×
سیاسی
شناسه خبر : 45511
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1398/12/28 ساعت 22:20
آژانس اتمی: علی‌رغم کرونا برنامه هسته‌ای ایران را رصد می‌کنیم

آژانس اتمی: علی‌رغم کرونا برنامه هسته‌ای ایران را رصد می‌کنیم

یک سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه گفته این نهاد بین‌المللی علی‌رغم همه‌گیری «ویروس کرونا» در ایران دائماً به نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد.

یک سخنگوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز چهارشنبه گفته این نهاد بین‌المللی علی‌رغم همه‌گیری «ویروس کرونا» در ایران دائماً به نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد. سخنگوی آژانس اتمی در گفت‌وگویی با روزنامه صهیونیستی هاآرتص گفته با آنکه به دلیل شیوع کرونا در برنامه‌های سفر این سازمان اخلال ایجاد شده است این نهاد بین‌المللی به انجام فعالیت‌های پادمانی خودش در ایران و سایر نقاط دنیا ادامه می‌دهد. خبرنگار جروزالم‌پست از سخنگوی آژانس درباره چالش‌های پیش روی این سازمان برای انجام بازرسی‌های فیزیکی از ایران پرسیده است. روزنامه صهیونیستی نوشته سخنگوی آژانس به طور مستقیم به این سئوال پاسخ نداده اما گفته که این سازمان توانسته بر موانعش برای انجام بازرسی‌های فیزیکی از سایت‌های هسته‌ای ایران فائق آید.

«کاظم غریب آبادی»، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و همچنین نماینده ایران در آژانس پیش از این از تلاش و سیاست‌های رژیم صهیونیستی برای تخریب فضای مثبت موجود در همکاری بین ایران و آژانس انتقاد کرده است. او گفت: «اگر این رژیم تنها درصد محدودی از چنین همکاری را داشت، امروز وضعیت خاورمیانه متفاوت بود.» پیش از این «میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین به آمریکا توصیه کرده از تلاش برای سیاسی کردن گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران خودداری کند.

اولیانوف چند روز پیش در حساب کاربری‌اش در توئیتر نوشت: «با احترام تمام به مقام‌های آمریکایی که جایگاهشان بسیار بالاتر از جایگاه من است می‌گویم بیایید رو راست باشیم: تلاش‌ها برای ساختن یک پرونده سیاسی بزرگ از گزارش غیرسنتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص دسترسی به برخی سایت‌ها در ایران به هیچ جایی نخواهد رسید. [در این گزارش] عملاً چیزی برای گمانه‌زنی وجود ندارد.» این دیپلمات روسیه پیش از این هم در توضیحاتی که در توئیتر ارائه کرده بود، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به جهت آنکه در آن نگرانی‌های «اشاعه‌ای» مطرح نشده بودند را حاوی مسائلی کم‌اهمیت دانسته بود.

اولیانوف بامداد چهارم اسفند در پاسخ به خبرنگار روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال که مدعی شده بود مدیر کل آژانس از ایران به دلیل منع دسترسی به سه سایت و امتناع از پاسخگویی به سوالات این نهاد بین‌المللی در خصوص «فعالیت‌های هسته‌ای در گذشته» انتقاد کرده، نوشته است: « «مسئله دسترسی [به سایت‌ها در ایران] در بردارنده هیچ معنای عملیاتی نیست. در واقع، [در اینجا] هیچ نگرانی از مسائل مرتبط با اشاعه [هسته‌ای] مطرح نشده است. مسئله صرفاً درباره اجرای مناسب رویه‌های پیش‌بینی‌شده در پروتکل الحاقی است.»

او در پیامی دیگر نوشته است: «مسئله هیچ ربطی به خطرات اشاعه‌ای ندارد زیرا سایت‌های مورد اشاره ۲۰ سال است که ارتباطی با برنامه هسته‌ای ایران نداشته‌اند. این یک واقعیت است. برای اینکه بتوانیم وضعیت را به همان‌گونه که هست ارزیابی کنیم باید این را بدانیم و درک کنیم.» دیپلمات روسیه‌ای در پیامی دیگر از این خبرنگار خواسته یک بار دیگر گزارش آژانس را بخواند. او نوشته است: «... من ماهیت واقعی مسئله را برای شما بازگو کردم. متن گزارش را دقیق بخوانید. مسئله این است که دبیرخانه، مسئله را از نگاه پروتکل الحاقی چطور می‌بینید. من اطمینان دارم که مشکل به گونه‌ای که مورد رضایت طرفین باشد حل و فصل می‌شود.»


فارس
نظرات

آخرین اخبار
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج