×
سیاسی
شناسه خبر : 47548
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/23 ساعت 15:48
جدال کاخ سفید و شبکه «صدای آمریکا»

جدال کاخ سفید و شبکه «صدای آمریکا»

در حالیکه کاخ سفید، در انتقادی تند، شبکه «صدای آمریکا» را سخنگوی «دشمنان آمریکا» توصیف کرده بود، مدیر این شبکه آمریکایی نیز پاسخ تندی به این انتقادات داد.

بعد از آنکه کاخ سفید در بیانیه‌ای تند از نحوه پوشش خبری شبکه «صدای آمریکا» از شیوع کرونا انتقاد کرد و مدیران این شبکه را متهم کرد که علیرغم استفاده از پول مالیات‌دهندگان آمریکایی برای دشمنان آمریکا تبلیغ می‌کنند، مدیر این شبکه آمریکایی که بودجه آن توسط کنگره تأمین می شود، پاسخ تندی به این انتقادات داد.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای تأکید کرد که صدای آمریکا با انتشار یک کلیپ ویدئویی از  جشن‌هایی که در پایان اقدامات قرنطینه‌ای شهر «ووهان» چین برگزار شده بود و اشاره به اینکه آمار تلفات کرونا در آمریکا از چین پیشی گرفته، در واقع پیامی را منتقل کرد که چین به دنبال آن بود.

کاخ سفید در بیانیه خود تأکید کرد: «صدای آمریکا پول‌های شما (مالیات‌دهندگان آمریکا) را برای سخن گفتن به نفع رژیم‌های مستبد استفاده می‌کند».

این بیانیه می‌افزاید که شبکه «صدای آمریکا» باید از بودجه 200 میلیون دلاری در برای «بیان روایت و داستان آمریکا و مردم این کشور استفاده کند و «سیاست‌های ایالات متحده را به صورت شفاف و  مؤثر برای مخاطبان جهان ارائه دهد» اما گزارش صدای آمریکا از لغو قرنطینه در ووهان نشان می‌دهد که «کاخ سفید اغلب موارد سخنگوی دشمنان آمریکا و نه شهروندان این کشور است».

کاخ سفید همچنین از شبکه صدای آمریکا به دلیل انعکاس سخنان اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در انتقاد از آمریکا نیز به شدت انتقاد کرده بود.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CJP) روز گذشته (جمعه) در واکنش به بیانیه کاخ سفید اعلام کرد که از بیانیه رسمی کاخ سفید در متهم کردن صدای آمریکا (VOA) به تبدیل شدن به «سخنگوی دشمنان آمریکا» و برجسته کردن تبلیغات چین در خصوص بیماری همه‌گیر کووید-19 بسیار متأسف شده است.

«جوئل سایمون» مدیر کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران  در نیویورک در این خصوص گفت:‌«جای تأسف است که کاخ سفید، صدای آمریکا را مورد حمله قرار داده است. (این در حالی است که صدای آمریکا) سابقه گزارش روایاتی را دارد که روایات رژیم‌های استبدادی سراسر جهان را به چالش می‌کشد».

وی در دفاع از سیاست‌های شبکه صدای آمریکا گفت:‌«در حال حاضر بسیاری از شهروندان کشورهایی که تاحد زیاد سانسور می‌شوند، برای سلامت و ایمنی خود به اخبار صدای آمریکا در زمینه کروناویروس تکیه می‌کنند و رئیس‌جمهور ترامپ نباید قطعاً‌تلاش‌های این شبکه خبری در این زمینه را تضعیف کند».

«آماندا بنت» مدیر شبکه صدای آمریکا نیز که یکی از اعضای هیأت مدیره کمیته حفاظت از خبرنگاران است در پاسخ به این انتقادات بدون آنکه اشاره‌ای به دولت ترامپ کند، گفت که این شبکه موظف است در قالب قوانین، تمامی جنبه‌های مربوط به یک خبر را گزارش کند.

وی در پاسخی تند به انتقادات کاخ سفید اعلام کرد: «یکی از تفاوت‌های بزرگ رسانه‌های مستقل همچون صدای آمریکا با رسانه‌های دولتی این است که این رسانه‌ها برای بیان تمامی جنبه‌های یک موضوع آزادی دارند و در حقیقت طبق قوانین بیان شده در منشور صدای آمریکا، ملزم به چنین کاری هستند».

بنت تصریح کرد علیرغم آنکه صدای آمریکا و چندین رسانه‌ دیگر آمریکا از کار کردن در چین منع شده‌اند، همچنان به پوشش اخبار داخل این کشور می‌پردازند.

شبکه صدای آمریکا می‌گوید که تحت اداره سازمان رسانه‌های جهانی آمریکا فعالیت دارد که بر دیگر رسانه‌های دولتی چون رادیو آزاد اروپا و رادیو آزاد آسیا نیز نظارت دارد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405+ لینک مشاهده خاموشی
صادرات چین در اوج؛ جهش 25 درصدی در آستانه دیدار شی و ترامپ
6 هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر
رشد 13.5 درصدی معاملات آسیا؛ تأکید ایران بر پول‌های ملی
کرملین درباره تنگه هرمز موضع گرفت
ایران و چین راه‌های عبور از تحریم‌های آمریکا را می‌شناسند
افت سنگین اقتصاد عربستان در سایه کاهش تولید نفت
ترافیک سنگین در چالوس؛ جاده یکطرفه شد
مجازات قاچاقچیان قطعی می‌شود؛ جزئیات تغییر قانون
دور تازه تلاش قطر برای ازسرگیری مذاکرات میان واشنگتن و تهران
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
عراقچی: بازگشت آمریکا به تعهدات، راه حل ساده برای پایان تنش منطقه‌ای است
پادکست | جمعه سیاه
جانشین فرمانده کل سپاه: تنگه هرمز همچنان تحت کنترل ایران است
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه 2.5 میلیون گران تر شد+جدول قیمت ها
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری اعلام شد
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز
ایوب آقاخانی حکم گرفت
نورویدئو | وقتی سنتکام، قدرت ایران را لو داد
واکنش تأمین اجتماعی به مطالبات داروخانه‌ها
آمریکا در تأمین موشک‌های دفاعی به مشکل خورد
اعضای جدید اتحادیه بین‌المجالس مشخص شدند
تابستان تاریخی سینمای آمریکا؛ رکورد 2013 شکست
عملیات نظامی گسترده؛ پاسخ قاطع یمن به تجاوزهای عربستان
پیامدهای خسارات سنگین حملات ایران به پایگاه‌های آمریکایی ؛ بررسی کاهش نیرو در خاورمیانه
برنامه قطعی برق شهرهای استان بوشهر برای امروز سه‌شنبه 17 شهریور + لینک
خودروی مزاحم را بدون تماس با 110 گزارش کنید
معوقه فروردین‌ بازنشستگان تأمین اجتماعی برای همه حروف واریز شد؛ زمان واریز معوقه اردیبهشت
هراز مسدود شد؛ ریزش سنگ تردد را متوقف کرد
هشدار نارنجی برای تهران/ پایتخت در مخاطرات
تحویل 420 واحد مسکن مهستان تا پایان سال؛ میزان آورده متقاضیان کاهش یافت
عارف: بنزین وارداتی گران می‌شود؛ نرخ چهارم نداریم