×
سیاسی
شناسه خبر : 46237
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/09 ساعت 14:55
سازمان ملل خواستار کاهش تحریم‌ها در بحبوحه شیوع کرونا است

پاسخ گوترش به ایران:

سازمان ملل خواستار کاهش تحریم‌ها در بحبوحه شیوع کرونا است

دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به نامه کشورهای جهان از جمله ایران برای لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا، بر لزوم کاهش یا تعلیق تحریم‌‌ها به منظور جلوگیری از فروپاشی نظام پزشکی کشورها در مبارزه با کرونا تأکید کرد.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل روز گذشته (جمعه ۸ فروردین ماه) در پاسخ به نامه ۲۵ مارس (۶ فروردین ماه) سفرای هشت کشور جهان برای لغو تحریم‌های ایران در بحبوحه شیوع کرونا، خواستار ارزیابی مجدد تحریم‌ها علیه کشورهایی شد که به شدت با ویروس کرونا درگیر هستند تا از این طریق از فروپاشی نظام پزشکی کشورها جلوگیری شود.

کشورهای روسیه، چین، سوریه، کوبا، نیکاراگوئه، کره شمالی، ونزوئلا و ایران با ارسال نامه‌ای مشترک به دبیرکل سازمان ملل، خواستار رفع تحریم‌های یکجانبه آمریکا که مانع مبارزه با شیوع ویروس کرونا شده است،  شدند.

گوترش در پاسخ به نامه این کشور‌ها ضمن اعلام همبستگی با کشورهای جهان در مقابله با ویروس ناشناخته «کووید-19» گفت: «تمایل دارم با دولت‌ها و مردم سراسر جهان در مواجهه با این بیماری مخرب همه‌گیر ابراز همبستگی کنم. من به طور خاص از چالش‌های بسیار زیادی که بسیاری از کشورهای در تأمین مقادیر کافی دارو و تجهیزات پزشکی برای درمان بیماران و مقابله با شیوع کووید-19 روبرو هستند، نگران هستم».

وی ضمن ابراز نگرانی از آمار بالای قربانیان ناشی از ابتلا به کرونا در جهان گفت: «در این برهه زمانی سخت، بیش از هر زمانی نیاز به همکاری و همبستگی بین‌المللی است. من از تمامی کشورهای عضو (سازمان ملل) درخواست می‌کنم که در مبارزه با بزرگترین بحران بهداشتی و درمانی زمان ما، به یکدیگر کمک کرده و از همدیگر پشتیبانی کنند».

دبیرکل سازمان ملل ضمن تأکید بر لزوم تجدیدنظر در خصوص تحریم‌ها علیه کشورهایی که متحمل بیشترین آسیب ناشی از شیوع کرونا شده‌اند گفت:‌« همانطور که اطلاع دارید، خانم "میشل باشله" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در اظهارات اخیر خود که با هماهنگی و تأیید کامل من مطرح شد، خواستار تجدیدنظر فوری در تحریم‌های گسترده کشورهایی شد که با بیماری همه‌گیر کروناویروس مواجه هستند تا از این طریق از فروپاشی نظام پزشکی کشورها جلوگیری شود. 

گوترش ادامه داد: «وی (باشله) خواستار کاهش یا تعلیق تحریم‌ها به دلایل بهداشت عمومی جهان و در حمایت از حقوق و زندگی میلیون‌ها نفر در کشورهای آسیب دیده شد و تصریح کرد که در زمینه همه‌گیری (کرونا) در جهان، مانع‌تراشی در تلاش‌های پزشکی یک کشور خطر را برای تمامی ما افزایش می‌دهد».

دبیرکل سازمان ملل در خصوص لغو تحریم‌‌ کشورهایی که به شدت از شیوع کرونا آسیب دیده‌اند گفت: «زمانیکه من روز گذشته (پنجشنبه هفتم فروردین) برای گروه 20 سخنرانی کردم، خواستار معافیت تحریم‌‌هایی شدم که می‌تواند ظرفیت کشورها برای مقابله با این بیماری همه‌گیر را تضعیف کند. امروز صبح نیز در جلسه با کشورهای عضو نیز این درخواست را تکرار کردم. من همچنین نگران هستم که وضعیت عوامل بخش‌های خصوصی که به دنبال دوری از خطرات (تحریم‌های آمریکا) هستند، احتمالاً در مسیر معاملات قانونی کمک‌های انساندوستانه....مانع‌تراشی ایجاد کند. من همچنان به صورت خصوصی و عمومی در خصوص اینگونه موضوعات به تعاملات خود ادامه خواهم داد».

در حالیکه با شیوع ویروس کرونا در جهان، کشورهایی چون روسیه و چین و ...خواستار لغو تحریم‌های ایران شده‌اند اما واشنگتن تأکید کرده که قصد کاهش تحریم‌های ایران را ندارد و در یکی از تازه‌ترین این موارد، وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد که حاضر به آزادسازی دارایی‌های نقدی ایران به منظور کمک به جمهوری‌ اسلامی در مقابله با کووید-19 نیست.

جدیدترین آمار و ارقام شیوع ویروس کرونا نشان می‌دهد که تا روز جمعه، تعداد مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در ایران به ۳۲ هزار و ۳۳۲ نفر افزایش یافت و دو هزار و ۳۷۸ نفر نیز قربانی شدند.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
هشدار سازمان ملل درباره سرکوب‌ها و محدودیت رسانه‌ها پس از حمایت از ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله هوایی به اسکله‌های قشم و بندرچارک
شرکت لوفت‌هانزا برای کمبود سوخت جت در خارج از اروپا آماده می‌شود
عارف: ماجراجویی علیه ایران پرهزینه و پشیمان‌کننده خواهد شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 41 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
رضایی: پایان جنگ دست رهبر انقلاب و شما مردم است
انهدام موشک کروز در منطقه جاسب کاشان
ماهی‌های قرمز را در منابع آبی کشور رها نکنید
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ9 در آسمان خمین
آغاز به کار قرارگاه ملی «نوجوان مبارز»
آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران ناکام می مانند
اجرای مرحله سوم موج 89 عملیات وعده صادق 4/ قلب سرزمین‌های اشغالی زیر ضربات موشکی
هشدار پلیس درباره خستگی و سرعت غیرمجاز رانندگان
ایران با مقاومت و اتکال به خداوند بزرگ، پیروز این جنگ خواهد بود
کمال خرازی در حمله دشمن مجروح شد
دیدار پوتین و پاشینیان در سایه بحث روابط ارمنستان با اتحادیه اروپا
مذاکره امارات با شرکت مورد حمایت پسران ترامپ برای خرید پهپاد
فراخوان برای اعتصاب سراسری در آمریکا در 5 آوریل
مقابله موشکی حزب الله با جنگنده صهیونیستی در جنوب لبنان
مشارکت بیش از 6 میلیون نفر در پویش «جان‌فدا»
پیام تسلیت دبیر شورای عالی امنیت ملی در پی شهادت دریابان تنگسیری
برچسب‌زنی آرژانتین به نیروهای مسلح ایران، اشتباه راهبردی است
انتخاب میان تقابل و تعامل، آینده نسل‌ها را رقم می‌زند
ارسال مستندات حملات به غیرنظامیان به نهادهای بین المللی
پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز جمهوری اسلامی و روز طبیعت
واکنش تازه پرویز پرستویی به تحولات جنگ
آقای بازیگر به خاک سپرده شد
شهادت 237 دانش‌آموز و 56 فرهنگی در حملات اخیر
ایران در رتبه 21 جهان در رده‌بندی جدید فیفا
ایران شبکه یکپارچه پدافندی آمریکا و اسرائیل را هدف قرار می‌دهد!
15 وزیر خارجه اروپا از تشدید درگیری‌ها در لبنان شوکه شدند
معماری تازه خشونت قانونی در سرزمین‌های اشغالی
حمله به مدرسه میناب و ورزشگاه لامرد صرفاً دو مورد از صدها جنایت جنگی متجاوزان است
آثار جنگ در دانشگاه‌ها موزه جنایت جنگی دشمن می‌شود
دشمن را هدف می‌گیریم و به هلاکت می‌رسانیم
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در اربیل، سلیمانیه و امارات
دیدار ماکرون با نخست‌وزیر ژاپن در توکیو
توزیع نهال‌ رایگان در پارک‌های جنگلی مازندران
اعمال اصلاحات اساسی در سیاستگذاری‌ ها،لازمه ‌حفظ کشور و نظام
جایگزین گواردیولا مشخص شد
تمجید وزیر فرهنگ از فیلم «نیم‌شب»
تولد بیش از 72 هزار نوزاد در 32 روز جنگ
پیشرفت 94درصدی فاز نخست جاده قزوین - الموت - تنکابن
نورنما | گریه خبرنگاران خارجی در حمله به اصفهان
ایران بر تنگه هرمز کنترل دارد
کلنگ ساخت مجدد مدرسه شجره طیبه، زده شد
بزرگترین افزایش قیمت بنزین آمریکا در 30 سال اخیر
فرمانده هوافضای سپاه خطاب به دشمنان: پناهگاه‌هایتان را آماده کنید
ریشه بحران، تجاوز آمریکا و اسرائیل است
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال