×
سیاسی
شناسه خبر : 45669
تاریخ انتشار : شنبه 1399/01/02 ساعت 12:32
آمریکا به تجاوز علیه مردم عراق ادامه دهد، باید منتظر جواب باشد

ظریف:

آمریکا به تجاوز علیه مردم عراق ادامه دهد، باید منتظر جواب باشد

وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه اگر آمریکایی ها به این تجاوزات علیه مردم عراق ادامه دهند، باید منتظر جواب باشند، گفت: تروریسم درمانی آمریکا مانع واکنش مؤثر در مقابل بیماری جهانی است.محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه فولیا دی سان پائولو برزیل..

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در گفتگو با روزنامه فولیا دی سان پائولو برزیل اظهارداشت: تروریسم درمانی ایالات متحده آمریکا مانع واکنش مؤثر در مقابل بیماری همه گیر جهانی است.

متن این مصاحبه به شرح زیر است:

ایران دارای سومین آمار بالای مرگ و میر ناشی از کرونا است و برای رفع این مشکل، با مشکلات دیگری هم روبرو است. تحریم ها و انزوای اقتصادی بر این وضعیت چگونه تأثیر می گذارد؟

این تحریم ها منابع اقتصادی ما، نه تنها ذخایر نفت بلکه بخش خصوصی ما را نیز تحت تاثیرقرار داده است. سیاست [آمریکایی] فشار حداکثری علیه ما مانع صادرات ما می شود؛ بنابراین منابع کمتری برای سرمایه گذاری داریم. ما یک کشور ثروتمند هستیم اما به دلیل تحریم ها منابع لازم را برای خدمت به مردم آسیب دیده دراختیار نداریم. حتی اگر توانایی مالی تهیه آن را داشته باشیم، تحریمها مانع خرید دارو و تجهیزات می شود. محدودیت های بانکی و مالی اعمال شده مشخص نمی کند که شما کالاهای بشردوستانه خریداری می کنید یا خیر. هنگامی که یک بانک تصور می کند که انجام تجارت با ایران خطرناک است، به سادگی در را می بندد.

علاوه بر این، شرکت های سازنده تجهیزات پزشکی اروپا، به دلیل تهدیدات آمریکا با ما تجارت نمی کنند و کالاهای پزشکی را به ما نمی فروشند. بنابراین اعمال تروریسم اقتصادی و درمانی علیه ایران توسط ایالات متحده آمریکا، اشکال مختلفی دارد. این اقدامات از منظر حقوقی، جنایت علیه بشریت است.

از طرف دیگر، ایران از پیشنهاد کمک آمریکا خودداری کرده است.

این پیشنهاد منافقانه بود. چند روز پیش، [وزیر امور خارجه، مایک [پومپئو از سایر کشورها خواست که شرایطی را اعمال کنند که به ایران در مبارزه با کرونا کمک کند؛ تنها کاری که ایالات متحده بایستی انجام دهد این است که ایجاد وقفه نکند. ما از خود مراقبت خواهیم کرد و در دنیا دوستان کافی داریم که به ما کمک کنند. تروریسم اقتصادی را متوقف کنید. اگر شما آماده انجام این کار نیستید، ما از جهانیان می خواهیم که نشستن و تماشا کردن این قلدری را متوقف کنند. این غیر انسانی است. مردم ایران دارند از دست می روند و دیگران فقط به این امید که خودشان صدمه نبینند، قلدری آمریکا را می پذیرند. این روش موثرنخواهد بود.

آیا تازه ترین بحران با آمریکایی ها، که تقریباً به جنگ ختم شد، برطرف شده است؟

ایالات متحده اقداماتی را انجام می دهد که پیامدهایی دارد؛ به ویژه برای افرادی که تحت تاثیر مستقیم قرار می گیرند. در ترور ژنرال سلیمانی، تعداد قابل توجهی از عراقی ها نیز جان باختند؛ از جمله یک فرمانده که معاون وزیر دفاع آن کشور نیز بود. آنها مرتکب تجاوز می شوند و انتظار دارند که ایران جلوی واکنش دیگران را بگیرد. ما قادر به کنترل شهروندان سایر کشورها نیستیم که می خواهند از خود دفاع کنند. اگر آمریکایی ها به این تجاوزات علیه مردم عراق ادامه دهند، باید منتظر جواب باشند. آنها نمی توانند پشت این بهانه که این تقصیر ایران است و آنها گروههای مورد حمایت ایران هستند پنهان شوند. آنها از اصطلاح «گروه های نیابتی» استفاده می کنند که غیرمسئولانه و توهین به مردم عراق است. آنها نایب] ایران [نیستند.

رابطه این گروه های شیعه با ایران چیست؟

ما فقط با گروه های شیعه رابطه نداریم. ما با سنی ها و مسیحیان هم رابطه داریم. ما یک سیاست حمایت از کسانی که تحت فشار هستند را داریم. ایالات متحده بایستی این مسئله را درک کند زیرا آنها ادعا می کنند که از مردم سالاری و از کسانی که سرکوب می شوند حمایت می کنند. ایالات متحده این مسئله را در مورد ما تشخیص نمی دهد زیرا وقتی آنها] ادعا می کنند [از مبارزان آزادی حمایت می کنند]، در واقع [از "نیابتی ها" حمایت می کنند. اما وقتی ما می گوییم از کسانی که مظلوم واقع شده اند حمایت می کنیم، واقعاً از آنها حمایت می کنیم. ما به آنها نیازی نداریم که "نایب" ما باشند.

آیا ایران هیچ نفوذی بر آنها ندارد؟

ما نفوذ داریم اما آنها را کنترل نمی کنیم. این دو مورد بسیار متفاوت است. نفوذ، توانایی صحبت با کسی، بحث و گفتگو، تلاش برای متقاعد کردن است. کنترل کردن یعنی اینکه بتوانید دستور دهید. ما نمی توانیم و نمی خواهیم به این افراد دستور بدهیم] زیرا [اگر چنین شود ما استقلال و کرامت آنها را از بین برده ایم. بدون کرامت، بدون تمامیت، هواداران ما برای ما هیچ ارزشی نخواهند داشت. آمریکایی ها این را درک نمی کنند.

اندکی پس از ترور ژنرال سلیمانی، کلمه انتقام جویی برجسته در ایران برجای ماند. آیا این] انتقام [به پایان رسید؟

پاسخ دولت ایران در اقدامی دفاعی علیه پایگاهی که حمله به ژنرال سلیمانی را انجام داد، طبق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، اجرا و تکمیل شده است. انتقام، برای مردم عراق مورد دیگری است. کسانی که در نتیجه عملکرد آمریکا شوریده اند، می توانند تصمیم بگیرند که خودشان اقدامی کنند. این موردی نیست که بتوانیم آنرا کنترل کرده یا بر آن تأثیر گذاریم.

از آیا توافق هسته ای از بین رفته است؟

نه، من معتقدم که بسیار زنده است. من معتقدم که حقوق بین الملل به واسطه آنکه یک مجرم آن را نقض می کند نمی میرد؛ درست همانند قوانین مربوط به قتل که وقتی چنین جنایتی ارتکاب می شود، نمی میرد. اکنون این یک واقعیت است که اثرات برجام برای روابط بین الملل و برای اقتصاد ما بسیار کمتر از آنکه ما می توانستیم بدست آوریم است اما این بدان معنا نیست که توافق هسته ای مرده است. ایالات متحده آمریکا رژیمی است که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می کند.

پس از قتل سردار سلیمانی، روابط ایران و برزیل با حمایت جائیر بولسونارو از دونالد ترامپ، دچار تنش شد. اکنون در چه وضعیتی است؟

ما بیش از صد سال است که با برزیل رابطه داریم. ما همیشه روابط خوبی داشته ایم و سیاست های ما مانند اقتصادهای ما مشابه و مکمل هستند. ما یکی از بزرگترین مصرف کنندگان محصولات برزیل در منطقه خود هستیم و در گذشته، برزیل یکی از بزرگترین مصرف کنندگان محصولات پتروشیمی و سایر محصولات ما بوده است. البته روشن است که دولت برزیل برخی مواضع را اتخاذ کرده است که ما آنها را نمی پذیریم و نظر خود را اطلاع می دهیم. ما نمی توانیم رضایت از تعرض علیه فردی در مأموریت صلح در کشور خارجی بوده است را بپذیریم. من معتقدم که از همه جنبه های حقوق بین الملل، این اقدام بایستی محکوم شود. برزیل به به واسطه دیدگاه خود در حمایت از حقوق بین الملل، تمامیت ارضی و احترام به حق حاکمیت شناخته شده است.] برزیل [موضعی قوی در مورد منع استفاده از زور در روابط بین الملل دارد. لذا ما امیدواریم برزیل به این اصول متعهد بماند زیرا این اصول برای همه ما مهم است.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
تاثیر رژیم‌های غذایی در کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
ویتامین A و D می‌توانند به کنترل بهتر آسم کمک کنند
تجاوز گسترده آمریکا به جنوب ایران؛ صدای 6 انفجار در بندرعباس + فیلم اصابت به اسکله صیادی
صعود دراماتیک سوئیس با ضیافت پنالتی‌ها؛ تقابل جذاب با آرژانتین در یک‌چهارم
تنبلی چشم کودکان اغلب بدون علامت است
تراشه‌ای که بازسازی مغز را تسریع کرد
گل شماره 3000 جام جهانی به نام انسو فرناندس ثبت شد
بیرانوند دریبل‌زن‌تر از رونالدو شد
کوبا: آمریکا 70 سال است علیه ما جنگ راه انداخته است
گل اول آرژانتین به مصر توسط رومرو (جام جهانی 2026)+ویدیو
تشییع رهبر شهید در عراق جلوه‌ای کم‌نظیر از تجدید پیمان خواهد شد
ویدیو گل اول مصر به آرژانتین توسط یاسر ابراهیم (جام جهانی 2026)
ولایتی: حمایت ایران از مقاومت تغییرناپذیر است
فیلم خلاصه بازی آرژانتین و مصر در جام جهانی 2026 امشب سه شنبه 16 تیر 1405
فهرست تیم امید ایران برای اردوی ترکیه منتشر شد
الجولانی خواستار خروج اسرائیل از سوریه شد
الخطیب: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام و وحدت آحاد مردم ایران بود
بقایی: اتهام‌زنی غیرقابل قبول است
فراخوان دبیرکل جنبش عصائب اهل حق عراق برای تشییع قائد شهید امت
تلاش فاراژ برای فرار از بحران یا آغاز یک نبرد سیاسی؟
ادعای رویترز: آمریکا مجوز فروش نفت ایران را لغو کرد
پشت درهای بسته اجلاس آنکارا چه می‌گذرد؟
ساخت تأسیسات نظامی در سومالی‌لند از سوی امارات!
تنش آمریکا و دانمارک بر سر گرینلند بالا گرفت
مخبر: تشییع رهبر شهید، مطالبه انتقام را به خواستی بین‌المللی تبدیل کرد
رکورد تلخ و شیرین مسی در جام جهانی
از تشدید نبردها در یمن تا نقش بحث‌برانگیز دختر ادعایی صدام
واکنش تند ترکیه به مخالفت اسرائیل با فروش اف-35
رویترز: صندوق 300 میلیارد دلاری ایران عملیاتی نمی‌شود
مصر 2- 3 آرژانین / اشک مصر، جشن آرژانتین؛ مسی اجازه حذف مدعی را نداد
خروج هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکا از اسرائیل
بحران معیشت در آمریکا؛ نیمی از مردم در تأمین هزینه‌ها مشکل دارند
شگفتی تحلیلگر اسپانیایی از گستردگی مراسم تشییع رهبری
ماجرای تغییر مسیر خودروی حامل پیکر شهدا در قم چه بود؟
روایت خبرنگار روس از حضور مردم در مراسم تشییع رهبر شهید و واکنش به ادعای ترامپ
طوفان 108 کیلومتری زابل را فرا گرفت؛ کاهش شدید دید افقی
مهاجم جوان پیکان در آستانه پیوستن به پرسپولیس
شیوع بیماری در اردوی نروژ پیش از نبرد حساس با انگلیس
ولید جنبلاط: صلح با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
اروپا به دنبال توسعه توان موشکی با مشارکت اوکراین
نواف سلام خواستار خروج اسرائیل از خاک لبنان شد
دبیرکل ناتو: اروپا نقش مهمی در عملیات آمریکا علیه ایران داشت
سرمربی ناکام چلسی تیم جدید فرانسوی پیدا کرد
برای حضور در مراسم استقبال از پیکر رهبر شهید؛ پزشکیان عازم نجف شد
کاهش شدید حمایت‌های مردم آمریکا از اسرائیل
فعال برزیلی: پیش از سفر به ایران شناختی نداشتم؛ حالا تصویرم کاملاً تغییر کرده است
پایان تلخ جام جهانی برای ستاره بلژیک
تحلیلگر نروژی: غرب با تحلیل نادرست از ایران، سیاست‌های پرهزینه را تکرار می‌کند
گفت‌وگوی اردوغان و ترامپ درباره ایران در اجلاس ناتو
پایان فعالیت وزارت کارآمدی دولت آمریکا