×
سیاسی
شناسه خبر : 47356
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/21 ساعت 16:55
هنیه از امکان دستیابی به توافقی برای تبادل اسیران با اسرائیل خبر داد

هنیه از امکان دستیابی به توافقی برای تبادل اسیران با اسرائیل خبر داد

در حالی که رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس از امکان دستیابی به توافقی برای تبادل اسرا با اشغالگران خبر داد اما یک مسؤول عالی رتبه این جنبش تاکید کرد، هنوز هیچ‌گونه اقدامی از سوی میانجی‌ها در این زمینه انجام نشده با اینکه این طرح از ابتدای هفته در دستور کار قرار گرفته و از سوی دیگر نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز ممانعتی در امضای این توافق‌نامه توسط میانجی‌ها نمی‌ببیند.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تماس تلفنی با میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه ضمن بررسی آخرین تحولات مربوط به ویروس کرونا گفت: حماس قصد دارد در چارچوب قرارداد تبادل اسرا که در صورت موافقت سران اسرائیل امکان‌پذیر است، اسرا را آزاد کند. هنیه در این گفت‌وگو به شرایط دشوار اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل، لزوم حمایت از آنها در برابر کرونا و نیز اعمال فشار بر اشغالگران برای حفظ سلامت آنها پرداخت.

در این گفت‌وگو تاکید شد، توافق‌نامه تبادل اسرا یا بخشی از آن می‌تواند در چارچوب طرح‌های انسانی مربوط به کرونا به امضا برسد به ویژه که حماس همانند سایر گروه‌های فلسطینی خواستار آزادی اسرا به ویژه سالخوردگان، بیماران، زنان و کودکان از زندان‌های اسرائیل است. با وجود اینکه یحیی السنوار، رهبر حماس در نوار غزه درباره احتمال آغاز طرح آزادی اسرا گفت اما این طرح هنوز کلید نخورده و موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس نیز تاکید کرد تاکنون اقدامی از سوی هیچ یک از میانجی‌ها آغاز نشده است.

ابومرزوق اظهار کرد: السنوار تنها مساله تبادل اسرا را مطرح کرد. او درباره احتمال تلاش میانجی‌های روس صحبت می‌کند. ما از هر گونه میانجیگری در این زمینه استقبال می‌کنیم اما طرف دیگر (اسرائیل) نیز باید تمایل به این کار داشته باشد. السنوار گفته بود حماس احتمال دارد در مساله سربازان اسیر امتیازهای جزئی را در مقابل آزادی اسرای خود ارائه دهد. به نظر می‌رسد منظور سنوار آن بوده که حماس اطلاعاتی از سربازان اسرائیلی بازداشت شده در اختیار دارد و این در حالی است که رژیم صهیونیستی می‌گوید آنها در درگیری‌های تابستان ۲۰۱۴ در غزه کشته شده‌اند. السنوار پیشتر گفته بود: اشغالگران باید در مقابل آزادی اسرای خود هزینه سنگینی را بپردازند.

نتانیاهو پیشتر در بیانیه‌ای تاکید کرده بود مانع گفت‌وگوی فوری از طریق میانجی‌ها برای بازگردان سربازان و اسرای اسرائیلی در غزه نمی‌شود. در این بیانیه آمده است، یارون بلوم، هماهنگ کننده امور اسرا و مفقودان رژیم صهیونیستی با همکاری هیئت امنیتی آماده هستند به شکل سازنده‌ای برای بازگردادن اجساد کشته‌ها و مفقودان و بستن این پرونده تلاش کنند.

آنها خواستار آغاز گفت‌وگوی فوری از طریق میانجی‌ها هستند. موسی دودین، مسؤول پرونده اسرا در واکنش به این بیانیه گفت: نتانیاهو جنگ رسانه‌ای را مدیریت می‌کند و آخرین مساله‌ای که برایش اهمیت دارد بازگردادن اسرای اسرائیلی است. او در واقع تاکنون هیچ کاری انجام نداده است. امکان دارد طرح سنوار دوام نداشته باشد و ما مجبور شویم در شرایط بسیار پیچیده‌تری وارد گفت‌وگو شویم. گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس در تابستان سال ۲۰۱۴ میلادی دو سرباز اسرائیلی را به اسارت گرفت.

همچنین آنها دو شهروند اسرائیلی را که به شکل غیرقانونی وارد نوار غزه شده بودند، بازداشت کردند. رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۱ با میانجیگیری مصر قرارداد تبادل اسرا را با حماس به امضا رساند که براساس آن این رژیم ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی را در مقابل یک سرباز اسرائیلی به نام گلعاد شلیت پس از شش سال اسارت آزاد کرد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
راهبرد جدید بانک مرکزی در سیاست های ارزی
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد