×
فرهنگی
شناسه خبر : 45799
تاریخ انتشار : یکشنبه 1399/01/03 ساعت 20:28
ویژگیهای اجتماعی عصر پسا کرونا

ویژگیهای اجتماعی عصر پسا کرونا

ابعاد تغییرات اجتماعی ناشی از شیوع کرونا به قدری گسترده و عمیق است که باید منتظر شکل گیری ابرتحول اجتماعی در جهان پسا کرونا بود.

 نور نیوز- گروه اجتماعی- شیوع ویروس کرونا در جهان اثرات منحصر بفرد و کاملا متفاوتی را در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی،بهداشتی و اجتماعی بدنبال داشته است. ابعاد تغییرات اجتماعی این رخداد به قدری گسترده و عمیق است که باید از آن به عنوان ابرتحول اجتماعی در جهان یاد کرد. اثرات اجتماعی این رخداد که در بسیاری از شاخصها در همه جوامع با فرهنگها و رویکردهای متفاوت، مشترک است بدون شک منجر به خلق ادراک، رفتار و کنش و واکنش کاملا جدید در حوزه های مختلف اجتماعی خواهد شد.

بدون شک ،شیوع کرونا در بازه زمانی کوتاه شکل گیری ان مهمترین اثر خود را بدلیل توصیه های بهداشتی و پزشکی بر تعامل و ارتباطات چهره به چهره فردی و اجتماعی بر جای گذاشته است. پدیده کاهش ارتباطات چهره به چهره که طی سالهای گذشته بواسطه توسعه حیرت آور فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی به معظل جهانی تبدیل شده بود با شیوع کرونا رشدوسرعتی تصاعدی پیدا کرد شکل گیری این شرایط که با تمایل فطری انسانها برای زیست اجتماعی در تعارض و تضادجوهری است به سرعت تاثیرات مخرب خود را بر روح و روان انسانها برجای خواهد گذاشت.

عقب نشینی روابط انسانی به نفع فناوری و افزایش سیطره ارتباطات دیجیتال به جای روابط چهره به چهره از رخدادهای دیگری است که می تواند به عنوان بخش دیگری از ابرتحول اجتماعی پسا کرونا به آن توجه شود. ایجاد تحول قهری در سیستمهای آموزشی، جایگزینی پدیده دور کاری به جای نظام بوروکراتیک فعلی و دیجیتایز شدن هرآنچه که می تواند جایگزین ارتباطات چهره به چهره شود از الزامات اجتناب ناپذیری است که باید برای ایجاد آمادگی در برابر رخدادهای مشابه کرونا در دستور کار برنامه ریزان نظامهای سیاسی مختلف قرار بگیرد. ایجاد شرایط جدید ضمن آن که کنش اجتماعی ابناء بشر را به حداقل می رساند اما باعث ایجاد اوقات فراغتی متفاوت با گذشته خواهد شد.

