×
سیاسی
شناسه خبر : 47537
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/23 ساعت 14:24
مخالفت ترامپ با میزان بودجه پیشنهادی کره‌جنوبی برای مخارج نظامی

مخالفت ترامپ با میزان بودجه پیشنهادی کره‌جنوبی برای مخارج نظامی

براساس گزارش‌های جدید، دونالد ترامپ پیشنهاد کره‌جنوبی برای افزایش میزان مشارکتش در هزینه‌های نظامی مشترک بین دو طرف از جمله برای حفظ استقرار نظامیان آمریکایی در شبه جزیره کره به میزان دست‌کم 13 درصد را رد کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از برخی مقام‌های سابق و فعلی آمریکایی که نامی از آن‌ها نبرد نوشت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا این تصمیم را چند روز پیش، بعد از رایزنی با مایک پامپئو، وزیر امور خارجه و مارک اسپر، وزیر دفاع دولتش اتخاذ کرده است.

این خبرگزاری عنوان کرد، مارک اسپر اخیرا در یک تماس تلفنی با جئونگ کیه ئونگ دو، وزیر دفاع کره‌جنوبی، سئول را تحت فشار قرار داد تا سریعا با میزان مشارکت بیشتر خود در هزینه‌های نظامی مشترک با آمریکا موافقت کند.

چند روز پیش رسانه‌های کره‌جنوبی گزارش کردند که دو طرف به یک توافق موقتی در خصوص تمدید به اصطلاح "توافق تدابیر ویژه" (SMA) برای حفظ و نگهداری ۲۸ هزار و پانصد سرباز آمریکایی مستقر در شبه جزیره کره دست یافته‌اند. با این حال بعد از این گزارش، آن طور که انتظار می‌رفت خبر رسمی این توافق موقتی اعلام نشد و گمانه‌زنی‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه دونالد ترامپ این توافق را به دلیل آنکه در سطح خواسته‌هایش نبوده وتو کرده است.

براساس گزارش‌ها، ترامپ خواهان مشارکت پنج میلیارد دلاری کره‌جنوبی در این هزینه‌ها شده که بیش از پنج برابر بیشتر از هزینه ۸۰۷ میلیون دلاری است که سئول در توافق تدابیر ویژه مربوط به سال گذشته میلادی برای مدت یک‌سال متقبل شد و با پرداخت آن موافقت کرد. رویترز گزارش کرد که پیشنهاد سئول خیلی کمتر از توقعاتی بوده‌اند که دولت ترامپ حتی زیر بار پایین آوردن چشمگیر آن‌ها رفت.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت: بسیار بعید است که این توافق قبل از ۱۵ آوریل، موعد برگزاری انتخابات پارلمانی در کره‌جنوبی، به دست بیاید. هرگونه توافق آن‌ها بر سر "توافق تدابیر ویژه" جدید باید از سوی مجلس ملی کره‌جنوبی مورد تصویب قرار بگیرد. این مقام همچنین گفت، این نگرانی وجود دارد که این بن‌بست ممکن است تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا طول بکشد.

در تاریخ اول آوریل نیروهای نظامی آمریکا در کره ۴۰۰۰ تن از کارمندان کره‌جنوبی را به بهانه عدم وجود توافقی برای پوشش حقوق‌های آن‌ها به مرخصی بدون حقوق فرستادند.

در این میان خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع گزارش داد، کره‌جنوبی در یک دور از مذاکرات در سئول در ماه نوامبر پیشنهاد کاهش مشارکت را داده و این باعث شد که هیئت آمریکایی این نشست را کوتاه‌تر سازند.

یک مقام دولتی آمریکا به خبرگزاری یونهاپ گفت: مذاکرات با کره‌جنوبی ادامه دارند. رئیس جمهوری آمریکا صراحتا توقعش را مبنی بر اینکه هم‌پیمانان ما در سراسر جهان از جمله کره‌جنوبی باید مشارکت مالی بیشتری در زمینه دفاعی و نظامی داشته باشند گفته است.

وی افزود: ما به بحثمان با شرکای کره‌ای خود بر سر یک توافق عادلانه‌تر و سودمند برای دو طرف که باعث تقویت ائتلاف ما و دفاع مشترک ما در آینده شود، ادامه خواهیم داد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد