادی پس از ورود به ایران
بهمن رجبی هنرمند باسابقه تنبک‌نوازی ایران درگذشت
در حمایت از غزه؛ رئیس‌جمهور کرواسی از دیدار با صهیونیست‌ها سر باز زد
اظهارنظر مشاور رهبری درباره حمله تروریستی اسرائیل به قطر
نورنما | یکی از راهرو‌های عابر پیاده با سقف پوشیده در چین
واکنش تند کانادا به حمله اسرائیل به قلب دوحه
انسداد جاده چالوس؛ ترافیک شدید در جاده‌های منتهی به شمال
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
اسرائیل از خطوط قرمز عبور کرد/ حتی متحدان آمریکا در امان نیستند
پرسپولیس روی میز فروش + جزئیات قیمت و نحوه خرید
توافقی سرنوشت‌ساز در سایه دیپلماسی منافع‌محور
بزرگراه همت درگیر حادثه؛ تانکر سوخت از مسیر خارج شد!
سفیر تل‌آویو در آمریکا: رژیم صهیونیستی به هدف قرار دادن حماس ادامه می‌دهد!
عارف: سازمان اتکا باید نقش کلیدی در امنیت غذایی مردم داشته باشد
هشدار نجباء به اعراب: تسلیم هم شوید، از حملات اسرائیل در امان نیستید!
نگرانی عمیق هند از حمله رژیم صهیونیستی به دوحه
آرمان‌گرایی که خیال‌پرداز نبود
نوسان قیمت جهانی طلا در بازار امروز 19 شهریورماه
گفت وگوی نخست وزیر انگلیس و امیر قطر درباره حمله اسرائیل
آمدوشد برای 2 روز در نپال ممنوع شد
وزیر دفاع پاکستان: کشورهای اسلامی برای مقابله با رژیم اسرائیل باید متحد شوند
لقب بهترین گلزن تاریخ رقابت‌های انتخابی جام جهانی به رونالدو رسید
جنگنده‌های ناتو برای رهگیری پهپادهای روسی به آسمان لهستان رفتند
آمریکا برای جولانی ویزا صادر کرد/احمد الشرع به واشنگتن می رود
ترور نافرجام رهبران حماس و ورود بحران به مرحله منطقه‌ای
فشار جهانی به رژیم صهیونیستی؛ چین خواهان آتش‌بس فوری است
قیمت جهانی نفت امروز 19 شهریور / افزایش پس از حمله اسرائیل به قطر
دومین حمله رژیم اسرائیل به کاروان صمود
ورود یک غول آمریکایی به تیم بسکتبال گرگان
عملیات نجات زن جوان و پسر 5 ساله اش از دست گروگانگیر+فیلم
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
اظهارنظر لاریجانی از حمله رژیم غاصب به مقامات حماس در دوحه
سینمای ایران در جشنواره فیلم کازان درخشید
هزینه دو ترور نافرجام!
واکنش قاطع مشاور اردوغان به تهدید مقام اسرائیلی علیه ترکیه
اولین تصویر از خلیل الحیه پس از حمله اسرائیل به دوحه منتشر شد
ورودی آزادراه تهران-شمال بسته شد
هشدار تند برنی سندرز: نتانیاهو از کنترل خارج شده است!
اقتصادنگار | قیمت مرغ بال درآورد
سازمان ملل به حمله اسرائیل به قطر واکنش نشان داد
ترامپ درباره تحولات قطر ابراز نارضایتی کرد: فردا بیانیه رسمی صادر می‌کنم + فیلم
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | چهارشنبه 19 مرداد
برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به دوحه
ابلاغ افزایش 45 درصدی تاریخی مستمری بازنشستگان + جزییات
شارژ اعتبار کالابرگ دهک‌های 1 تا 3 از امروز
گفت‌وگوهای حساس در قلب آفریقا؛ عراقچی وارد تونس شد
X
آگهی تبلیغاتی