×
فرهنگی
شناسه خبر : 46667
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/14 ساعت 14:57
آیا می توان به تاثیر گرما بر نابودی کرونا امیدوار بود؟

نورنیوز بررسی می کند:

آیا می توان به تاثیر گرما بر نابودی کرونا امیدوار بود؟

کووید 19 جزو گروه " ویروس های غلاف دار " دسته بندی شده و پژوهش های صورت گرفته نشان میدهد این نوع ویروس ها از خود "خواص فصلی" نشان میدهند لذا امید هایی درباره تاثیر تغییرات فصلی بر ویروس کرونا ایجاد شده است.

نورنیوز-گروه جامعه: از ابتدای شیوع ویروس کووید 19 در جهان ، دانشمندان گمانه های مختلفی را درباره حساسیت این ویروس به دمای هوا مطرح کردند اما هنوز تحقیقات صورت گرفته در این باره بسیار محدود است.از آنجا که این ویروس به تازگی در جهان ظاهر شده و اطلاعات بسیار کمی درباره آن وجود دارد و از این رو امکان اظهار نظر قطعی در مورد عوامل تاثیرگذار بر ان وجود ندارد.از سوی دیگر مهار سریع ویروس سارس در سال 2003 باعث شد که اطلاعاتی درباره رفتار این ویروس دررفصول مختلف که مشابهت های زیادی با کرونادارد، وجود نداشته باشد .
کووید 19 جزو گروه " ویروس های غلاف دار " دسته بندی میشود و پژوهش های صورت گرفته نشان میدهد این نوع ویروس ها از خود "خواص فصلی" نشان میدهند . این نکته امید هایی درباره تاثیر تغییرات فصلی بر ویروس کرونا ایجاد میکند .
عموما رفتار ویروس های بومی ، با ویروس در حالت پاندمی تفاوت های رفتاری دارد .برای مثال در حالی که آنفلوآنزاهای معمولی عمدتا در زمستان شایع می‌شوند، آنفلوآنزای اسپانیایی در ماه‌های تابستان به اوج خود رسید . جن آلبرت، استاد بیماری‌های مسری در موسسه کارولینسکا در استکهلم معتقد است ، با اینکه کووید۱۹ بعد از بومی شدن قطعا رفتار فصلی خواهد داشت اما در شرایط حال حاضر که این ویروس همه گیری جهانی پیدا کرده است نمیتوان در این باره مطمئن بود .
اعمال محدودیت های رفت و آمدی در سراسر جهان و همچنین احتمال تاثیر تغییر فصل بر سیستم ایمنی بدن انسان میتواند عوامل دیگری برای مهار ویروس باشد . از اینرو در صورتی که موج ابتلا به کرونا در ماههای آینده فروکش کند ، نمیتوان آن را تنها به تغییرات فصلی مرتبط دانست. با این وجود اگر ویروس به دلیل تغییرات فصل، تحت کنترل در آید با شروع فصل سرما مجددا موج ابتلا به آن اوج خواهد گرفت.
در حال حاضر پژوهش های مختلفی که آب و هوای مناطق مختلف درگیر کرونا را مورد بررسی قرار داده اند، گمانه هایی را درباره ارتباط شیوع ویروس با دمای هوا ،رطوبت نسبی و سرعت باد مطرح کرده اند اما محققان معتقدند که دما به تنهایی نمی‌تواند تفاوت‌های موجود در تعداد موارد ابتلا را توضیح دهد.
تحقیقی که در دانشگاه مریلند صورت گرفته است نشان می‌دهد که این ویروس در شهرها و مناطقی که دمایی بین ۵-۱۱ درجه سانتیگراد داشته‌اند و نسبتا خشک بوده‌اند بیشتر پخش شده است.اما تعداد موارد ابتلا در مناطق حاره نیز اصلا کم نبوده است. پژوهشگران دانشگاه پزشکی هاروارد با تحلیل شیوع این ویروس در آسیا نشان داده‌اند که حساسیت آن نسبت به آب‌وهوا از آنچه خیلی‌ها امید دارند کمتر است.
این احتمالا به این دلیل است که دمای هوا ، تنها بر ماندگاری ویروس در محیط اثر دارد و در شرایط همه گیری ویروس ، شیوع آن تنها به زنده ماندن مربوط نیست . عمده ترین عامل گسترش ویروس کرونا ، " رفتار انسانی " است و به همین دلیل ، مهمترین فاکتور در کنترل آن نیز ، کنترل رفتار انسان هاست . 
با اینکه ، تاثیر گرم شدن هوا و تغییر فصل بر ویروس کرونا غیر ممکن نیست ، اما تا امروز مهمترین فاکتور تاثیر گذار در رشد همه گیری ویروس انتقال انسان به انسان تشخیص داده شده است و از این رو ، هیچ راهکاری به اندازه " فاصله گذاری اجتماعی " و رعایت نکات بهداشتی توسط افراد برای مهار ویروس کارایی نخواهد داشت .


