×
اقتصادی
شناسه خبر : 46745
تاریخ انتشار : جمعه 1399/01/15 ساعت 12:07
کاهش 24درصدی معاملات مسکن در اسفند 98/ قیمت مسکن 8درصد افزایش یافت

کاهش 24درصدی معاملات مسکن در اسفند 98/ قیمت مسکن 8درصد افزایش یافت

بررسی آمار رسمی بازار مسکن حاکی از آن است که طی اسفند سال گذشته تعداد معاملات 24.4درصد کاهش و قیمت مسکن حدود 8.6درصد افزایش یافته است.

 بر اساس جدیدترین آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی از بازار مسکن طی اسفند ماه سال گذشته متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در مناطق 22گانه تهران با رشد حدود 8.6درصدی به 15 میلیون و 568 هزار تومان رسید. در بهمن ماه سال 98 قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در مناطق 22گانه تهران 14 میلیون و 405 هزار تومان بود.

این در حالی است که تعداد معاملات ثبت‌شده در  سامانه کد رهگیری در آخرین ماه سال گذشته نسبت به ماه پیش از آن (بهمن) کاهش یافته است. در اسفند 98 بالغ بر 10 هزار و 242 فقره قرارداد مسکن ثبت شد که نسبت به بهمن سال گذشته 24.4 درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمار بیشترین قیمت مسکن مربوط به منطقه یک با 33 میلیون و 217 هزار تومان بوده که نسبت به بهمن ماه (29 میلیون و 427 هزار تومان)  12.8 درصد افزایش یافته است. در اسفند ماه سال گذشته قیمت مسکن در 21 منطقه دیگر تهران با وجود کاهش معاملات افزایش یافته است.

هچنین ارزش معاملات انجام‌شده مسکن در مناطق 22گانه تهران نیز در ماه مورداشاره به 14 هزار و 750 میلیارد تومان رسید. این رقم در مقایسه با ارزش معاملات بهمن‌ماه حدود 8 درصد کاهش یافته است.

در بهمن سال گذشته ارزش معاملات 15 هزار و 940 میلیارد تومان بود که بیشترین رقم در 12 ماه سال 98 به‌شمار می‌رود. در اردیبهشت‌ماه سال 98 نیز ارزش معاملات مسکن ثبت‌شده در سامانه املاک و مستغلات 13 هزار و 300 میلیارد تومان بود.

اواخر سال گذشته رئیس اتحادیه مشاوران املاک در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به آمار معاملات مسکن از اول تا 26 اسفند 98، گفته بود: در این مدت در شهر تهران 11 هزار و 653 قرارداد خرید و فروش امضا شد که نسبت به ماه قبل (بهمن 98) 24 درصد و نسبت به ماه مشابه سال 97 از آن 23 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: در کل کشور نیز طی 26 روز ابتدای اسفند ماه 98 بالغ بر 50 هزار و 803 قرارداد خرید و فروش ملک امضا شده که نسبت به همین مدت در بهمن امسال و اسفند سال 97 به‌ترتیب 21 و 27 درصد کاهش یافته است.

وی یادآور شد: در بخش اجاره مسکن شهر تهران طی 26 روز ابتدای اسفند ماه سال گذشته 7337 فقره اجاره‌نامه  ثبت‌ شده که نسبت به بهمن امسال 37 درصد و نسبت به اسفند سال 97 بالغ بر 32 درصد کاهش نشان می‌دهد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: در کل کشور نیز از اول تا 26 اسفند 98 بالغ بر 25 هزار و 3 قرارداد اجاره در سامانه املاک ثبت شده که حکایت از کاهش 41 درصد و 30 درصد به‌ترتیب نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل (97) دارد.

خسروی با اشاره به این‌که عامل اصلی افت معاملات مسکن شیوع ویروس کرونا بوده است، گفت: تقریباً از ابتدای اسفند ماه بازار مسکن تحت تأثیر ویروس کرونا (کووید19) قرار گرفت و متعاملین از مواجهه با یکدیگر امتناع کردند.

به‌گفته وی، شاید در شرایط کنونی خرید و فروش خودرو یا ارز برای مردم اهمیت چندانی نداشته باشد اما به هر ترتیب کسانی که خانه خود را فروخته‌اند باید جایی را برای سکونت خریداری کنند و نمی‌توانند بیرون بمانند. مستأجران هم که قراردادشان تمام شده باید در خانه جدید ساکن شوند، بنابراین ممکن است قراردادها به حالت تعلیق درآید اما نیاز بازار از بین نمی‌رود و انتظار داریم در یکی دو ماه آینده با فروکش کردن ویروس کرونا، بازار ملک به حالت نرمال برسد.


خبرگزاری تسنیم
کلید واژگان
قیمت مسکن
نظرات

آخرین اخبار
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب