×
سیاسی
شناسه خبر : 47251
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1399/01/20 ساعت 14:53
ترامپ فرمانده‌ای نیست که برای جنگ با کرونا نیاز داریم

سوزان رایس:

ترامپ فرمانده‌ای نیست که برای جنگ با کرونا نیاز داریم

مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در یادداشتی نوشت، رئیس جمهور آمریکا در فرماندهی جنگ علیه ویروس کرونا بسیار بد عمل کرده و رئیس جمهوری نیست که آمریکا در شرایط جنگ به آن نیاز دارد.

«سوزان رایس» مشاور امنیت ملی سابق دولت آمریکا در یادداشتی در روزنامه «نیویورک تایمز» نوشت، سوء فرماندهی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در زمان شیوع ویروس کرونا در این کشور، موجب خواهد شد هزاران آمریکایی بدون آن که نیازی باشد، در جنگ با این بیماری قربانی شوند.

رایس نوشت، ترامپ خود را «رئیس‌جمهور دوران جنگ» خطاب می‌کند. او در توئیتی در باره شیوع ویروس کرونا در آمریکا نوشت «ما در این نبرد پیروز می‌شویم». حداقل به‌نظر می‌رسد او بحرانی که  جهان با آن مواجه است پذیرفته و حق دارد که این جنگی است که بعد از جنگ جهانی دوم بیشترین عواقب را به همراه دارد. در حال حاضر ترامپ فرمانده این جنگ است.

وی در ادامه افزود، متأسفانه تنها شماری از اقدامات او در مقابله با ویروس کرونا نمایان‌گر رهبری یک فرمانده دوران جنگ است که باید مسئول مواجهه با جنگ جهانی سوم باشد. معمولاً ارتش آمریکا برنامه‌های جنگی پرتفصیلی را برای سناریوهای نبرد تدارک می‌بیند و مرتباً برای مواجهه با تهدیدات احتمالی تمرین می‌کنند. حفظ آمادگی ارتش، مهم‌ترین پیش نیاز برای پیروزی در میدان نبرد است.

رایس افزود، در مورد شیوع ویروس کرونا، دولت ترامپ برنامه جنگی یا دستورالعمل مقابله با همه‌گیری تهیه شده توسط دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا را در طاقچه گذاشته است. او یکی از دفاتر شورای امنیت ملی که به صدور هشدارهای اولیه تخصیص یافته بود منحل کرد و هشدارهای جوامع اطلاعاتی درخصوص قریب الوقوع بودن همه‌گیری جهانی را نادیده گرفت. وی همچنین مرتباً به‌دنبال کاهش بودجه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، موسسه ملی سلامت و واحد‌های مهم وزارت بهداشت آمریکا بود. از سوی دیگر دولت ترامپ دو ماه حیاتی پیش از شیوع ویروس در آمریکا را از دست داد.

رایس نوشت، ترامپ برخلاف رویه «فرانکلین روزولت» رئیس جمهور آمریکا در زمان جنگ جهانی دوم، تا هفته‌ها «کووید-۱۹» را دست‌ کم گرفته و آن را با آنفلوانزا مقایسه می‌کرد و مدعی بود: «آن را تحت کنترل داریم. همه چیز رو به راه خواهد بود». رؤسای جمهور دوران جنگ، فرماندهی را در دست می‌گیرند. آن‌ها از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی‌کنند و آن را به گردن دیگران نمی‌اندازند. اما ترامپ «هیچ مسئولیتی قبول نمی‌کند» و به غلط دولت‌های قبلی، استیضاح، فرمانداران، کارکنان بخش بهداشت و درمان و کشور چین را مقصر جلوه می‌دهد.

رایس در ادامه افزود، فرماندهان جنگی یک ژنرال ارشد را در رأس کار قرار می‌دهند و از سر راه کنار می‌روند. اما ترامپ همچنان خود را در مرکز توجهات نگه‌داشته، هر روز جامعه را فریب می‌دهد و با متخصصان امور بهداشت و درمان مخالفت می‌کند. او در میدان جنگ سردرگمی ایجاد کرده است. از همه بدتر این‌که او می‌گوید هدفش محدود کردن قربانیان به ۱۰۰ تا ۲۴۰ هزار نفر است، عددی که از شمار تمام آمریکایی‌های کشته‌شده در جنگ‌های بعد از سال ۱۹۴۵ بیشتر است. از سویی فرمانده جنگ باید ملت را برای هدفی مشترک متحد کند اما ترامپ جنگلی به راه انداخته که در آن هر کس برای خودش کار می‌کند؛ تا آنجا که رقابت ایالت‌ها برای تصاحب تجهیزات پزشکی، بهای این کالاها را به شدت افزایش داده است.

رایس در پایان نوشت، آمریکا در زمان جنگ به طور سنتی، روی حمایت متحدانش حساب می‌کند. آقای ترامپ در مبارزه با ویروس کرونا متحدانمان را نادیده گرفت و تلاش کرد فن‌آوری‌های آن‌ها را بخرد و زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی آن‌ها را مصادره کند. او باید یک پاسخ هماهنگ جهانی را رهبری می‌کرد که از بازگشت شیوع ویروس پس از سرکوب آن جلوگیری کرده و به بازسازی اقتصاد جهانی بپردازد. در عوض دولت آمریکا با اصرار شرم‌آور بر کلمه «ویروس ووهان»، سازمان ملل و گروه ۷ را فلج کرد، از رهبری بین‌المللی گریخت و به‌میزان زیادی کشورهای فقیر را در مبارزه با این همه‌گیری جهانی نادیده گرفت. هزاران آمریکایی به‌خاطر بی‌کفایتی و خیانت «رئیس جمهور دوران جنگ» به‌شکلی غیرضروری خواهند مرد. «بگذارید خودمان را گول نزنیم. تا زمانی که فرماندهی آمریکا تغییر نکند، محکوم به نبرد به همراه رهبری هستیم که در حال حاضر داریم».


فارس
نظرات

آخرین اخبار
اختصاص وام خرید خودرو داخلی به خانواده ایثارگران+ جزئیات
گفت وگوی تلفنی وزیران خارجه قطر و مصر و بررسی آخرین تحولات منطقه
شهید لاریجانی در دایره فضایل، در نقطه مرکزی آن قرار داشتند
سرانجام رونالدو النصر را قهرمان کرد
اطلاعات سپاه: فرضیات کاخ سفید درباره عملیات سریع علیه ایران غلط از آب درآمد
استاندار هرمزگان: حادثه میناب را به عنوان سومین جنایت جنگی آمریکا در جهان ثبت می‌کنیم
وقوع 14 تصادف در یک آزادراه؛ 38 خودرو درگیر شدند
رئیس آژانس بین‌المللی انرژی: بازار نفت ممکن است تابستان بحرانی شود
یمن: رژیم صهیونیستی، باوجود قدرت نظامی‌اش، نیرویی شکست‌ناپذیر نیست
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران به تنهایی از عهده آمریکا برمی‌آید
واشنگتن سفیر ایران در لبنان را در فهرست تحریم‌ها قرار داد
کلاس‌های درس کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه‌ها حضوری شد
حزب‌الله: اهداف نظامی اسرائیل با پهپاد «ابابیل» هدف قرار گرفت
الحوثی: دشمنان به‌شدت در زمینه نفوذ امنیتی علیه جوامع اسلامی در حال فعالیت هستند
غرق‌شدگی 2 نفر در سد مهاباد
واشنگتن پست: آمریکا برای دفاع از اسرائیل نیمی از موشک‌های تاد خود را مصرف کرد
قضاوت در نظامی جمهوری اسلامی یک شغل نیست، مسئولیتی الهی است
معاون رئیس‌جمهور: مقاومت مردم نقشه‌های آمریکا و متحدانش را ناکام گذاشت
احضار مدیر مسئول خبرگزاری ایرنا به دادسرای فرهنگ و رسانه
رکورد مشترک مسی و پله در جام جهانی
آغاز ثبت‌نام بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری + جزئیات و نحوه ثبت نام
اعتراف مقام آمریکایی به ناتوانی در اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز
گفت‌وگوی پوتین و شی درباره اورانیوم ایران در پکن
معرفی رهبر شهید انقلاب به عنوان «شهید شاخص سال»
جدال آمریکا، چین و روسیه بر سر غزه در شورای امنیت
بغداد با هرگونه اقدام تهدیدکننده امنیت منطقه برخورد خواهد کرد
وعده پرداخت وام ازدواج به همه متقاضیان تا پایان سال
ارسال 96 تن کمک‌های بشردوستانه به ایران
اعلام تعرفه گمرکی واردات تلفن همراه
ترامپ با تکرار ادعاها درباره ایران و تنگه هرمز: مذاکرات ادامه دارد
رد گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای راجع به جزئیات مذاکرات مرتبط با خاتمه جنگ
عبور 31 کشتی از تنگه هرمز با تأمین امنیت نیروی دریایی سپاه
هند اعزام کشتی‌های سوخت را به بازگشت کشتی‌های گرفتار در هرمز مشروط کرد
هشدار چین به اروپا: اعمال محدودیت تازه، پاسخ تلافی‌جویانه به‌همراه دارد
تأکید مقام‌های پاکستان بر تداوم شراکت راهبردی با چین
آیت‌الله نوری همدانی: در اجتماعات خیابانی نباید ذره‌ای بوی اختلاف وجود داشته باشد
تلاش آلمان برای کاهش تنش در خاورمیانه با فعال‌سازی دیپلماسی منطقه‌ای
روبیو: نشانه‌های مثبتی در مذاکرات با ایران دیده می‌شود
اعزام آخرین گروه زائران ایرانی به عربستان
روسیه از پرتاب آزمایشی موشک‌های بالستیک، هایپرسونیک و کروز در رزمایش هسته‌ای خبر داد
افزایش مخالفت دموکرات‌ها با کمک نظامی به اسرائیل
تصویب قطعنامه‌ ضد ایرانی در پارلمان اروپا
پذیره‌نویسی نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی در بورس انرژی
احضار رئیس سازمان سینمایی در پی اکران یک فیلم غیر اخلاقی
مخالفت فرانسه با نقش‌آفرینی ناتو در تنگه هرمز
مشارکت 28 هزار امدادگر هلال‌احمر در جنگ اخیر
حریق گسترده در انبار لوازم یدکی تهران
طلای ایزدی در پاراوزنه‌برداری الجزایر
صدور مجوز حرفه‌ای برای قرمزهای پایتخت
تخلیه و بارگیری 23 میلیون تن کالا در بنادر کشور