×
سیاسی
شناسه خبر : 46105
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/07 ساعت 18:19
آمریکا عراق را سه ماه دیگر از تحریم‌های ایران معاف کرد

آمریکا عراق را سه ماه دیگر از تحریم‌های ایران معاف کرد

به گفته دو مقام عراقی، آمریکا معافیت موقت عراق از تحریم‌های ایران را برای 90 روز دیگر تمدید کرد.

 در این مدت عراق می‌تواند از ایران نفت و گاز وارد کند. عراق قادر نیست انرژی مورد نیازش را بدون واردات از ایران تامین کند. ایالات متحده آمریکا مدت معافیت موقت از تحریم‌ها را برای عراق در خرید گاز از ایران به مدت سه ماه دیگر تمدید کرده است. عراق با گاز وارداتی از ایران انرژی نیروگاه‌های برق خود را تأمین می‌کند. رویترز به نقل از منبعی که خواسته هویتش فاش نشود، گزارش کرد که با این معافیت در جریان گفت‌وگوی تلفنی نخست‌وزیر عراق با وزیر خارجه آمریکا موافقت شده است. روز جمعه ۲۴ خرداد اعلام شد که عادل عبدالمهدی و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از جمله درباره تحولات جاری در منطقه با هم تلفنی گفت‌و‌گو کرده‌اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا حدود سه ماه پیش (۱۹ مارس) برای عراق مهلتی ۹۰ روزه در معافیت از تحریم‌های ایران قائل شده بود. عراق برای تامین انرژی و به کار انداختن نیروگاه‌های برق خود با مشکلات اساسی روبرو است. این کشور پس از گذشت ۱۶ سال از سقوط صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق، هنوز از نظر تولید برق خودکفا نشده و به برق و گاز وارداتی از ایران وابسته است. به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید میزان واردات گاز طبیعی ایران از سوی عراق به حدود روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب می‌رسد. وزارت خارجه آمریکا از عراق خواسته است که جایگزین مناسبی برای قطع وابستگی خود به واردات گاز از ایران پیدا کند.

با قطع فروش گاز ایران به عراق و خاموش شدن نیروگاه‌ها میلیون‌ها عراقی با قطع برق روبرو خواهند شد. تا به حال عربستان سعودی داوطلب شده که بخشی از میزان برق مصرفی عراق را با هزینه‌ای مناسب تامین کند. پس از اعلام خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام و اجرای تحریم‌های اقتصادی علیه ایران تا به حال چندین بار عراق توانسته است از مهلت‌های معافیت از این تحریم‌ها از سوی آمریکا بهره‌مند شود. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که در اسفند ۱۳۹۷ منتشر شد اعلام کرده بود که به بحث و گفت‌وگو با شرکای عراقی‌اش در مورد تحریم‌های مربوط به ایران ادامه خواهد داد و "به عراق برای خاتمه بخشیدن به وابستگی این کشور به گاز طبیعی و برق ایران و افزایش خودکفایی آن در حوزه انرژی" کمک خواهد کرد.

آمریکا معافیت عراق از تحریم‌های ایران را یک بار در دسامبر ۲۰۱۸ و یک بار در ماه مارس ۲۰۱۹ هر بار به مدت سه ماه تمدید کرده است. در همین زمینه: عراق در آستانه امضای قراردادی ۵۳ میلیارد دلاری با دو غول نفتی آمریکا و چین عراق قصد دارد قرارداد ۳۰ ساله نفتی با اکسون موبیل و پتروچاینا، دو غول بزرگ انرژی جهان امضا کند. قرار است تولیدات نفتی عراق به کمک این دو شرکت افزایش پیدا کند. عراق بعد از عربستان بزرگترین صادرکننده نفت اوپک است. (08.05.2019) زنگنه: میزان و مقصد صادرات نفت ایران قابل مذاکره نیست بیژن زنگنه پس از دیدار با همتای عراقی خود هر گونه مذاکره درباره میزان و مقصد صادرات نفت ایران را رد کرد.

