×
سیاسی
شناسه خبر : 46256
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/09 ساعت 18:15
منابع عراقی طرح آمریکا برای حمله به الحشد الشعبی را تایید کردند

منابع عراقی طرح آمریکا برای حمله به الحشد الشعبی را تایید کردند

به دنبال گزارش رسانه های آمریکایی، منابعی در عراق طرح آمریکا برای حمله به مواضع و نیروهای الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی در عراق را تایید کردند

عضو کمیسیون امنیت و دفاع مجلس در اظهاراتی روز شنبه گفت که عقب نشینی اخیر نیروهای آمریکایی از برخی پایگاه های کوچک نظامی در عراق و استقرار آنها در پایگاه های بزرگ در همین راستا و برای حفاظت از حملات انتقامی متعاقب است. «کریم العلیوی» از فرماندهان سابق الحشد الشعبی افزوده است که آمریکا از وجود نیروهایش در پایگاه های کوچک نظامی از احتمال حملات انتقامی گروه های مقاومت اسلامی عراق نگران است و برای حفاظت آنان را به پایگاه های بزرگ انتقال داده است.

وی خاطر نشان ساخت: آمریکا می داند که هر نوع هدف قراردادن نیروها و مواضع الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی با حملات انتقامی این نیروها مواجه خواهد شد و برای حفاظت از نیروهایش در برابر موشک های مقاومت در آینده، آنها را به پایگاه های بزرگ «عین الاسد» در غرب الانبار و «حریر» در اربیل (غرب و شمال عراق) انتقال داده است. وی اضافه کرد که آمریکا همچنین در اقدامی پیش دستانه اقدام به تقویت استحکام های دفاعی در سفارتخانه خود در بغداد در برابر حملات انتقامی مقاومت اسلامی عراق کرده است.

روزنامه «نیویورک تایمز» دیروز (جمعه) در گزارشی از برنامه کاخ سفید برای حمله به تعدادی از مواضع الحشد الشعبی و مقاومت اسلامی و در راس آنها «کتائب حزب الله عراق» خبر داد. این نشریه آمریکایی به نقل از چند مقام دولتی و نظامی آمریکا نوشته است که در جریان جلسه روز ۱۹ مارس (۲۹ اسفندماه ۹۸) در کاخ سفید، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به پنتاگون اجازه داده نقشه نظامی نابودی کتائب حزب الله عراق را تهیه کند. نیویورک تایمز افزوده است: برخی مشاوران ترامپ، از جمله «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه و «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی موقعیت خوبی برای نابود کردن نیروهای مقاومت عراقی می بینند.

در عین حال برخی کارشناسان عراقی، اصل حمله به نیروها و مواضع الحشد الشعبی و مقاومت را دور از ذهن ندانسته اما تبعات آن را برای آمریکا زیان بار دانسته اند. «عباس شمس الدین» از کارشناسان نزدیک به الحشد الشعبی یکی از موانع بزرگ در برابر این طرح را وجود بیش از ۲۷ هزار نیروی مقاومت به علاوه ۱۲۰ هزار نیروی آموزش دیده و مجرب الحشد الشعبی و میلیون ها نفر از ملت عراق که پشتیبان این نیروها هستند، دانسته است. شمس الدین وجود فتوای مرجعیت عالی دینی عراق به عنوان حامی و موسس الحشد الشعبی را بزرگترین پشتیبان معنوی برای این نیروها دانسته است.

وی منع کنگره آمریکا به علاوه درگیری داخلی آمریکا با ویروس کرونا را از دیگر علل و عوامل ناتوانی کاخ سفید در انجام این طرح دانسته است. این درحالی است که وزارت خزانه داری آمریکا در کوران درگیری جهان با ویروس کرونا، پنجشنبه گذشته (۷ فروردین ماه) ۱۵ فرد و ۵ نهاد ایرانی و عراقی را به ادعای ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم های خود قرار داد. بیشتر افراد و نهادهای مشمول تحریم از عراق هستند امری که موجب واکنش کتائب حزب الله شده و طی بیانیه ای به آنها برای پیوستن به فهرست تحریم های امریکا تبریک گفته است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: هدف حمله بودم/ به جنگ با ایران مرتبط نبود
پیشروی نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب غرب سوریه
حفاظت از یوزپلنگ چه چالش‌هایی دارد؟
سردرگمی ترامپ برای خروج از جنگ ایران
بارش باران و رعد و برق در 18 استان
آخرین جزئیات از تیراندازی در ضیافت شام ترامپ در هتل واشنگتن هیلتون+ فیلم تیراندازی
مجروح شدن افسر سرویس مخفی آمریکا در جریان تیراندازی در هتل واشنگتن هیلتون
آغاز توزیع متمرکز اقلام استراتژیک تجهیزات پزشکی از میلاد امام رضا (ع)
چین همچنان قدرت مسلط آموزش عالی در سیا است
ترامپ تیراندازی در مراسم کاخ سفید را تایید کرد
انفجار در جنوب غرب کلمبیا حداقل 13 کشته برجای گذاشت
4 توصیه درباره مصرف سبزیجات
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