×
اقتصادی
شناسه خبر : 46950
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/17 ساعت 14:10
افزایش 6 هزار و 594 واحدی شاخص بورس تهران/ رکورد جدید بورس

افزایش 6 هزار و 594 واحدی شاخص بورس تهران/ رکورد جدید بورس

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با افزایش 6 هزار و594 واحدی به رکورد جدیدی ظرف یک‌سال گذشته دست یافت.

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران که از 25 اسفند به این سو روند رو به رشد در پیش گرفته، همچنان افزایش یافته و امروز با جهش 6 هزار و 594 واحد به رقم 574 هزار و 20 واحد رسید که رکورد جدیدی در یک‌سال گذشته به شمار می‌رود.

در حالی که عمده شاخص بورس‌های دنیا به خاطر ویروس کرونا و تعطیلی عمده کسب و کارها روند رو به کاهش پیدا کرده، اما بورس تهران به دلایل مختلفی از جمله جذب نقدینگی سرگردان در بازار که به بیش از 2 هزار تریلیون تومان رسیده و نیز افزایش نرخ ارز در فاز رکوردشکنی قرار گرفته است.

البته برخی از کارشناسان اعتقاد دارند رشد بازار بورس ایران به صورت غیرواقعی و بیشتر به شکل سفته‌بازی است و نقدینگی حاصل از این رشد در نهایت جذب تولید نمی‌شود، اما در عمل، امروز بیش از 9 هزر میلیارد تومان نقدینگی جدید در بورس و فرابورس داد و ستد شد و این به معنای این است که بیش از 9 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید برای شرکت‌های بورسی و فرابورسی فراهم شده است. 

امروز شاخص کل در بورس تهران با معیار هم‌وزن با افزایش 3 هزار و 495 واحد به رقم 204 هزار و 388 واحد رسید. 

ارزش روز شرکت‌های حاضر در بورس تهران به رقم 2 هزار و 96 تریلیون تومان رسید که این رقم تقریباً معادل همه نقدینگی موجود در بازار کشور است. 

امروز معامله‌گران در بورس اوراق بهادار تهران بیش از 7.6 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 1.2 میلیون فقره معامله و به ارزش 6 هزار و 28 میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

روند یکساله شاخص بورس تهران

امروز شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی با افزایش 1757 واحد به رقم 152 هزار و 988 واحد رسید. 

شاخص قیمت با معیار هم‌وزن با افزایش 2 هزار و 325 واحد به رقم 135 هزار و 980 واحد رسید.

شاخص آزاد شناور با افزایش 11 هزار و 493 واحد به رقم 743 هزار و 663 واحد رسید. 

شاخص بازار اول بورس با افزایش 4 هزار و 89 واحد به رقم 404 هزار و 975 واحد رسید.

و شاخص بازار دوم که معاملات عمده و بلوکی در آن انجام می‌شود، با جهش 16 هزار و 545 واحد به رقم یک میلیون و 222 هزار و 115 واحد رسید. 

امروز نمادهای همراه اول، تولید فولاد سپیدفراب کویر و پتروشیمی پارس، بورس اوراق بهادار تهران و مخابرات ایران بیشترین اثر تقویتی در شاخص کل بازار بورس را داشتند و برعکس، نمادهای کشتیرانی جمهوری اسلامی و بانک ملت بیشتری اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته‌اند. 

نمادهای پربیننده در بورس تهران که مورد اقبال معامله‌گران قرار گرفته، شامل بانک تجارت، بانک ملت، گلوکوزان، بانک اقتصاد نوین، پالایش نفت اصفهان، سالمین، توسعه معادن و فلزات و بانک صادرات ایران بوده‌اند. 

در فرابورس ایران نیز در پایان معاملات امروز، شاخص کل 117 واحد رشد کرده و به رقم 7 هزار و 342 واحد رسید. 

ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از 445 هزار میلیارد تومان رسید. 

امروز معامله‌گران فرابورس بیش از 2.8 میلیارد سهام حق‌تقدم و اوراق مالی در قالب 605 هزار نوبت معامله و به ارزش 3 هزار و 78 میلیارد تومان داد و ستد کردند. 

امروز نمادهای میدکو، دماوند، پتروشیمی زاگرس، ذوب‌آهن و فرابورس و مولد نیروگاهی جهرم همگی در تقویت شاخص فرابورس اثرگذار بوده‌اند و نماد توسعه مالی مهر آیندگان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشته است. 

نمادهای مورد اقبال معامله‌گران در فرابورس شامل ذوب‌آهن اصفهان، صنایع کاغذ پارس، سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، بانک دی، تولید نیروی برق دماوند، کشت و صنعت شهداب ناب خراسان، توسعه مولد نیروگاه جهرم، سیمان لار سبزوار، مادیران و توسعه و عمران استان کرمان بودند. 

همچنین در جریان معاملات امروز، برخی از نمادها دچار وقفه معاملات شدند. تعدادی از نمادها مانند پدیده شیمی قرن و فولاد سپید فراب کویر بازگشایی شدند و برخی مانند فرآورده نسوز پارس و کاشی‌سرامیک پارس‌سرام و تامین ماسه ریخته‌گری، لوازم خانگی پارس الکتریک، شرکت کارتن‌سازی ایران متوقف شدند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
هراس اسرائیل از احتمال حمله موشکی ایران
تهران؛ میزبان 150 رویداد هنری در «ماه هنر»
بقایی: ایران در حملات خود فقط اهداف نظامی آمریکا را زد
جنوب لبنان زیر آتش اسرائیل؛ علی الطاهر دوباره بمباران شد
سریال «رویای نیمه‌شب» فروش کتاب را دو برابر کرد
روایت پاک نژاد از روزهای سخت جنگ؛ صادرات نفت خام یک ساعت هم متوقف نشد
اژه‌ای: ایران به هیچ وجه زیر بار ظلم و زور نرفته و نخواهد رفت
آخرین خبر از پرداخت حق عائله مندی به زنان شاغل
نورنما | ظاهر سحرکننده پورشه 911
نیویورک تایمز: موشک آمریکایی عروسی ایرانی را به خاک و خون کشید
عضو ارشد کنگره: ترامپ در جنگ پرهزینه با ایران شکست خورده است
ونس حمله به عروسی سیریک را انکار کرد
تخصص ما؟ کشتار غیرنظامیان!
حمله دوباره اسرائیل به خاک سوریه
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران
پوتین: فرصت برای پایان جنگ اوکراین وجود دارد
اسرائیل 5 اسیر لبنانی را آزاد می‌کند
تیم مسلح 7 نفره در ایلام دستگیر شد