وزیر نفت تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی را غیرقانونی خواند و تاکید کرد تهران از این تحریم‌ها تبعیت نمی‌کند. (10.01.2019) آمریکا معافیت عراق از تحریم انرژی ایران را تمدید کرد ایالات متحده آمریکا با تمدید معافیت عراق از تحریم واردات برق و گاز ایران موافقت کرده است. این معافیت که تا ۲۸ اسفند ادامه داشت برای سه ماه دیگر تمدید شده است. (20.03.2019) چرا عراق می‌خواهد پول واردات گاز ایران را با دینار بپردازد؟ در پی اجرایی شدن دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران، عراق تمایل خود را به پرداخت دینار در معاملات با ایران مطرح کرد. عربستان‌سعودی نیز با استقبال گرم از رئیس جمهوری عراق پیشنهاد کرد در پرونده برق به این کشور کمک کند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار نسبت به افزایش تحرکات داعشی‌ها در سوریه
بلاتکلیفی تیم ملی فوتبال در فرودگاه؛ ویزای امارات صادر نشد
اژه‌ای: دادستان کل کشور ناهنجاری‌های اجتماعی را با جدیت پیگیری کند
850 شهید و زخمی در دوره آتش بس غزه
دریادار سیاری: ارتقای توان در تمام ابعاد همواره در دستور کار ارتش است‌
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 19 آبان 1404
قیمت خودرو داخلی و مونتاژی امروز دوشنبه 19 آبان 1404
تخمین وجود 3 میلیون بیمار نادر در کشور
پیدا شدن جسد سومین کوهنورد گمشده در ماسوله
کارت ورود به جلسه آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی منتشر شد
رونمایی از پوستر شانزدهمین جشنواره فیلم عمار
مربی بدنساز اوسمار ویرا به تهران رسید
واردات 74 هزار تن برنج برای تنظیم بازار داخلی
دو کشته در آتش‌سوزی یک واحد مرغداری
ایران زیربار حرف مفت تسلیم نمی رود
ترامپ بار دیگر هو شد + فیلم
شورش در زندانی در اکوادور با 31 کشته + فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (123) « پلدختر»
مردم از سینما دور شده‌اند یا سینما از مردم؟
فرار خاموش انگلیسی‌ها به دبی
ممنوعیت مصاحبه افسران ارتش اسرائیل با خبرنگاران
میانگین ایده آل تعداد فرزند برای هر خانواده در حال حاضر 2.5 فرزند است
اعتراف تلخ نامادری به قتل پسر 2 ساله با متادون
کولاک و برف سنگین فینال لیگ کانادا + فیلم
علت افزایش تصادفات در بزرگراه‌ها چیست؟
آتش‌سوزی مرگبار در ساختمان نیمه‌کاره سردار جنگل
چینش متفاوت صندلی وزرا در صحن علنی
بقایی: آمریکا در عمل نشان داد که هیچ‌گونه حسن نیت و جدیتی در زمینه مذاکره و توافق ندارد
«ایران» نیازمند یک نقشه راه استراتژیک
تاجگردون: اجرای برنامه هفتم‌ در شرایطی متفاوت آغاز شد
مجسمه «والرین» از میدان انقلاب به مهرآباد می‌رود
بازداشت پدر کودک‌آزار اشنویه با دستور فوری دستگاه قضایی
ایران؛ سرزمین صلح و سازش
جزئیات شهادت مامور پلیس خوزستان در درگیری با اشرار مسلح
دوفوریتی | آب،کم نیست؛ اصلا نیست!
قرائت گزارش میزان اجرای برنامه هفتم در مجلس
عارف: در یک سال گذشته شرایط جنگی را در نظر گرفته بودیم
از 1000 خودرو، یک سوم در بررسی معاینه فنی مردود شدند
افزایش مسمومیت‌های الکلی و کاهش سن بیماران
مقام حماس: رژیم صهیونیستی مسؤول هرگونه درگیری احتمالی در رفح است
توقیف و کشف 280 کیلو مواد مخدر در هرمزگان
معمای پیروزی ممدانی در نیویورک؛پوست‌اندازی سیاسی آمریکا
مسئول رویداد اهواز کیست؟
جزئیات قتل پدر به دست پسر 12 ساله اش اعلام شد
نوسان در اوج؛ بازار کار فارغ‌التحصیلان روی خط 6 میلیون
عارف به مجلس رفت
رای سنای آمریکا به پایان طولانی‌ترین تعطیلی دولت
واکنش ترامپ به استعفای مدیران بی‌بی‌سی: سخنرانی من را دست‌کاری کردند!
هشدار تل‌آویو به آنکارا: سربازان ترکیه جایی در غزه نخواهند داشت
82.42 درصد میزان مشارکت در رای گیری ویژه عراق
X
آگهی تبلیغاتی