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توانمندی موشکی کشور چند سال جلو افتاده است
اختلال اینترنت ایران مربوط به سرویس کلادفلر است
انتقاد فرانسه از استقرار نیروهای آمریکایی در کارائیب
سقوط عجیب بورس تهران با خروج نقدینگی
نتانیاهو به زوال عقل پیشرفته مبتلا است
نقشه تازه قدرت در نظم نوین معدنی
حمل بار غیرایمن و جابه‌جایی مسافر با خودرو شخصی ممنوع شد
پرداخت بیعانه نقطه آغاز اغلب کلاهبرداری‌های اینترنتی است
پایان رسمی صدرنشینی ایران در رنکینگ جهانی والیبال نشسته
قاضی پرونده اعدام صدام از سوءقصد جان سالم به در برد
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز 18 آبان 1404
هشت کشور آماده بازداشت نتانیاهو به اتهام جنایت جنگی در غزه
یک شهید در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اراک میزبان دربی پایتخت شد
چرا کالای ایرانی در بازار عراق 17 درصد گران‌تر تمام می شود؟
راز قتل مادر زن با اعتراف داماد فاش شد
پرواز تمام هواپیماهای «MD-11» در آمریکا ممنوع شد
هیچ کس حق لغو کنسرت‌ها را به‌خاطر سلیقه شخصی ندارد
اخراج کارمندان با 3 فرزند یا مادران باردار ممنوع شد
آغاز طرح ملی بازگرداندن جاماندگان از تحصیل از سیستان و بلوچستان
همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال 1405 دوباره اجرا می‌شود
دلایل عدم بارش باران در پاییز اعلام شد
وزیر کشور عراق: انتخابات با امنیت کامل در حال برگزاری است
ایران در خشک‌ترین دوره 50 سال اخیر؛ تا 10 روز آینده باران نخواهد آمد
تغییر ساعت نظافت تهران پس از حادثه فوت کارگران
آتش‌سوزی در بخش نوزادان بیمارستان کودکان بندرعباس
شایعه ابردزدی از ایران تکذیب شد
مذاکره با بانک مرکزی برای کاهش زمان ترخیص کالا
تجهیزات هوش مصنوعی از پرداخت گمرکی معاف شدند
آزادراه تهران-کرج امشب مسدود می‌شود
بحران آب در مشهد؛ ذخیره آب سدها به کمتر از 3 درصد رسید
عراق در تب‌وتاب انتخابات پارلمانی
راه‌حل رئیس‌جمهور
بازگشت استراتژیک امریکا به قلب آسیا
اردوغان توقیف دارایی‌های الجولانی و وزیر کشورش را لغو کرد
لغو بیش از 2000 پرواز در آمریکا از زمان تعطیلی دولت
نیویورک، تله مرگ نتانیاهو
نخست‌وزیر و وزیر خزانه‌داری انگلیس در بحران اعتماد عمومی
ورود مهاجران با «چاقی و دیابت» به آمریکا ممنوع می شود
آزادی یا تخفیف مجازات 160 محکوم امنیتی در عفو معیاری اخیر
59 کشته بر اثر شکنجه در زندان‌های جولانی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
قالیباف: آمریکا باید پیامدهای حقوقی و سیاسی تجاوز به ایران را بپذیرد
مداردیپلماسی | اعترافی که پرونده جنایتکار را کامل کرد
فراخوان پلیس برای شناسایی قاتل فراری
درخشان ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی؛ والیبال صدرنشین و فوتسال در نیمه‌نهایی
ایهود باراک: کابینه نتانیاهو را باید ساقط کرد
آغاز رأی‌گیری ویژه در ششمین دوره انتخابات پارلمانی عراق
جزئیات پرونده قتل مبینا زارع در غرب تهران ؛ قاتل از کشور گریخت
آب، سرمایه امنیتی است نه فقط دارایی طبیعی
X
آگهی تبلیغاتی