اقتضاء اوقات فراقت جدید توجه بیشتر به قابلیتهای فردی به جای حضور اجتماعی است. بر این اساس مراجعه افراد به اموری چون مطالعه عمومی و یادگیریهای تخصصی برای انطباق رفتار با الزامات شرایط جدید افزایش خواهد یافت و به نوعی به شکوفایی خلاقیتهای فردی همراه خواهد شد به طور قطع ایجاد ابرتحول اجتماعی پسا کرونا بدلیل کاهش کنش اجتماعی انسانها اثرات مثبتی چون کاهش آلودگیهای زیست محیطی،تقلیل تولید زباله های مخرب، هوای پاک تر و... را نیز بدنبال خواهد داشت که خود می تواند به عنوان رهاورد بیولوژیک این بیماری برای کره زمین مورد مطالعه و مداقه بیشتر قرار بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات کارشکنی آمریکا در صدور ویزای بازیکنان تیم فوتبال عراق
راز جنایت کهنه چگونه فاش شد؟ / مشاور قاتل پای چوبه دار
سخنگوی هلال احمر: همه زائران حج در سلامت هستند
از نگرانی‌های تورمی تا کمبود گاز
تشکیل ستاد بازسازی جنگ به ریاست محمدرضا عارف
نوراینفو | بخشی از جنایات آمریکا و اسرائیل در جنگ 40 روزه در ایران
افزایش قیمت انرژی، بلژیکی‌ها را به خیابان کشاند
جزئیات گفت و گوی بن زاید با ولیعهد عربستان و ترامپ
ماموریت پزشکیان به عارف برای ساماندهی سیاست‌های فضای مجازی کشور
قانون اساسی قابل تعلیق نیست
ممدانی: هزینه جنگ باید صرف زندگی مردم آمریکا شود
تابستان گرم و سخت آبی برای تهران و 5 شهر بزرگ کشور
تعرفه‌های جنجالی ترامپ به ایستگاه جبران خسارت رسید
زلزله 3.9 ریشتری قصرشیرین در کرمانشاه را لرزاند
جزئیات شرط آموزش و پرورش برای مدارس هیات امنایی
جزئیات کامل محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال کشور
خستگی راننده اتوبوس حادثه آفرید؛ 10 مصدوم در قزوین
60 درصد آمریکایی‌ها مخالف راهبرد ترامپ علیه ایران هستند
اراده باشد، صلح مقدور است
هشدار نارنجی برای کردستان ؛ احتمال سیلاب، رعدوبرق و کاهش دید افقی
جزئیات رایزنی چین و پاکستان درباره امنیت تنگه هرمز
بلژیک با ستارگان اروپایی به مصاف ایران می‌رود
رئیس قوه قضاییه: دشمن به‌دنبال تفرقه و ناامیدی در ایران است
قدردانی فدراسیون فوتبال فلسطین از ستاره بارسلونا
ناسازگاری زمانی در توافق
سناریوی تحریکِ ترامپ تحقیرشده
شوک بزرگ به النصر و رونالدو در ثانیه پایانی
وزیر کار: افزایش مبلغ کالابرگ در حال بررسی است
تنش‌های ژئوپلیتیکی و تورم بازارهای جهانی را لرزاند
انفجار کنترل‌شده پرتابه‌های عمل‌نکرده در هرمزگان
یورش وزیر افراطی رژیم صهیونیستی به مقبره یوسف پیامبر
رهگیری دو فروند هواپیمای جاسوسی آمریکایی در آسمان اتریش
چرا اروپا هنوز در گذشته دیپلماسی هسته‌ای گرفتار است؟
ترافیک نیمه‌سنگین در محور چالوس و آزادراه کرج–تهران
حمایت مهروز ساعی از ادامه ریاست هادی ساعی
جزئیات اعدام جاسوس موساد در ایران؛ احسان افرشته چگونه شناسایی شد؟
اقتصادنگار | تورم خوراکی ها یک تنه دوسوم درآمد خانوار را می بلعد
سی‌ان‌ان: شکاف ترامپ و نتانیاهو بر سر ایران عمیق‌تر شده است
بازداشت مقام ارشد سازمان ملل در فرودگاه اسرائیل
برنامه مسابقات ورزشی امروز 23 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 23 اردیبهشت 1405 + وضعیت استان‌ها
وزیر دارایی روسیه: ادامه بحران در تنگه هرمز اقتصاد جهان را به سمت رکود سوق می‌دهد
نماینده کنگره آمریکا: ترامپ مشغول ثروتمند کردن خودش است
احتمال لغو تعهد اسکان دانشجویان در سال تحصیلی آی
سوالی که ترامپ دوست نداشت
پروژه گنبد طلایی ترامپ ممکن است 1.2 تریلیون دلار هزینه داشته باشد
درخواست تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی و قراردادی در چه مرحله ای است ؟
اعلان جنگ سامسونگ به برنامه‌های مزاحم
نمایندگان دموکرات آمریکا: جنگ ترامپ با ایران غیرقانونی است
آیا چین موضعش درباره وضعیت تنگه هرمز را تغییر می دهد؟