×
سیاسی
شناسه خبر : 45923
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1399/01/05 ساعت 13:29
دادگاه عالی اسرائیل به دنبال حذف هم‌پیمان نتانیاهو از ریاست کنست

دادگاه عالی اسرائیل به دنبال حذف هم‌پیمان نتانیاهو از ریاست کنست

دادگاه عالی اسرائیل از رئیس پارلمان این رژیم خواست تا برای انتخاب رئیس جدید کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) رأی گیری کند.

به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، دادگاه عالی اسرائیل از یولی ادلشتاین، رئیس کنست که هم‌پیمان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم و عضو حزب لیکود است، خواست تا برای انتخاب رئیس جدید پارلمان رأی گیری کند.

این اقدام پس از درخواست حزب آبی ـ سفید و گروه‌های حقوقی مبنی بر انجام رأی گیری برای انتخاب رئیس کنست انجام شد که احتمال داده می‌شود به برکناری ادلشتاین منجر شود.

دادگاه عالی اسرائیل تا فردا (چهارشنبه) زمان داده تا رأی گیری را انجام دهد اما وی در توییتی مخالفت خود با مهلت تعیین شده را اعلام کرد.

وی در این باره گفت: با نهایت احترام باید بگوییم که نمی‌توانم با انجام رأی گیری تا چهارشنبه موافقت کنم.

ادلشتاین افزود: تعیین دستورکار کنست جزئی از اختیارات من است نه دادگاه عالی.

وی در ادامه دلیل عدم تمایل خود به برگزاری نشست کنست را گسترش ویروس کرونا عنوان کرده و خواستار تشکیل دولت "فوق‌العاده ملی" توسط بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر فعلی اسرائیل شد.

کارشناسان معتقدند که برکناری ادلشتاین از ریاست کنست جایگاه نتانیاهو را که به فساد متهم است، تضعیف می‌کند.

در همین حال، احزاب راست‌گرای اسرائیل به ریاست نتانیاهو نشست دوشنبه کنست برای تشکیل کمیته "سازمان یافته" را تحریم کردند.

علی‌رغم تحریم نشست کنست توسط اردوگاه راست اسرائیل اما نشست برگزار شد و کمیته مذکور با رأی ۶۱ نماینده از مجموع ۱۲۰ نماینده تشکیل شد.

در همین راستا، بنی‌گانتس، رهبر حزب آبی ـ سفید که مکلف به تشکیل دولت شده است در جریان نشست مذکور گفت: نتانیاهو در اقدامی بی‌سابقه اقدام به فلج کردن کنست کرد، این مسأله تاکنون در دموکراسی‌های دیگر که سزاوار این اسم هستند رخ نداده است و در اسرائیل نیز هرگز اتفاق نخواهد افتاد.

حزب آبی ـ سفید و حامیان آن پیش از این خواستار تشکیل کمیته‌های کنست و تعیین جایگزین برای ادلشتاین شده بودند و این درحالی است که حزب لیکود از هفته گذشته سعی داشت تا مانع از تشکیل آن شود.

کمیته سازمان یافته، مسؤول تشکیل کمیته‌های دیگر از جمله کمیته‌های مالی، امور خارجه، امنیت و کمیته پیگیری بحران گسترش ویروس کرونا، خواهد بود.

اردوگاه راست اسرائیل تصمیم خود مبنی بر تحریم نشست هیئت عمومی کنست را در پی گفت‌وگوی بنیامین نتانیاهو با روسای احزاب راست‌گرا اتخاذ کرد.

در همین راستا، حزب لیکود اعلام کرد که از زمان تشکیل رژیم اسرائیل و ۲۲ دوره کنست موضوع تشکیل کمیته سازمان‌یافته و کمیته‌های دیگر با رأی‌گیری مطرح نبوده است و به همین منظور، لیکود و هم‌پیمانانش تصمیم به تحریم نشست کنست و مشارکت نکردن در این روند "شرم آور" گرفتند.

لیکود در ادامه حزب آبی ـ سفید را به تلاش برای برکناری ادلشتاین از ریاست کنست متهم و تأکید کرد که رئیس پارلمان باید پس از تشکیل دولت تعیین شود.

حزب نتانیاهو همچنین حزب‌ آبی ـ سفید را به رفتار دیکتاتوری در شرایط بهداشتی دشوار کنونی اراضی اشغالی درپی گسترش ویروس کرونا متهم کرد.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی