×
سیاسی
شناسه خبر : 47308
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/21 ساعت 10:23

منابع عراقی: الزرفی انصراف می‌دهد/ نامزد شیعیان برای نخست‌وزیری معرفی می‌شود

رسانه‌های عراقی به نقل از منابع سیاسی این کشور اعلام کردند که رئیس جمهور عراق روز پنجشنبه نامزد گروه‌های شیعی را به جای عدنان الزرفی به عنوان مامور تشکیل کابینه معرفی می‌کند.

 منابع سیاسی عراق خبر دادند «برهم صالح» رئیس جمهور عراق روز پنجشنبه «مصطفی الکاظمی» رئیس سازمان اطلاعات ملی این کشور را به طور رسمی مامور تشکیل کابینه خواهد کرد.

رسانه‌های عراقی از جمله پایگاه خبری السومریه نیوز گزارش داده‌اند که الزرفی چهارشنبه شب در حضور رهبران گروه‌های شیعی از تشکیل کابینه انصراف داده است و روز پنجشنبه هم به طور رسمی در حضور برهم صالح رئیس جمهور عراق استعفا خواهد داد.

 منابع سیاسی عراق گفتند:« رئیس جمهور هم روز پنجشنبه پس از کناره گیری الزرفی  مصطفی الکالظمی نامزد جدید گروه‌های شیعی را برای تشکیل کابینه منصوب خواهد کرد».

برخی منابع عراقی هم ساعت ۱۱ صبح روز پنجشنبه را زمان اعلام کناره‌گیری الزرفی از منصوب خود خواندند و گفتند که الزرفی در کاخ ریاست جمهوری عراق در حضور چهره‌های ملی و کشوری کناره‌گیری خود را از مقام نامزدی نخست وزیری اعلام می‌کند و همزمان رئیس جمهور مصطفی الکاظمی را برای تشکیل کابینه مامور خواهد کرد.

به دنبال توافق گروه‌های شیعی و اهل تسنن و همچنین منطقه کردستان عراق با نامزدی مصطفی الکاظمی برای تشکیل کابینه جدید عراق، شانس الزرفی برای تصویب کابینه خود در پارلمان بسیار ضعیف شد.

گروه‌های برجسته شیعی از جمله ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری و ائتلاف دوله القانون به رهبری نوری المالکی روز یکشنبه درباره حمایت از نخست وزیری الکاظمی به توافق رسیدند.

الزرفی که در 27 اسفند توسط رئیس جمهور عراق مامور تشکیل کابینه شد مورد مخالفت شدید فراکسیون‌های سیاسی به ویژه احزاب شیعه بود که انتخاب نخست وزیر عراق را بر اساس قانون اساسی حق خود می‌دانند.

در حال حاضر فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق، ائتلاف البناء به رهبری هادی العامری است و ائتلاف الفتح به همراه چند حزب دیگر، جزء این فراکسیون است و صالح موظف است که برای تعیین نخست‌وزیر، نامزد فراکسیون اکثریت را به پارلمان معرفی کند.

بسیاری از کارشناسان، الزرفی را فردی نزدیک به آمریکا و مخالف گروه‌های مقاومت و الحشد الشعبی می‌دانند که داشتن تابعیت آمریکایی و اتخاذ برخی مواضع در دوران استانداری نجف اشرف در این بین، مزید بر علت شده و مخالفت‌ها با نخست‌وزیری عدنان الزرفی را بیشتر کرده است.

 افزون بر این مسئله، هشت گروه وابسته به سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق چند روز پیش با انتشار بیانیه شدیداللحنی، الزرفی را «مأمور سرویس جاسوسی آمریکا» معرفی و تأکید کردند که باید از تشکیل کابینه انصراف دهد.


خبرگزاری فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حریق گسترده در برج 25 طبقه بدون تلفات جانی مهار شد
حمله می‌شود یا نه؟!
جزییات دیدار ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید
شنبه اداره‌های تهران تعطیل است/کدام استان‌های روز شنبه تعطیل هستند؟
جدول رده‌بندی لیگ برتر پس از پایان دیدارهای امروز
کاهش ساعت کاری ادارات کردستان طی دو روز آینده
ترامپ: در صورت پیشرفت مثبت، نشست سه‌جانبه برگزار می‌شود
ادعای رسانه صهیونیستی در مورد دلیل ترور علی شمخانی
چند پرسش از دوستان جبههٔ اصلاحات
تعویض‌های طلایی هاشمیان؛ پرسپولیس از شکست فرار کرد
عکس های منتخب جهان، 18 آگوست 2025
اروپا و ترامپ؛ نمایش وحدت یا سند تحقیر تاریخی
ایران برنده یک نقره و یک برنز در 4 وزن نخست کشتی آزاد جوانان شد
آغاز ساخت نخستین شهر هوشمند دریامحور ایران در قشم
حماس با طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه موافقت کرد
وزیر اقتصاد: اصلاحات بودجه‌ای 1404 به مجلس می رود
وداع با استاد فرشچیان؛ پیکر «استاد فرشچیان» به خاک سپرده شد
زمان واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد
گل به خودی حسین پورحمیدی در دقیقه 17؛ مس رفسنجان گل دوم را زد + فیلم
ترکیب اصلی تیم فجر مقابل پرسپولیس +جدول
تکلیف امتحانات روز شنبه دانشگاه‌های تهران مشخص شد
درنشست مهم رهبران اروپایی در واشنگتن؛ ترامپ خواستار پایان فوری جنگ اوکراین شد
عارف: حل مسائل از طریق مذاکره، راهبرد اصلی ماست
دوفوریتی | رواج ازدواج سفید و کوررنگی سیاست‌گذاری اجتماعی ما
350 زائر ایرانی هنوز در عراق هستند
صادق: در انتخابات نظام مهندسی امسال هیچ دخالتی نداشتیم + فیلم
بازگشت قطر ایرویز به فرودگاه شیراز/ پروازهای بین‌المللی افزایش یافت
ایستگاه متروی شهید بخارایی تعطیل شد
جزئیات تیراندازی با سلاح گرم در چالوس؛ پلیس در حال شناسایی عاملان
تعطیلی روز چهارشنبه در قم قطعی شد
بزرگ‌ترین محموله شیشه در کرج توقیف شد
ورود هوش مصنوعی به دنیای آموزش/ کتاب‌های درسی هوشمند در راه‌اند؟
علیرضا بیرانوند دروازه‌بان تیم هاکی شد + فیلم
مراسم تشییع استاد فرشچیان در اصفهان آغاز شد + فیلم
بارش شدید باران و تگرگ در ارتفاعات جنوب‌غربی عربستان + فیلم
قیمت جدید طلا در بازار تهران اعلام شد
بازدید کارکنان دولت و نیروهای مسلح از موزه‌ها رایگان شد+جزییات
نتایج کنکور دانشجومعلمان اعلام شد+لینک سامانه
قیمت خودرو امروز دوشنبه 27 مرداد 1404 +جدول
صدور فیش حقوق مردادماه بازنشستگان تأمین اجتماعی/ معوقات فروردین پرداخت می شود؟
تعطیلی موقت ایستگاه‌های متروی تهران در خط یک
مرگ دو دختر نوجوان در مهمانی شبانه تهران
نورنما | مرد کلاشینکف به دست به دنبال چماق به دستان در چالوس
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
پزشکیان وارد ایروان شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 27 مرداد 1404+جدول
در سوگ صنایع
زمان پخش فصل دوم سریال «وحشی» اعلام شد
دیدار پوتین و ترامپ در آلاسکا تقاطع نماد، راهبرد و روانشناسی
نبیه بری: اوضاع داخلی لبنان تحت کنترل است
X
آگهی تبلیغاتی