×
سیاسی
شناسه خبر : 46318
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/10 ساعت 16:18
«پنهان‌کاری» جزء لاینفک حکمرانی در آمریکا

محمد مهدی عباسی

«پنهان‌کاری» جزء لاینفک حکمرانی در آمریکا

طبق آمار، تنها نزدیک به نیمی از مردم ایالات متحده به دولت آمریکا برای محافظت از اطلاعاتشان در شبکه های اجتماعی اعتماد داشته و نیمی دیگر به دولت این کشور در این موضوع بی اعتماد هستند.

نورنیوز ـ گروه بین الملل: همواره یکی از اصلی ترین و مهم ترین شکاف هایی که ایالات متحده آمریکا را تهدید کرده است، شکاف دولت ـ ملت در این کشور بوده است، شکافی که مطابق آخرین آمارها و نظرسنجی ها، موجب شده تا تنها 17 درصد مردم آمریکا به دولت خودشان اعتماد داشته باشند[1] و به تصمیمات و اقدامات آن اطمینان کنند.

 یا طبق آماری دیگر، تنها نزدیک به نیمی از مردم ایالات متحده به دولت آمریکا برای محافظت از اطلاعاتشان در شبکه های اجتماعی اعتماد داشته و نیمی دیگر به دولت این کشور در این موضوع بی اعتماد هستند.[2]

آنچه اما در این میان مهم است و شاید کمتر بدان پرداخته شده، علت پدید آمدن چنین بی اعتمادی بی سابقه‌ای در ایالات متحده آمریکاست.

شاید بهتر باشد موضوع را از زاویه بحران شیوع کرونا بررسی کنیم، ویروسی که چند هفته قبل، اولین موارد شیوع آن در خاک ایالات متحده آمریکا نیز گزارش شد. شاید هر عقل سالمی حکم می کرد که این ویروس از همان روزهای نخست در آمریکا جدی گرفته شده و به مبارزه ی اساسی با آن پرداخته شود، اما وقتی پای ترامپ و دولت آمریکا در میان باشد، «پنهان کاری» حرف اول را می زند.

ترامپ از همان روزهای نخستین، این ویروس را حقه دموکراتها برای ضربه زدن به دولتش خواند[3] و آن را انکار کرد، انکاری که برای او هزینه های فراوانی نیز داشت و مردم آمریکا در شبکه های اجتماعی با هشتگ TrumpLiesAboutCoronavirus# به انتقاد از دروغ ها و پنهان کاری او پرداختند.

او همزمان با این پنهان کاری، دست به انجام هیچ اقدام اساسی برای مبارزه نزد و بعد از شدت یافتن و بحرانی شدن این موضوع، تازه به این فکر افتاد که برخی ورود و خروج ها را در آمریکا کنترل کند و اوضاع را اندکی مدیریت کند که البته موفق هم نبود.

ماجرای چند ماه قبل حمله ایران به پایگاه عین الاسد آمریکا در کشور عراق نیز نمونه ای دیگر از این پنهان کاری ها است. زمانی که ایالات متحده دست به ترور سردار سلیمانی زده بود، ایران در پاسخ یکی از بزرگترین پایگاه‌های آمریکا در غرب آسیا یعنی پایگاه عین الاسد را مورد حمله موشکی قرار داد.

طی این حمله، تلفات لجستیکی سنگینی به ایالات متحده وارد شد و صدها سرباز این کشور نیز متحمل جراحات شدیدی شدند. موضوعی که ترامپ و دولت آمریکا در ابتدا از پذیرش آن سر باز زدند و ترامپ در توئیتی سریعاً بعد از حمله مدعی شد که «همه چیز خوب است».[4]

بعد از چند روز، برخی از مقامات آمریکایی در اولین اعلام رسمی از تلفات، از زخمی شدن 11 نفر طی این عملیات خبر دادند.[5] در اعلام رسمی دیگری بعد از یک هفته، تعداد زخمی ها 34 نفر اعلام شد.[6] 4 روز بعد آمار مجروحان به 50 نفر رسید.[7] عدد بعدی 64 نفر بود[8] و نهایتاً آمار مجروحان به بیش از 100 نفر رسید.

این ماجرا هنوز هم به عنوان یک پنهانکاری فاجعه بار از جانب دولت آمریکا در افکار عمومی جهان باقی مانده و معلوم نیست که آیا آخرین آمار اعلام شده پیرامون تلفات از سوی مقامات این کشور نیز، آمار درست و دقیقی باشد!

اما این عدم صداقت و پنهانکاری ها ریشه طولانی تری نیز دارد و با وجود اوج گیری آن در دولت دونالد ترامپ، نمی توان صرفاً آنرا به دولت او محدود کرد.

در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا فردی به نام «ادوارد اسنودن» که یکی از کارکنان سازمان امنیت ملی nsa آمریکا بود، به افشاگری بزرگی پیرامون فعالیت های این سازمان و پنهانکاری هایش پرداخت.

با افشای این پروژه که «پریزم» نام داشت، مشخص شد که دولت آمریکا به گردآوری داده های اینترنتی از شرکت های بزرگ خدمات اینترنتی همچون گوگل، فیسبوک و... پرداخته و سالهاست که شنودهای الکترونیکی فراوانی را در دستور کار خود قرار داده است،[9] موضوعی که به جهانیان و خصوصاً مردم آمریکا نشان داد که چگونه به شکل گسترده ای تحت کنترل و رصد سازمان امنیت ملی آمریکا هستند.

 همچنین این افشاگری مشخص کرد که دولت آمریکا، فارغ از کنترل و رصد مردم سراسر جهان، دست به چنین اقداماتی پیرامون مقامات سایر کشورها نیز زده است و تلفن ها و ایمیل های آنها را هم تحت کنترل دارد. موضوعی که بعدها باراک اوباما از آن عذرخواهی کرد، اما هنوز هم معلوم نیست که آیا دولت آمریکا به این اقدامات ناپسندانه خود ادامه می دهد و یا آنها را متوقف کرده است؟

اینها مواردی اندک از پنهانکاری های چندسال گذشته دولت آمریکا است، مخفی کاری هایی که در دولت ترامپ به نقطه اوج خود رسیده است.

سی ان ان چندی پیش گزارش داد که ترامپ در 3 سال نخست ریاست جمهوری خود بیش از 16 هزار دروغ را به زبان آورده و به نظر می آید با ادامه ریاست جمهوری او، آخرین امیدها برای بازگشتن اعتماد جهانیان به دولت آمریکا نیز نابود خواهد شد و بیش از پیش جهان با یکی از پنهان کارترین دولت های دنیا آشنا خواهد شد.

 

[1] https://www.people-press.org/2019/04/11/public-trust-in-government-1958-2019/

[2] http://www.pewinternet.org/2017/01/26/americans-and-cybersecurity/pi_01-26-cyber-00-02/

[3] https://www.cnbc.com/2020/02/28/trump-says-the-coronavirus-is-the-democrats-new-hoax.html

[4] https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1214739853025394693

[5] https://edition.cnn.com/2020/01/16/politics/service-members-injured-iran-strike/index.html

[6] https://edition.cnn.com/2020/01/24/politics/34-injuries-iran-missile-strike/index.html

[7] https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51301825

[8] https://www.npr.org/2020/01/31/801535693/pentagon-increases-u-s-injury-toll-from-iranian-attack-yet-again-to-64?t=1580646740694

[9] https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_(surveillance_program)


