×
سیاسی
شناسه خبر : 45800
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/03 ساعت 20:46
ایران: با نگرانی تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان را دنبال می‌کنیم

ایران: با نگرانی تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان را دنبال می‌کنیم

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای با بیان اینکه با نگرانی تحولات افغانستان را دنبال می‌کنیم، از رهبران سیاسی این کشور و کشورهای منطقه دعوت کرد برای حل اختلافات پیش آمده در افغانستان تلاش کنند

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات جاری در افغانستان بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد. در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران با نگرانی تحولات سیاسی و امنیتی افغانستان را از نزدیک دنبال می‌کند و در مورد تبعات غیر قابل پیش بینی اختلافات پیش آمده در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری آن کشور بر ثبات داخلی و آثار منطقه‌ای آن احساس خطر می‌کند. این بیانیه می‌افزاید: جمهوری اسلامی ایران وضعیت پیش آمده را ناشی از بی توجهی دولت آمریکا به مشکلات موجود در برگزاری انتخابات‌ها در افغانستان و غفلت از درس‌های گرفته شده از آنها خصوصا انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ آن کشور می‌داند. در بیانیه وزارت خارجه ایران آمده است: اولویت دادن به نیازهای تبلیغاتی رئیس جمهور آمریکا در انتخابات ماه نوامبر آینده و شتابزدگی غیر مسئولانه آن کشور برای پیشبرد گفتگو ها بدون نظرداشت منافع و امنیت منطقه موجب بی توجهی به مسائل داخلی شد که شکل گیری وضع موجود از آثار آن بی توجهی است.

این بیانیه خاطرنشان کرده است: پس از بروز اختلافات جاری بین جناب آقای دکتر غنی و جناب آقای دکتر عبدالله متاسفانه همچنان شاهد ادامه سیاست‌های یکجانبه دولت آمریکا و قربانی کردن مصالح ملی مردم افغانستان برای تامین اهداف تبلیغاتی رئیس جمهور آن کشور بوده‌ایم که نتیجه آن پیش بردن افغانستان در مسیر تعمیق بحران و افزایش تنش‌های سیاسی در آن کشور است. *دعوت از رهبران سیاسی افغانستان و کشورهای منطقه برای استفاده از ظرفیت‌شان وزارت خارجه در این بیانیه تأکید کرده است: اکنون جمهوری اسلامی ایران در راستای مصالح عمومی مردم افغانستان و به منظور حفظ صلح و ثبات در آن کشور که آثار عمیق منطقه‌ای دارد، رهبران سیاسی افغانستان و همچنین کشورهای منطقه را دعوت می‌کند تمام ظرفیت‌های خود را برای یافتن راه برون رفت از اختلافات پیش آمده بین دو رهبر در ارتباط با نتایج انتخابات اخیر ریاست جمهوری در آن کشور به کار گیرند.

در این بیانیه آمده است: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است با ایجاد دولتی فراگیر با مشارکت همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی افغانستان هر چه زودتر زمینه آغاز گفتگوهای بین الافغانی با مشارکت تمام گروه‌های سیاسی آن کشور به شمول طالبان فراهم شود. وزارت خارجه در پایان این بیانیه اعلام کرده است: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد همچون گذشته، در تلاش‌های منطقه‌ای که با هدف حل مشکلات در افغانستان صورت می‌گیرد حضوری فعالانه داشته و ظرفیت‌های خود را برای تامین صلح و ثبات در افغانستان و منطقه به کار گیرد.

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران ۲۱ اسفند ماه در نشستی خبری در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری تحلیف همزمان دو رئیس جمهور در افغانستان گفت: از مدت‌ها قبل تمام تلاش خود را در سطوح مختلف برای همگرایی و همدلی مردم افغانستان، گروه‌ها و شخصیت‌ها در این کشور انجام دادیم و به طرفین متذکر شدیم که تنها راه رونق و رفاه و ثبات و امنیت در افغانستان تشکیل یک دولت فراگیر و وحدت شخصیت‌ها، گروه‌ها، احزاب و مسئولان است. این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: به تلاش‌های خود ادامه می‌دهیم و امیدواریم به نتیجه برسد و ثبات سیاسی به افغانستان برگردد و از این مرحله عبور کنند. ایران همه توان خود را به کار خواهد گرفت تا این اتفاق در کشور دوست و برادر ما جمهوری اسلامی افغانستان رخ دهد.(اینجا بخوانید)


فارس
نظرات

آخرین اخبار
آلودگی هوا مسبب بیماری‌های جدی چشمی
هشدار ناسا درباره جابه‌جایی مرکز جرم زمین و تأثیر آن بر سامانه‌های ناوبری
شناسایی 531 بیماری نادر در کشور
چه عادت‌هایی خون‌تان را لخته می‌کند؟
چه کسی جنگ را در گوش ترامپ زمزمه می‌کند؟
تمرینات مقاومتی علائم افسردگی زنان جوان را کاهش می‌دهد
حملات هوایی عربستان به دکل‌های مخابراتی یمن؛ 4 کارگر شهید شدند
انصارالله: مصر، ترکیه و پاکستان ممکن است اهداف بعدی رژیم صهیونیستی باشند
وزارت خارجه کویت: تعرض به مسجدالاقصی نقض قوانین بین‌المللی است
رئیس سازمان حج: تحریم‌ها ممکن است بر سفرهای زیارتی اثر بگذارد
ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری!
تهدیدات اسرائیل فقط جنوب لبنان را هدف نگرفته است
رئیس شورای عالی سیاسی یمن: انقلاب 21 سپتامبر نقطه عطف تاریخ یمن است
عملیات 48 ساعته پلیس خوزستان؛ 153 سلاح غیرمجاز کشف شد
درخواست گوترش برای حضور دائمی آفریقا در شورای امنیت سازمان ملل
مراسم تشییع شهید صیاد، عبدالله ملاحی در میناب برگزار شد
آخرین خبر از افزابش مبلغ کالابرگ
احمدی شهردار ساری ماند؛ استیضاح شورای شهر تایید نشد
پدافند روسیه: 1951 پهپاد اوکراینی در 24 ساعت منهدم شد
قهرمانی حیاتی در مسابقات بدمینتون سنگال
محکومیت حضور نتانیاهو در مسجدالاقصی
ایستگاه دوحه در سفر عراقچی به نیویورک چقدر مهم است؟
کنگره ناتوان از حل معمای انتقال مرموز قطعات محرمانه اف-35 به هنگ‌ کنگ
مقام سابق ژاپنی: ژاپن نباید فقط به خواسته‌های آمریکا توجه کند
عارف درگذشت برادر عباس آخوندی را تسلیت گفت
قالیباف: آمریکا برخلاف ظاهرش، آسیب‌پذیر و در معرض خطر است
خسارت 294 خودروی آسیب‌دیده جنگ در هرمزگان پرداخت شد
حمله مسلحانه در پاکستان 6 نظامی را کشت
فرود اضطراری پرواز استانبول ـ تهران در تبریز
نبرد سخت دیانا رحیمی با نماینده چین در ووشوی بازی‌های آسیایی
سردار آزمون برای بازگشت به تیم ملی با تاج دیدار کرد
واکنش بن‌گویر به بازداشت عامل تیراندازی در رام‌الله
یمن: محاصره یمن ارتباطی با ایران ندارد
کشف طلای مسروقه و دستگیری نیم‌ساعته سارق در بابل
دستگیری فرد شرور مسلح و کشف آرد غیرمجاز در سمنان
پلیس هرمزگان محموله بزرگ کالای قاچاق را کشف کرد
سرکنسول جدید ایران در کربلا با عراقچی دیدار کرد
سفیر جدید ایران در قزاقستان با عراقچی دیدار کرد
انهدام پهپاد پیشرفته اوربیتر در تنگه هرمز توسط پدافند ارتش
ساعت قطعی برق مشهد و خراسان رضوی 30 شهریور + لینک ساعت خاموشی
تحلیل رسانه هندی از آینده قیمت طلا در بازار جهانی
پزشکیان: همه دستگاه‌ها برای تداوم تولید و اشتغال تلاش کنند
منچسترسیتی، برنده جشنواره گل در اتحاد
مردم برای سلامتی آیت‌الله شبیری زنجانی دعا کنند
پروژه جنجالی ترامپ؛ طاق نصرت واشنگتن رنگ‌وبوی نظامی گرفت
نخستین مدال ایران در ناگویا؛ چین در صدر جدول مدالی
جهش قیمت زعفران و شمش طلا در بورس کالا
برنامه خاموشی برق البرز فردا 30 شهریور + جدول قطعی کرج
اتلتیکومادرید 2-1رئال مادرید؛ دربی جذاب مادرید با طعم رکوردشکنی ستاره+فیلم گل‌ها
سخنگوی وزارت خارجه قطر: واشنگتن توافق می‌خواهد