×
سیاسی
شناسه خبر : 46187
تاریخ انتشار : جمعه 1399/01/08 ساعت 18:02
چین: امضای پیمان تایوان توسط ترامپ را تلافی می کنیم

چین: امضای پیمان تایوان توسط ترامپ را تلافی می کنیم

امضای «پیمان تایوان برای ارتقای جایگاه جهانی این جزیره» توسط رییس جمهوری آمریکا، باعث خشم چین شد به طوری که این کشور نسبت به تبعات آن بر روابط پکن - واشنگتن هشدار داد و گفت: «امضای پیمان تایوان توسط ترامپ را تلافی می کنیم».

«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه در جمع خبرنگاران در پکن گفت: چین مقتدرانه با امضای پیمان تایوان توسط رییس جمهوری آمریکا و تبدیل شدن آن به قانون مخالف است و این کار تلافی خواهد شد. او با بیان اینکه اقدام آمریکا در مغایرت با «اصل چین واحد» و بیانیه های مشترکی است که میان طرفین امضا شده است هشدار داد اگر آمریکا بخواهد در برابر روابط و تبادلات چین با دیگر کشورها مانع تراشی کند، پکن قویا مقابله به مثل خواهد کرد.

وی امضای این پیمان و تبدیل آن به قانون را برای روابط دو کشور بسیار بد توصیف کرد و گفت: «این کار روابط دو جانبه را تیره خواهد کرد» آمریکا باید از این اشتباه و اجرای این قانون خودداری کند. این مقام چینی پیمان تایوان را مانعی برای رشد سالم روابط چین با دیگر کشورها دانست و از پیامدهای آن ابراز نگرانی کرد. دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه بی توجه به مخالفت های چین، پیمانی را در اتحاد با تایوان امضا کرده است که جایگاه بین المللی این جزیره را ارتقا می دهد.

روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست روز جمعه نوشت: این پیمان که حالا به قانون تبدیل شده است جایگاه بین المللی و اتحاد کشورهای دیگر با تایوان را تقویت می کند در عین حال چین نیز با آن مخالفت کرده است. این پیمان را کوری گراندر سناتور جمهوری خواه از کلرودا و کریس کوین سناتور دموکرات از دلاویر آمریکا تنظیم کرده بودند و در ماه های اکتبر و مارس مجالس سنا و نمایندگان به اتفاق آرا آن را تصویب کرده و در اختیار رییس جمهوری قرار داده بودند.

لایحه ای که ترامپ امضا کرده است بر اساس این گزارش به منزله «حمایت قاطع آمریکا از تایوان برای تقویت روابط با دیگر کشورها» در سراسر دنیا است این در شرایطی است که تایوان از دیدگاه چین یک استان این کشور و بخشی لایفنک از خاک سرزمین مادری است که روزی به وحدت با این کشور در می آید. سناتورهای آمریکایی که این قانون را تنظیم کرده بودند بر این باورند که پکن درواقع درمقابل تایوان قلدرمآبی کرده و این قانون فشاری بر چین است تا از این اقدام دست بردارد. سناتور گراند می گوید: آمریکا از هر ابزاری برای ارتقا جایگاه تایوان در جهان بهره می گیرد و این پیمان پیامی برای کشورهای دیگر است که باید با اقدامات چین در مقابله با تایوان مخالفت کنند.

سناتور کوین نیز گفت: از اینکه رییس جمهوری این لایحه را امضا کرده بسیار خرسند است این حمایت از یک بازار آزاد و دموکراسی است ما برای ارتقای جایگاه تایوان در دنیا در تلاش هستیم. از سال ۲۰۱۶ میلادی که خانم «تسای اینگ ون» قدرت را در تایوان بدست گرفت، ۸ کشور روابط دیپلماتیک با این جزیره را قطع کرده اند و ۱۵ کشور همچنان روابط رسمی با تایوان دارند. تسای پس از پیروزی دوباره در انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری میلادی گفت: جهان باید واقعیت استقلال تایوان را درک کند و چین باید به این جزیره احترام بگذارد. او در مصاحبه با بی بی سی گفت: ما دارای هویت مستقل و کشور خودمان هستیم.

چین تاکید کرده است اگر تایوان به طور رسمی اعلام استقلال کند، استفاده از قوه قهریه برای وحدت با این جزیره را مد نظر قرار خواهد داد. بر اساس پیمان تایوان، واشنگتن از عضویت این جزیره در هر سازمان بین المللی که شرطش فقط عضویت کشورهای دارای حق حاکمیت باشد و همچنین عضویت به عنوان ناظر در دیگر سازمان های بین المللی حمایت می کند.

نانسی پلوسی رییس کنگره آمریکا هم در این ارتباط گفت: کنگره آمریکا این پیام را ارسال می کند که در کنار تایوان قرار دارد و باید تضمین شود که تایوان در جامعه جهانی از جمله در سازمان ملل دارای کرسی تصمیم گیری است. در حمایت از آمریکا، نخست وزیران کانادا و ژاپن نیز خواستار حمایت فزاینده از تایوان در سازمان بهداشت جهانی شده اند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ادامه حملات هوایی امریکایی -صهیونی در تهران، اصفهان، کرج و شهرری
اسپوتنیک: بودجه 200 میلیارد دلاری پنتاگون کفاف 5 ماه جنگ را می دهد
آعاز موج 70 عملیات وعده صادق 4/ صداهای مهیب در بیش از 55 نقطه اشغالی آمریکایی و صهیونی
ترامپ: ما توانستیم امنیت متحدانمان از جمله اسرائیل و کشورهای عربی را تأمین کنیم!
ترامپ: به فکر کاهش حضور نظامی در خاورمیانه هستیم
پیام تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت شهادت سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
رادان: راه شهدای «جنگ رمضان» را با قدرت ادامه می‌دهیم
بازتاب پیام نوروزی رهبر انقلاب و رئیس جمهور در رسانه های آسیا/تاکید بر وحدت و تنش زدایی
صدرالحسینی: حزب‌الله اگر از زمان سید حسن نصرالله قوی‌تر نشده باشد ضعیف‌تر نشده است
ولایتی: قدرت واقعی در عمل اثبات می‌شود نه با فریاد
هشدار به کشور امارات
گوترش: هیچ تردیدی دربارۀ حق ایران در دفاع از خود وجود ندارد
واکنش آیت الله فاضل لنکرانی به بیانیه الازهر
درخواست از مجارستان برای بازداشت نتانیاهو
سخنگوی وزارت نفت: ایران نفت خام مازاد برای عرضه ندارد
تعطیلی کامل 6 میدان نفتی در بصره
سقوط 600 میلیارد دلاری بازار سهام آمریکا
عراقچی: جان شهروندان بریتانیایی را به خطر نیندازید
آسمان و ریسمان ترامپ برای توجیه طولانی شدن جنگ با ایران
جو کنت: ایران هیچ تهدید قریب‌الوقوعی برای ملت آمریکا نداشته است
اسلامی: پیروزی بر اهرمن از آن «ایران» خواهد بود
حمله پهپادی مجدد به مرکز پشتیبانی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد
تاکید عراقچی بر ضرورت استحکام اتحاد بین ملت‌های مسلمان
دعوت شورای هماهنگی تبلیغات ازمردم برای شرکت در مراسم بدرقه شهید نائینی
بلومبرگ: ایران درباره بازگشایی تنگه هرمز مذاکره نمی‌کند
ناامیدی ترامپ از براندازی در ایران
تاکید ماکرون بر ادامه حمایت از اوکراین
اردوغان: اسرائیل بهای کشتن هزاران نفر را خواهد پرداخت
استاندار تهران: اقتصاد مقاومتی علاج اقتصاد کشور است
نبیه بری: ایرانی‌ها به پیروزی دست یافته‌اند
تاکید لندن بر لزوم پایان فوری جنگ در منطقه
ایران سبز در پناه امید و ایمان
رقبای دختران والیبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شدند
3 شهرک در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات حزب الله قرار گرفت
سرنگونی بالگرد رژیم صهیونیستی به دست حزب الله لبنان
قطر: به آمریکا بابت حمله به تاسیسات انرژی ایران هشدار دادیم
سی ان ان: ایران می تواند تنگه هرمز را بسته نگه دارد
آغاز موج 69 عملیات وعده صادق 4/ شلیک موشک به شرکت های پشتیبانی رزمی- نظامی دشمن
بیستمین روز جنگ تحمیلی و میدان‌داری مردم در شب عید
آتش‌سوزی یک کارخانه مرتبط با رژیم‌صهیونیستی در جمهوری چک + عکس
پایان محدودیت یک‌طرفه در محورچالوس از امشب/بارش و مه در محورهای شمالی کشور
وزیر انرژی آمریکا: در فرآیند توزیع هماهنگ نفت مشارکت می‌کنیم
مالزی خواستار کاهش فوری تنش‌ها در منطقه شد
رد ادعای امارات درباره شبکه منتسب به حزب الله
سردار رادان: راه شهدای «جنگ رمضان» را با اقتدار ادامه می‌دهیم
ناتو از عراق خارج شد
دلسی رودریگز فرماندهان نظامی ارشد ونزوئلا را تغییر داد
گزارش تصویری | لحظه تحویل سال 1405 در میدان انقلاب
پیام نوروزی وزیر فرهنگ‌؛ ایران، در آستانهٔ بهارِ مقاومت و همدلی
پیام نوروزی وزیر ورزش و جوانان همزمان با آغاز سال 1405