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
قیمت انواع نفت ایران پس از برقراری آتش بس + جزئیات
کدام آثار تاریخی در حملات هوایی به تهران تخریب شدند؟
اطلاعیه درباره تغییر ساعت معاملات بازارهای مالی بورس کالا
فرار خطوط هوایی انگلیس در پی جنگ خاورمیانه
افشاگری معاریو درباره فشار اسرائیل بر آمریکا برای تداوم حملات به لبنان
روستاها در جنگ علیه کشورمان چقدر خسارات دیدند؟ / آمار معاون رئیس جمهور
روحانی: شهید خرازی در سیاست صاحب‌نام و در علم صاحب رأی بود
پزشکیان: قدردان همه پرستاران، پزشکان و کادر درمان هستم
وضعیت ترامپ همچون جانسون در جنگ ویتنام
هوای تهران با نمره قبولی
رایزنی برای اکران کمدی‌های جدید در سینما
چگونگی فعالیت دانشگاه‌ها و مراکز اموزش عالی از فردا
افزایش 66 درصدی قیمت جهانی سوخت جت از آغاز جنگ با ایران
آمار نگران کننده دیده‌بان حقوق بشر : شهادت 300 لبنانی در حمله 8 آوریل اسرائیل
هاآرتص: ایران ما را حیران کرد
جهش فوق العاده در پزشکی با هوش مصنوعی/ تشخیص بیماری نادر با چت‌جی‌پی‌تی
تخصیص 40 میلیون برای اجاره بهای مسکن آسیب‌دیدگان جنگ تهران
از کجا بفهمیم درد قفسه سینه برای اضطراب است یا حمله قلبی؟
معاون اول قوه قضاییه : باید از هرگونه اختلاف و تفرقه پرهیز کرد
مستمری فروردین‌ماه مددجویان کمیته امداد چقدر افزایش داشت ؟
استقرار 10 هزار نیروی پاکستانی همزمان با ورود مقام‌های آمریکایی
استوری سرمربی پاکستانی اسکواش ایران در آستانه مذاکرات + عکس
ورود سامانه بارشی به شمال غرب کشور از شنبه
عراقچی: نام «کمال خرازی» با وقار دیپلماسی ایران گره خورده است
گران ترین بلیت جام جهانی بازی کدام دو تیم است؟
مهلت‌های مالیاتی تمدید شد
اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب در خصوص تماس‌های مکرر مردم / همگی مورد بخشش امام شهید هستند
ترامپ در جنگ با ایران رسوا شد/اعراب از بزرگترین بازندگان بودند
درخواست کلمبیا از نتانیاهو درباره لبنان و آتش‌بس
متن بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی به مناسبت شهادت سیدکمال خرازی
جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال یکطرفه شد
چرا جنگ ایران منفعتی برای غول‌های نفتی آمریکا نداشت ؟
تأکید انگلیس بر دخالت نداشتن در حملات به ایران
اژه‌ای : شهید خرازی در مسئولیت‌های سیاسی و دیپلماتیک همواره وزنه‌ای اثرگذار بود
آمار زخمی های اسرائیل در جنگ با ایران اعلام شد
پزشکیان: شهید خرازی دیپلماتی برجسته و اثرگذار در عرصه بین‌المللی بود
جزئیات مراسم تشییع پیکر شهید خرازی
ظریف در واکنش به شهادت خرازی: متجاوزان دشمنی خود با صلح را نشان دادند
تحلیل مقام روس از شکست تحریم‌ها و حملات آمریکا و اسرائیل
بحران نفتی در ژاپن / 20 میلیون بشکه نفت از محل ذخایر روانه بازار شد
خرید نفت ایران با قیمت بیش از برنت از سوی پالایشگاه های چینی
هدف رژیم صهیونسیتی از حملات اخیر به لبنان چه بود؟
افزایش دوباره قیمت نفت در جهان
قیمت طلا جهانی روز جمعه 21 فروردین ؛ دلیل کاهش قیمت طلا در جهان چیست؟
72 عملیات حزب الله لبنان طی 24 ساعت علیه صهیونیست‌ها
معافیت کشتی‌های تحویل دهنده محموله‌های ایران از سوی هند
کلاس های دانشجویان شریف این هفته چگونه برگزار می شود؟
قالیباف: ترور شهید خرازی نمایشی از زبونی و خاری دشمن صهیونیستی است
وضعیت ترافیک در جاده های شمالی کشور چگونه است ؟
خبر خوب هواشناسی برای هفته آینده / ورود سامانه بارشی به کشور