×
سیاسی
شناسه خبر : 46431
تاریخ انتشار : دوشنبه 1399/01/11 ساعت 21:52

پرچم مقدونیه شمالی در مقر ناتو بر افراشته شد

پرچم جمهوری مقدونیه شمالی روز دوشنبه در مقابل مقر پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل و دو مرکز فرماندهی این سازمان نظامی در شهر مونس بلژیک و نورفولک در ایالت ویرجینیای آمریکا به عنوان سی و امین عضو ناتو برافراشته شد.

مراسم برافراشتن پرچم جمهوری مقدونیه شمالی در بروکسل در حضور «ینس استولتنبرگ» دبیر کل و مارشال «استوارت پیچ» رییس کمیته نظامی و «زوران تودوروف» رییس هیات دائمی ناتو سازمان در مقدونیه شمالی برگزار گردید. جمهوری مقدونیه شمالی در ۲۷ مارس سال جاری میلادی ( ۸ فروردین) پس از ثبت اوراق رسمی پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو در وزارت امور خارجه آمریکا بطور رسمی به عنوان سی و امین عضو این پیمان نظامی پذیرفته شد. اسپانیا، آخرین عضو ناتو بود که پروتکل الحاق مقدونیه شمالی به ناتو را امضا کرد.

پروتکل الحاق هر کشور نامزد پیوستن به ناتو می بایستی در پارلمان های تمامی اعضای این پیمان نظامی تایید شود. پارلمان مقدونیه شمالی توافق نامه الحاق این کشور به ناتو را در ۱۱ فوریه سال جاری ( ۲۲ بهمن ماه) با رای موافق ۱۱۴ نماینده از یکصد و بیست نماینده مجلس تصویب کرد. مقدونیه شمالی از سال ۱۹۹۹ میلادی در «برنامه اقدام عضویت (MAP ) ناتو» شرکت داشته است. برنامه اقدام عضویت توصیه ها و کمک های لازم را به کشورهای خواهان عضویت در این ائتلاف ارائه می دهد. در نشست سال ۲۰۰۸، مقدونیه برای عضویت در این ائتلاف همراه با کشورهای کرواسی و آلبانی دعوت شده بود، اما عضویت این کشور به توافق آن با یونان برای رفع اختلافات دو کشور مشروط بود.

مقدونیه و یونان ( ۲۷ خرداد ۱۳۹۷) موافقتنامه تاریخی را در مکان ساحلی پرسپا در سواحل شمالی یونان در مورد حل اختلافات دو کشور بر سر نام مقدونیه امضا کردند. بر اساس این موافقت نامه، اسکوپیه و آتن توافق کردند که نام جدید مقدونیه (جمهوری سابق یوگسلاوی) به «جمهوری مقدونیه شمالی» تغییر یابد و به این صورت راه برای این کشور در مسیر عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا هموار شد. مشکلات با یونان بر سر نام کشور مقدونیه از مسائل مهمی بود که دولت اسکوپیه با آن روبه رو بوده است.

از زمان اعلام استقلال مقدونیه در سال ۱۹۹۱ از یوگسلاوی، این کشور با یونان بر سر نام جمهوی مقدونیه اختلاف داشته است. یونان به دلیل اینکه مقدونیه قدیم بخش بسیار بزرگی از خاک یونان را شامل می شد، نگران این مساله بود که دولت مقدونیه بعدها ادعایی در باره این بخش از یونان مطرح کند و به همین دلیل خواهان تغییر نام جمهوری مقدونیه بود. مقدونیه با جمعیتی برابر با حدود دو میلیون و ۴۶ هزار نفر و مساحتی با ۲۵ هزار و ۷۱۳ کیلومتر مربع در شبه جزیره بالکان و جنوب شرقی اروپا قرار دارد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
X
آگهی تبلیغاتی