×
سیاسی
شناسه خبر : 46067
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1399/01/07 ساعت 12:40
چرا خاوری به ایران تحویل داده نمی‌شود؟/بیش از 100 متهم فراری در انتظار استرداد به ایران

چرا خاوری به ایران تحویل داده نمی‌شود؟/بیش از 100 متهم فراری در انتظار استرداد به ایران

رئیس پلیس بین‌الملل درباره علت عدم استرداد خاوری به کشورمان توضیحاتی ارائه داد.

سردار هادی شیرزاد در یک برنامه تلویزیونی در تشریح اقدامات پلیس بین‌الملل برای مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: بحث ویروس کرونا به یکی از اولویتهای مقابله‌ای پلیس بین‌الملل تبدیل شده و اکنون یک بحران بهداشتی تحت عنوان "پاندمی" (همه‌گیری جهانی) وجود دارد.

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی افزود: افرادی از وضعیت به وجود آمده سوءاستفاده کرده و با فروش تجهیزات پزشکی یا داروهای تقلبی اقدام به سودجویی می‌کنند البته یکی از مأموریتهای اینترپل، مقابله با فروش و انتقال تجهیزات پزشکی تقلبی، داروها و لوازم بهداشتی است که پیش از به وجود آمدن بحران کرونا نیز وجود داشت و در آن پلیسهای بین‌الملل با یکدیگر اقدامات مشترکی را تحت عنوان "پانجیا" انجام می‌دهند و به مقابله با این موضوع می‌پردازند.

وی تصریح کرد: این کلاهبرداران اقلام خود را در سایتهایی به فروش می‌رسانند که شناسایی اینگونه سایتها از جمله اقدامات هماهنگی است که توسط پلیسهای بین‌الملل انجام می‌شود و به عنوان مثال اینترپل اعلام می‌کند که یک سایت در یک کشور مشغول فعالیت کلاهبرداری است و سایت مذکور به تمام اعضاء اینترپل معرفی می‌شود اما خود آن کشور بیشترین فعالیت را برای مبارزه خواهد داشت.

این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: اینترپل تأکید خاصی بر آگاهی‌بخشی مردم در این زمینه دارد و در یک ماه اخیر بیش از 300 پرونده را در این زمینه شناسایی کرده است.

شیرزاد درباره مکانیزم فعالیت پلیس اینترپل نیز گفت: مقر اصلی سازمان اینترپل در شهر لیون فرانسه واقع شده و کار اصلی این سازمان ناامن کردن محیط جهان برای اقدامات مجرمانه است البته از نفرات پلیس تمام کشورهای مختلف در این سازمان حضور دارند و رئیس و دبیرکل آن نیز با انتخابات برگزیده می‌شوند و برای پنج سال مسئولیت می‌گیرند.

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی ادامه داد: این سازمان برای رسیدن به هدف اصلی خود، اعلاناتی را طراحی کرده که "اعلان قرمز"، مهمترین اعلان اینترپل و تنها اعلان قضایی در دنیا است.

وی متذکر شد: در ابتدا هر کشور مدارکی را از یک مجرم احصاء کرده و به مجموعه اینترپل ارسال می‌کند، در سازمان اینترپل بررسی‌های سخت انجام شده و در صورت تأیید، اعلان قرمز صادر می‌شود، مفهوم اعلان قرمز این است که تمام کشورهای عضو اینترپل، متهم مذکور را در کشور خود شناسایی و بازداشت کنند و موضوع را به کشور درخواست‌کننده اطلاع دهند.

این مقام انتظامی عنوان کرد: فردی که برایش اعلان قرمز صادر می‌شود باید الزاماً برچسب جنایی (مانند کلاهبرداری، قتل، سرقت) داشته باشد و موضوعات سیاسی و مذهبی در آن نیست.

شیرزاد درباره عدم استرداد خاوری نیز به کشور، گفت: برای وی اعلان قرمز صادر شده و یکی از متهمانی است که علاوه بر کشور ما از نظر سازمان اینترپل نیز تحت تعقیب است البته باید گفت مهمترین مبحث در مجامع بین‌المللی اینترپل این است که چه کنند اهداف کشورها به اهداف این سازمان نزدیک شود.

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی افزود: استرداد در مرحله بعدی قرار دارد، استرداد یعنی اینکه فردی که تحت تعقیب قرار گرفته یا بازداشت شده، باید در سیکل قضایی کشور مذکور قرار بگیرد و مجموعه قضایی آن کشور حکم بر استرداد دهد و پس از این حکم، فرد مجرم به کشور درخواست‌کننده بازگردانده می‌شود.

وی عنوان کرد: موضوع استرداد بعضاً به روابط قضایی و دیپلماسی کشور مذکور با کشور درخواست‌کننده نیز برمی‌گردد، در موضوع آقای خاوری مکاتباتی را با مجموعه پلیس کانادا انجام دادیم.

این مقام انتظامی افزود: البته ممکن است شاکی با مراجعه به سیستم قضایی کشوری که درخواست اعلان قرمز داشته، از شکایت خود صرف‌نظر کرده یا اعلام گذشت کند، در این صورت اعلان قرمز باطل می‌شود اما در مورد آقای خاوری بحث فرد حقیقی مطرح نیست و پیگیری استرداد آن در جریان کار است.

شیرزاد متذکر شد: از نظر ما تکمیل پرونده بدین معناست که یا متهم به کشور بازگردانده شده یا در پرونده مصالحه صورت گرفته باشد و از این بابت در بیش از 100 مورد در سال گذشته یا متهمان به کشورمان بازگردانده یا پرونده بسته شده است.

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی ادامه داد: در بیش از 100 مورد نیز متهم شناسایی شده و در بازداشت کشور خارجی است،  یعنی برای متهم اعلان قرمز صادر کردیم که اعلان قرمز منجر به بازداشت فرد شده و اکنون منتظر سیر قضائی دادگاه در آن کشور هستیم تا با صدور حکم استرداد، متهم به کشور بازگردانده شود.

وی با بیان اینکه روند اقدمات پلیس بین‌الملل جاری و مستمر است، گفت: حتی موضوعاتی مانند کرونا نیز نتوانسته فعالیت پلیس بین‌الملل را متوقف کند و به طور مثال در روز دوم فروردین امسال یک متهم به قتل را پس از سه سال پیگیری، به کشور بازگرداندیم.

این مقام انتظامی با بیان اینکه آگاهی کاملی درباره شناخت پلیس بین‌الملل و اینترپل وجود ندارد، متذکر شد: شاید وظایف اینترپل به خوبی در بین مردم شناخته نشده باشد و این نکته حائز اهمیت است که پلیس بین‌الملل محدودیتهای را برای انجام وظایف خود دارد.

شیرزاد با بیان اینکه از نظر ما کشوری وجود ندارد که یک مجرم بتواند در آن در امان بماند و بازداشت نشود، بیان کرد: به طور مثال متهمانی که به کشورمان بازگردانده می‌شوند می‌گویند فکر نمی‌کردند در آن کشورهای ثالث نیز بازداشت شوند.

رئیس پلیس بین‌الملل نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: شرایط بازداشتگاهی دیگر کشورها برای متهمانی که تابع آن کشور نیستند، بسیارسخت است البته مجموعه دیپلماسی کشورمان، وزارت خارجه و پلیس بین‌الملل علاوه بر اقداماتی که برای استرداد متهمان انجام می‌دهد، تمام تلاش خود را به کار می‌بندد که متهم بازداشت شده ایرانی در بازداشتگاه‌های دیگر کشورها شرایط بهتری داشته باشد.


خبرگزاری تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد