×
سیاسی
شناسه خبر : 45540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/29 ساعت 13:32
آیت الله مکارم شیرازی: مسائل حج از امور سیاسی جدا باشد

آیت الله مکارم شیرازی: مسائل حج از امور سیاسی جدا باشد

آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: عربستان سعودی مایل است مسائل حج از مسائل سیاسی جدا باشد و واقعا هم باید اینچنین باشد تا مشکلی در امور حج پیدا نشود.

به گزارش روز جمعه دفتر آیت الله مکارم شیرازی، وی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: عربستان سعودی باید حجاج ما را محترم بشمارد ما هم باید مقدسات آنها را محترم بشماریم؛ نکته دیگر اینکه روحانیان حج باید آموزش های لازم را دیده باشند؛ به اعضا کاروان گوشزد کنند که اهانتی به مقدسات دیگران نکنند و به گونه ای رفتار کنند که در شأن زائر ایرانی باشد؛ هنگامی که از منزل به مسجد یا به خیابان می آیند، لباس مناسب، تمیز و در شأن ایرانی داشته باشند.

وی ادامه داد: مسائل حج را برای حجاج تببین کنند تا مبادا با یک حرکت نابجا حج آنها باطل شود و مجبور شوند سال آینده به حج بیایند که این امری است عملاً غیر ممکن و این مساله نیاز به آموزش های قبلی دارد.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه حج باید انسان را متحول کند، اظهار داشتند: انسان وقتی از حج یا زیارت برمی گردد باید با قبل متفاوت باشد، اگر هیچ تغییری ایجاد نشود دلیل بر این است که مقبول نشده است.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: نکته دیگری که حتماً باید رعایت شود و می شود این است که یک هماهنگی بین روحانیان کاروان ها باشد؛ اینکه با پاسخ های مختلف حجاج را سرگردان کنند درست نیست.

وی با تاکید بر اینکه در مسائل مربوط به حج حتماً باید موضوع آموزش حجاج را به صورت ویژه مدنظر داشت، افزود: برخی قبل از اینکه به مکه بروند هیچ گونه آشنایی با مسائل حج ندارند، باید به آنها آموزش داده شود؛ آنهایی که مدینه قبل هستند فرصت خوبی دارند تا به صورت کامل آشنا بشوند ولی مدینه بعدی ها فرصت کمتری دارند که آموزش های لازم را ببینند و ای بسا یک کار کوچک باعث شود حج را بهم بزند و حتی در بعضی جاها مجبور شوند سال آینده به فتوای آقایان دوباره مکه بروند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از بازار گردی حجاج ایرانی و بهره گیری حداکثری از فرصت معنوی حج تصریح کرد: البته با توجه به بالا رفتن قیمت ارز کمتر کسی به فکر خرید و بازار گردی می افتد، اما باز هم باید توصیه کرد و مراقب بود؛ روحانیان کاروان در این زمینه نقش مهمی دارند که هم خودشان رعایتو هم مردم را توصیه کنند.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به نقش مهم روحانیان کاروان در سفر حج، ابراز داشت: روحانیان باید حال و شرایط حجاج که از وطن و خانواده دور شده اند را درک و با سعه صدر و مدارا برخورد کنند و در این زمینه الگو باشند.

وی بر لزوم دقت و حساسیت در گزینش و انتخاب روحانیان کاروان های حج تاکید و تصریح کرد که این کار هم باید روی حساب و کتاب باشد.

وی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین نواب در مسئولیت مهمی که عهده دار شده است، ابراز امیدواری کرد که حجاج جهان اسلام و بویژه حجاج ایرانی حج امسال را به خوبی پشت سر بگذارند.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
X
آگهی تبلیغاتی