×
سیاسی
شناسه خبر : 47022
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/01/18 ساعت 09:46
ماهاتیر محمد: از انگلیس متنفر شدم چون می‌خواستند مالزی را مانند فلسطین کنند

ماهاتیر محمد: از انگلیس متنفر شدم چون می‌خواستند مالزی را مانند فلسطین کنند

«ماهاتیر محمد» که طولانی‌‌ترین دوره نخست‌‌وزیری در مالزی را بر عهده داشته در گفت‌وگویی به توطئه ناموفق انگلیس در کشورش و دلیل تنفرش از این کشور پرداخت.

«ماهاتیر محمد» نخست‌وزیر مالزی که در مارس گذشته استعفا داد و طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری در این کشور را بر عهده داشته، به گفت‌وگو با برنامه «شاهد علی العصر» شبکه «الجزیره» قطر نشست و توضیح داد چگونه احساس دوستی و تحسین او نسبت به انگلیس به تنفر و خشم تبدیل شد.

وی گفت، زمانی که در دوران مدرسه بوده مانند بسیاری از مردم مالزی طرفدار انگلیس بوده زیرا آنها در آن زمان تفاوت بسیاری میان حکومت استبدادی در کشورشان که بر تمام ثروت مالزی دست انداخته بوده و استعمارگران انگلیسی در مالزی می‌دیده‌اند.

ماهاتیر محمد در این گفت‌وگو تصریح کرد، به خاطر نظم و انضباطی که از انگلیسی‌ها دیده بود در مدرسه‌ای انگلیسی درس خواند و تاریخ و فرهنگ انگلیسی را فرا گرفت و فکر می‌کرد که آنها ملتی شکست‌ناپذیر هستند اما زمانی که ژاپنی‌ها، انگلیسی‌ها را شکست دادند و آنها را مجبور به خروج از مالزی کردند، این تصور او نیز شکسته شد.

وی گفت: در آن زمان دریافتم بریتانیایی‌ها هم ممکن است از یک امت و ارتش آسیایی شکست بخورند و فهمیدم ژاپنی‌ها منضبط‌ تر و دارای برنامه‌ریزی بهتری نسبت به انگلیسی‌ها هستند.

در ادامه این گزارش آمده: این تنها دلیل تغییر تصویر انگلیس در ذهن ماهاتیر محمد جوان در دهه چل قرن گذشته نبود، مالاوی‌ها احساس کردند که انگلیسی‌ها در حال تحقیر آنها هستند و به آنها مانند افرادی تنبل و غیرقابل اعتماد می‌نگردند و همزمان در حال تشویق چینی‌ها و هندی‌ها برای آمدن به مالزی و زندگی در این کشور هستنند و به آنها حق و حقوق آموزشی و کاری به مراتب بهتر از حق و حقوق اعطا شده به صاحبان اصلی سرزمین یعنی مالاوی‌ها می‌دهند.

ماهاتیر محمد ادامه داد: مالاوی‌ها توطئه انگلیس علیه خود را کاملا کشف کردند زمانی که تلاش انگلیس از حمایت از اتحادیه مالاوی‌ها را دیدند، اتحادیه‌ای که برای تفکیک مالاوی‌ها و باز کردن مسیر در برابر اقلیت‌های چینی و هندی تلاش می‌کرد تا کشور را به شهرکی بین‌المللی تبدیل کنند که تابع دولت انگلیس باشد دقیقا مانند کاری که با فلسطین کردند زمانی که یهودیان از تمام مناطق جهان را تشویق به آمدن به آن کردند و از آنها در تسلط بر تمام جوانب زندگی به حساب فلسطینی‌ها به عنوان مالکان اصلی سرزمین حمایت کردند.

اما نخبگان مالاوی توطئه انگلیس را دریافتند و با اتحادیه مالاوی مخالفت کردند و این آغاز حزب «امنو» بود، حزبی که مالزی را به استقلال رساند و بریتانیایی‌ها را مجبور به ترک مالزی و پایان استعمار آنها در سال ۱۹۷۵ کرد.

ماهاتیر محمد از ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۳ نخست‌‌وزیر مالزی بود و در سال ۲۰۱۸ بار دیگر عهده‌دار این سمت شد و به خاطر برخی مسایل سیاسی در مارس ۲۰۲۰ استعفا کرد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است