×
اقتصادی
شناسه خبر : 47423
تاریخ انتشار : جمعه 1399/01/22 ساعت 13:10
آیا توافق کشورهای "اوپک پلاس" می‌تواند بازار نفت را نجات دهد؟

آیا توافق کشورهای "اوپک پلاس" می‌تواند بازار نفت را نجات دهد؟

بعد از گفت‌وگوی تلفنی رهبران روسیه، آمریکا و عربستان سعودی درباره وضعیت بازار نفت، مذاکرات طولانی وزیران کشورهای اوپک پلاس هم به نتیجه رسیده و طرفین درباره کاهش تولید نفت، در صورت پیوستن مکزیک به آن، به توافق رسیدند.

 روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، امروز نوشت: دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اوایل صبح امروز (جمعه) اعلام کرد که "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه ، "دونالد ترامپ" رهبر آمریکا و "سلمان بن عبدالعزیز آل سعود" ، پادشاه عربستان سعودی ، در جریان مذاکرات تلفنی روز پنج شنبه خود ، درباره وضعیت کنونی بازار نفت با یکدیگر گفت‌وگو کردند.
در بیانیه کرملین آمده است: «در جریان این تماس‌های طرفین، وضعیت فعلی در بازار جهانی نفت از جمله با توجه به نتیجه مذاکرات در نشست فوق العاده وزیران در قالب اوپک پلاس و همچنین کنفرانس ویدئویی وزیران انرژی کشورهای گروه 20 که قرار است برگزار شود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رهبران سه کشور ،  تمایل خود برای هماهنگی اقدامات به منظور تثبیت وضعیت بازار نفت و به حداقل رساندن تأثیر منفی نوسانات قیمت طلای سیاه را اعلام کردند.»

پیش از این ، دونالد ترامپ گفته بود که وی با "ولادیمیر پوتین" و "پادشاه عربستان سعودی" درباره وضعیت بازار نفت "گفت‌وگوی خوبی" داشته است. ترامپ یادآور شده بود که شرکت کنندگان در اوپک پلاس، به انعقاد یک قرارداد جدید نزدیک شده‌اند.

توافق مشروط کشورهای عضو "اوپک پلاس" درباره کاهش استخراج نفت

در بیانیه‌ای که امروز (جمعه) از سوی کشورهای شرکت کننده در چارچوب "اوپک پلاس" منتشر شد، اعلام شده است، در پایان مذاکراتی که از روز پنجشنبه 9 آوریل (21 فروردین ماه) انجام گرفت ، کشورهای اوپک پلاس قصد خود برای کاهش تولید نفت در ماه مه-ژوئن به میزان 10 میلیون بشکه در روز را مورد تأیید قرار دادند.

علاوه بر این ، تا پایان سال جاری میلادی ، کشورهای اوپک پلاس، کاهش تولید نفت به میزان 8 میلیون بشکه در روز و سپس تا سی‌ام ماه آوریل سال 2022 ، به میزان 6 میلیون بشکه در روز در نظر گرفته شده است.

در عین حال تأکید شده است که تمامی این توافق ها با رضایت کشور مکزیک عملیاتی خواهد شد. "روسیو ناله" وزیر انرژی مکزیک گفت که در حال حاضر  این کشور آماده است تا دو ماه آینده تنها به میزان 100 هزار بشکه در روز تولید خود را کاهش دهد.

طبق اطلاعات منابع خبری، عربستان سعودی هم ، به نوبه خود ، اعلام کرده است که هیچ توافق جدیدی برای کاهش تولید نفت صورت نمی گیرد، مگر اینکه مکزیک به آن ملحق شود. 

مذاکرات در چارچوب اوپک پلاس بعد از ظهر روز جمعه هم ادامه خواهد یافت. سپس ، همانطور که در بیانیه مشترک مشخص شده ، کشورهای عضو اوپک پلاس در تاریخ 10 ژوئن (اواخر خرداد ماه) نشستی را برای تعیین اقدامات بعدی برای تثبیت بازارنفت  برگزار می کنند.

در صورت اجرای این توافق ، روسیه و عربستان سعودی باید در ماه مه-ژوئن 8.5 میلیون بشکه در روز تولید کنند.

مواضع روسیه درباره افزایش شرکت کنندگان در توافق نفتی "اوپک پلاس"

"الکساندر نوواک" وزیر انرژی روسیه معتقد است که افزایش تعداد کشورهای شرکت کننده در توافق اوپک پلاس درباره سطح تولید نفت، قابل توجیه است. به گفته وی ، همه کشورهای تولید کننده نفت باید برای کاهش تولید بیش از حد در بازار انرژی جهانی، تشریک مساعی کنند.

نوواک یادآور شد، کشورهای کانادا ، نروژ ، آرژانتین ، ترینیداد و توباگو در نشست روز پنج شنبه شرکت کنندگان در اوپک پلاس شرکت داشتند که از طریق کنفرانس ویدئویی انجام شد.

پیش از این ، وزارت انرژی روسیه اعلام کرد که این کشور با کاهش تولید نفت در چارچوب توافق احتمالی بین کشورهای اوپک پلاس و سایر تولیدکنندگان نفت تا 14 درصد از سطح تولید سه ماهه نخست سال 2020 موافقت خواهد کرد.

به عقیده کارشناسانی که این روزنامه با آنها صحبت کرده، معامله جدید اوپک پلاس مطمئناً به تثبیت بازار نفت کمک خواهد کرد ، هرچند که نمی توان افزایش قابل توجه قیمت طلای سیاه در بازار جهانی را پیش بینی کرد.

به گفته آنان ، هرگونه کاهش حجم تولید، در شرایط تقاضای کم و در شرایط همه گیری عفونت ویروس کرونا در جهان، باعث می شود تا قیمت نفت از سقوط بیشتر نجات پیدا کند. 

انتظار می رود که کشورهای عضو اوپک پلاس به دنبال کاهش مضاعف تولید از سوی کشورهای گروه 20 باشند که نشست وزیران انرژی آنها قرار است  امروز، جمعه برگزار شود.


خبرگزاری تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
شکایت دولت ترامپ علیه دانشگاه کالیفرنیا به دلیل اعتراضات ضد اسرائیلی
سدهای تهران چقدر آب دارند؟
مراسم یادبود شهدای خانوادهٔ رهبر شهید انقلاب
پنتاگون آمار واقعی تلفات آمریکا در جنگ اخیر را پنهان می‌کند
اینترنت بین‌الملل به روال قبل از دی ماه 404 بازگشت
نگرانی تازه دانشمندان از اثرات نامرئی و کمتر شناخته‌شده آلودگی هوا
اطلاعیه مخابرات درباره اتصال کامل اینترنت؛ مودم را دوباره راه اندازی کنید
بازگشایی فرودگاه بین‌المللی تبریز ؛ 10 فرودگاه کشور شبانه‌روزی شد
همه چیز درباره کارت سوخت؛ از روش استفاده تا صدور
گفت‌وگوی تلفنی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران و تنش‌های لبنان
بازگشت 210 واحد صنعتی قم به چرخه تولید پس از جنگ رمضان
روند شیوع طاعون نشخوارکنندگان کوچک در حیات وحش کاهشی شد
بیانیه وزارت امور خارجه در رابطه با نقض آشکار آتش‌بس از سوی آمریکا
6 پیشنهاد کلیدی ایران برای همگرایی منطقه‌ای آب و انرژی
رقابت چین و آمریکا برای اعزام فضانورد به ماه
فرانسه: اتحادیه اروپا باید علیه رژیم صهیونیستی اقدام شدید انجام دهد
آغاز انتقال زائران ایرانی از عرفات به مشعر و منا
پزشکیان: ایران آماده کمک به پایان جنگ و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است
وزیر میراث‌فرهنگی: مردم، کانون اصلی قدرت ایران هستند
دبیرکل سازمان ملل خواستار کاهش تنش‌ها در جهان شد
تردد ایمن 25 فروند کشتی در تنگه هرمز تحت نظارت سپاه
تأکید رئیس‌جمهور بر اصلاح الگوی مصرف در نظام آموزشی
گزارش انگلیس از انفجار در یک نفتکش در نزدیکی سواحل عمان
حزب‌الله: حمایت همه‌جانبه آمریکا از حملات اسرائیل به لبنان ادامه دارد
تأکید وزیرخارجه چین بر احیای منشور ملل متحد و تقویت سازمان ملل
وزیر خارجه پاکستان در شورای امنیت: دیپلماسی نشانه ضعف نیست
تأکید وزیر تعاون بر نقش تأمین مالی غیرنقدی در کاهش بیکاری
پیروزی تیم ایران آبی مقابل ایران سبز در اردوی ترکیه
نتانیاهو: عملیات نظامی اسرائیل در لبنان افزایش می یابد
تأکید رئیس‌جمهور بر وحدت مسلمانان در گفت‌وگو با رهبران منطقه
تقدیر باقری از تلاش‌های عراق برای حفظ امنیت خاورمیانه
سنتکام: اسکورت کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز در دستور کار ما نیست
پزشکیان: عید قربان نماد کرامت انسانی و ایستادگی در برابر ظلم است
سخنان جنجالی سفیر آمریکا؛ لغزش زبانی یا اعتراف به یک پروژه جدید؟
تعداد شهدای لبنان به 3 هزار و 213 نفر رسید
تأکید ایران و عمان بر تقویت همکاری‌های پایدار در جهان اسلام
انصارالله: حملات اسرائیل به لبنان برای اخلال در مذاکرات اسلام‌آباد است
انتقاد جان بولتون از دولت ترامپ درباره تنگه هرمز
فراجا در آماده‌باش کامل برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین
تأکید ایران و ترکیه بر توسعه روابط و همکاری‌های منطقه‌ای
هشدار حماس درباره اجرای طرح «خط نارنجی» اسرائیل در نوار غزه
رشد شاخص اهدای عضو در کشور
نشست امنیتی تل‌آویو با محوریت ایران و لبنان برگزار شد
عارف از آغاز روند دسترسی قانون‌مند و آزاد به فضای مجازی خبر داد
پایان همکاری ماجدی با کمیته جوانان فدراسیون فوتبال
تهران و قاهره خواستار گشایش فصل تازه در روابط منطقه‌ای شدند
اتصال جهانی اینترنت ایران آغاز شد ؛ چه اپراتورهای تاکنون متصل شده اند؟
قالیباف به ایران بازگشت ؛ موضوع سفر به قطر چه بود؟
تجاوز اسرائیل از خط زرد عبور کرد
نورنما | عید سعید قربان ، جشن تقرب عاشقان حق مبارک