×
سیاسی
شناسه خبر : 47180
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/01/19 ساعت 17:28
روزنامه عربی چاپ لندن؛ کرونا به مفهوم «جهان اول و سوم» پایان داد

روزنامه عربی چاپ لندن؛ کرونا به مفهوم «جهان اول و سوم» پایان داد

یک روزنامه عربی چاپ لندن با توجه به عملکرد ضعیف کشورهای اصطلاحا «جهان اول» در مهار کرونا نوشت، کرونا خرافاتی را که نظام بهداشتی کشورهای اروپایی و آمریکایی را پوشانده بود، کنار زد و مشخص شد چندان هم پیشرفته نیستند.

«حسام کنفانی» روزنامه‌نگار لبنانی، در یادداشتی در روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن نوشت، ویروس کرونا، «جهان اول» را رسوا کرده است. کنفانی نوشت، «می‌توان گفت، همه‌گیری کرونا به دسته‌بندی‌هایی که اساس آن کشورهای پیشرفته بودند، پایان داده است؛ دسته‌بندی‌ای که کشورها را به جهان اول، جهان سوم و در حال توسعه تقسیم می‌کرد و بسیاری از کشورهای عربی هم جزئی از جهان سوم، دسته‌بندی می‌شدند.

این ویروس با همه‌گیری خود نشان داد که فرقی میان این کشورها نیست چه در سطح بهداشتی، چه سطح اجتماعی و چه سطح اقتصادی و حتی در سطح انسانی و ارزشی، بخصوص آنکه کشورهای جهان اول خود را مدافع اول ارزش‌های انسانی‌ و حق حیات می‌دانستند». بنا بر این گزارش، مردم دنیا در «دو ماه گذشته در بسیاری از پایتخت‌های سرشناس نمونه‌هایی را مشاهده شد که مطلقاً با معیارهای انسانی تطابق نداشت. شاید نمونه اول،‌ بریتانیا باشد، زمانیکه بوریس جانسون نخست‌وزیر آن در سخنانی خطاب به مردم خواستار وداع با عزیزانشان شد. مقصود او، سالخوردگانی بودند که پزشکان [غرب] آنان را در مقابل این ویروس بیش از دیگران در معرض خطر فوت می‌دیدند.

جانسون از بیان این عبارت شرم نکرد. او در ابتدا نظریه «مصونیت جمعی» را مبنا قرار داد که بر اساس آن کشور متحمل تعداد زیاد تلفات می‌شود تا جامعه به مصونیت برسد و بتواند بر ویروس غلبه کند. هر چند بریتانیا برای این سیاست دلیلی علمی نداشت، اما دولت آن را در پیش گرفت و آماده فدا کردن صدها هزار نفر شد اما بعدا تحت فشار انتقادهای پزشکی کمی از این قضیه عقب‌نشینی کرد هر چند که دیگر دیر شده بود. بر این اساس، بریتانیا آماده لغو حق زندگی بود؛ کاری که خیلی از کشورهای اصطلاحا «جهان سوم» هم انجام ندادند بلکه بیش از بریتانیان یا دیگر کشورها[ی اصطلاحا جهان اول] برای حفظ زندگی شهروندانشان تلاش کردند.

«در حوزه درمان هم داستان همین است. در بریتانیا، آمریکا و ایتالیا و دیگر کشورهای پیشرفته، اولویت درمان به کسی اختصاص داده شد که احتمال بیشتری برای زنده ماندن داشت. در این کشورها از پزشکان خواستند تا نقش خدا را ایفا کنند. طبق مطبوعات انگلیسی و آمریکایی، آنان باید از میان بیماران کسانی را [برای ادامه درمان] انتخاب می‌کردند که فرصت بیشتری برای زندگی داشتند. حتی این کار هم در کشورهای جهان سوم انجام نشد حتی برای کسانی که در مقایسه با بیماران در آمریکا و کشورهای اروپایی، بخت کمی برای زنده ماندن داشتند». «ویروس کرونا بسیاری از خرافات‌ها و دروغ‌هایی که نظام بهداشتی اروپا و آمریکا را پوشانده بود، کنار زد.

روشن شد که تجهیزات پزشکی در این کشورهای از دیگر کشورها در جهان سوم، چندان بهتر نیست. این آمریکاست که برای دستیابی به تعداد کافی از دستگاه‌های تنفس مصنوعی خود را به در و دیوار می‌کوبد. همین مسئله برای فرانسه، ایتالیا، بریتانیا و اسپانیا هم رخ داد؛ کشورهایی که کانون ویروس شده‌اند. شاید این مسئله در کشورهای جهان سوم چندان متفاوت نباشد اما وضعیت تحت کنترلشان است... در "جهان غیر اول" از تجارب گذشته استفاده شد و تا حد زیادی از شیوع فاجعه‌بار کنونی که در آمریکا رخ داده، جلوگیری شد.

گذشته از تجربه چین، کره جنوبی و آلمان، که کارآمدی خود را ثابت کرد، مطبوعات غرب اکنون در حال سخن گفتن از تجربه آفریقای جنوبی و توان آن برای کاهش دادن تعداد مبتلایان هستند». موزه شهر هوهوت در مغولستان داخلی چین؛ کرونا و نت 5G در پایان یادداشت آمده است که «مثال‌های دیگری نیز هست که می‌توان به آن اشاره کرد و نشان داد که کرونا چطور دسته‌بندی جهانی کشورها را بر هم زد و ثابت کرد که در مقابله با همه‌گیری، هیچ کشوری پیشرفته نیست و همه در صفوف آخر هستند». انتهای پیام/ص


فارس
نظرات

آخرین اخبار
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید