×
سیاسی
شناسه خبر : 45540
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/29 ساعت 13:32
آیت الله مکارم شیرازی: مسائل حج از امور سیاسی جدا باشد

آیت الله مکارم شیرازی: مسائل حج از امور سیاسی جدا باشد

آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: عربستان سعودی مایل است مسائل حج از مسائل سیاسی جدا باشد و واقعا هم باید اینچنین باشد تا مشکلی در امور حج پیدا نشود.

به گزارش روز جمعه دفتر آیت الله مکارم شیرازی، وی در دیدار حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: عربستان سعودی باید حجاج ما را محترم بشمارد ما هم باید مقدسات آنها را محترم بشماریم؛ نکته دیگر اینکه روحانیان حج باید آموزش های لازم را دیده باشند؛ به اعضا کاروان گوشزد کنند که اهانتی به مقدسات دیگران نکنند و به گونه ای رفتار کنند که در شأن زائر ایرانی باشد؛ هنگامی که از منزل به مسجد یا به خیابان می آیند، لباس مناسب، تمیز و در شأن ایرانی داشته باشند.

وی ادامه داد: مسائل حج را برای حجاج تببین کنند تا مبادا با یک حرکت نابجا حج آنها باطل شود و مجبور شوند سال آینده به حج بیایند که این امری است عملاً غیر ممکن و این مساله نیاز به آموزش های قبلی دارد.

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه حج باید انسان را متحول کند، اظهار داشتند: انسان وقتی از حج یا زیارت برمی گردد باید با قبل متفاوت باشد، اگر هیچ تغییری ایجاد نشود دلیل بر این است که مقبول نشده است.

آیت الله مکارم شیرازی گفت: نکته دیگری که حتماً باید رعایت شود و می شود این است که یک هماهنگی بین روحانیان کاروان ها باشد؛ اینکه با پاسخ های مختلف حجاج را سرگردان کنند درست نیست.

وی با تاکید بر اینکه در مسائل مربوط به حج حتماً باید موضوع آموزش حجاج را به صورت ویژه مدنظر داشت، افزود: برخی قبل از اینکه به مکه بروند هیچ گونه آشنایی با مسائل حج ندارند، باید به آنها آموزش داده شود؛ آنهایی که مدینه قبل هستند فرصت خوبی دارند تا به صورت کامل آشنا بشوند ولی مدینه بعدی ها فرصت کمتری دارند که آموزش های لازم را ببینند و ای بسا یک کار کوچک باعث شود حج را بهم بزند و حتی در بعضی جاها مجبور شوند سال آینده به فتوای آقایان دوباره مکه بروند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از بازار گردی حجاج ایرانی و بهره گیری حداکثری از فرصت معنوی حج تصریح کرد: البته با توجه به بالا رفتن قیمت ارز کمتر کسی به فکر خرید و بازار گردی می افتد، اما باز هم باید توصیه کرد و مراقب بود؛ روحانیان کاروان در این زمینه نقش مهمی دارند که هم خودشان رعایتو هم مردم را توصیه کنند.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به نقش مهم روحانیان کاروان در سفر حج، ابراز داشت: روحانیان باید حال و شرایط حجاج که از وطن و خانواده دور شده اند را درک و با سعه صدر و مدارا برخورد کنند و در این زمینه الگو باشند.

وی بر لزوم دقت و حساسیت در گزینش و انتخاب روحانیان کاروان های حج تاکید و تصریح کرد که این کار هم باید روی حساب و کتاب باشد.

وی در پایان ضمن آرزوی توفیق برای حجت الاسلام والمسلمین نواب در مسئولیت مهمی که عهده دار شده است، ابراز امیدواری کرد که حجاج جهان اسلام و بویژه حجاج ایرانی حج امسال را به خوبی پشت سر بگذارند.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
عراقچی به تهدید تازه ترامپ پاسخ داد
عراقچی در اجلاس وزیران امور خارجه شانگهای حضور یافت
تعرفه‌های تازه واشنگتن علیه 60 شریک تجاری کلید خورد
حملات بامدادی آمریکا به چند نقطه ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن
تهران در تیرماه 10 روز هوای آلوده را تجربه کرد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 2 مرداد +جدول پخش
کارشناس عربی: جایگزینی تنگه هرمز و باب‌المندب دهها سال طول می‌کشد
هشدار عراقچی نسبت به توقیف دارایی‌هایی ایران
نگرانی و حیرت اسرائیل از سرعت ایران در بازسازی زیرساخت‌ها
رویترز: اسرائیل نگران توافق هسته‌ای میان آمریکا و عربستان است
هشدار ایران به شورای امنیت : سکوت در برابر تجاوز آمریکا خطرناک است
عقب‌نشینی ترامپ؛ از تهدید به «نابودی زیرساخت» تا «توقیف دارایی»
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