×
سیاسی
شناسه خبر : 45431
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/12/27 ساعت 22:06
آمریکا: پایگاه القائم را تحویل نیروهای امنیتی عراق دادیم

آمریکا: پایگاه القائم را تحویل نیروهای امنیتی عراق دادیم

ائتلاف اصطلاحاً ضد داعش آمریکا امروز سه‌شنبه اعلام کرد پایگاه «القائم» در عراق را تحویل نیروهای امنیتی این کشور داده است

ائتلاف اصطلاحاً ضد داعش آمریکا امروز سه‌شنبه اعلام کرد پایگاه «القائم» در عراق را تحویل نیروهای امنیتی عراق داده است. ائتلاف موسوم به «عملیات اراده قاطع» در بیانیه‌ای در توئیتر نوشت: «به دلیل موفقیت در نبرد علیه داعش با همراهی نیروهای شریکمان و دولت عراق عملیات اراده قاطع پرسنل و تجهیزات خودش را از چندین پایگاه عراقی جابجا و تلفیق خواهد کرد.» سه مقام وزارت دفاع آمریکا پیش از این به شبکه خبری ان‌بی‌سی گفته‌ بودند ارتش این کشور قصد دارد صدها نفر از نیروهایش در عراق را جابجا کرده و برخی را نیز از این کشور خارج کند.

وبگاه شبکه خبری «ان‌بی‌سی» نوشته طرح ارتش آمریکا برای «تلفیق نیروها» خروج نظامیان آمریکایی از پایگاه‌های مشترک «القائم» در نزدیکی مرز سوریه، پایگاه هوایی «القیاره» در نزدیکی موصل و احتمالا پایگاه هوایی «کی-۱» در کرکوک را شامل می‌شود. یک سخنگوی ائتلاف موسوم به «عملیات اراده قاطع» (ائتلاف ادعایی آمریکا برای مبارزه با داعش) در بیانیه‌ای گفت: «به دلیل موفقیت نیروهای امنیتی عراق در مبارزه با داعش، ائتلاف در حال جابجایی نیروهای خود از چند پایگاه کوچک‌تر است.»

این سخنگو که اشاره‌ای به نام او نشده در ادامه گفت: «این پایگاه‌ها تحت کنترل عراق باقی می‌مانند و ما به همکاری‌های مشورتی خود برای شکست دائمی داعش ادامه خواهیم داد.» ان‌بی‌سی نوشته سخنگوی ائتلاف تحت رهبری آمریکا به چارچوب زمانی مشخصی برای جابجایی این نیروها اشاره نکرده است. این تصمیم در حالی اتخاذ شده که «کنث مک‌کنزی»، فرمانده نیروهای تروریست آمریکایی در منطقه هفته گذشته از قصد پنتاگون برای انتقال سامانه‌های پدافند هوایی به پایگاه‌های آمریکا در «عین‌الاسد» و «اربیل» به منظور محافظت از نیروهای آمریکایی خبر داد. یک مقام پنتاگون مدعی شده تصمیم برای جابجایی نیروهای آمریکا در عراق ارتباطی با حملات راکتی چند روز پیش به پایگاه «التاجی» ندارد.

او گفته این تصمیم از چند ماه پیش مورد بررسی قرار داشته است. مقام دیگری از پنتاگون گفت: «سازمان "مقابله با تروریسم" عراق پیشرفت‌های محسوسی کرده و می‌تواند بخش زیادی از مأموریت‌های ضد داعش را خودش مستقلاً انجام دهد.» «ان‌بی‌سی» نوشته عامل دیگری که در تصمیم پنتاگون برای تلفیق پایگاه‌های خود در عراق نقش داشته این است که محافظت از نیروی کم‌تعدادی که با پراکندگی بالا در چندین پایگاه کوچک‌ توزیع شده‌اند دشوارتر است. این رسانه با اشاره به اینکه پنتاگون تصمیم دارد در پایگاه خود در اربیل سامانه‌های پاتریوت و C-RAM (سامانه‌های ضد راکت، توپخانه و خمپاره) نصب کند، نوشته بعضی از از نیروهای آمریکایی ممکن است به این پایگاه منتقل شوند.

برخی از نیروهای پایگاه القائم هم ممکن است به «عین‌الاسد» منتقل شوند. مقام‌های آمریکایی گفته‌اند با آنچه صدها نیروی آمریکایی پایگاه‌های مذکور را ترک خواهند کرد تعداد کلی نیروهای آمریکایی در عراق تقریباً ثابت خواهد ماند. بعد از جابجایی برخی از نیروها در داخل عراق و ورود تعدادی نیروی جدید برای اداره سامانه‌های پاتریوت و C-RAM تغییری در تعداد کلی نیروهای آمریکایی حاضر در عراق ایجاد نخواهد شد. پنتاگون گفته نزدیک به ۵۲۰۰ نیروی نظامی آمریکا در عراق حضور دارند اما ان‌بی‌سی نوشته تعداد واقعی این نیروها بسیار بیشتر از این نیست.

ارتش آمریکا بعد از تظاهرات‌های چند ماه پیش مقابل سفارت آمریکا در بغداد و ترور سردار سلیمانی در نزدیکی فرودگاه بغداد هزاران سرباز و تفنگدار دریایی را با هدف ادعایی محافظت از اماکن آمریکا و تأسیسات دیپلماتیک خود به منطقه فرستاد. ان‌بی‌سی نوشته بعد از استقرار سامانه‌های پاتریوت و C-RAM برخی از نظامیان آمریکا ممکن است در مناطق دیگر مستقر شوند و یا اینکه عراق را کلا ترک کنند.

طبق گزارش ان‌بی‌سی، پایگاه هوایی «التقدم»، واقع در شهر فلوجه یکی دیگر از پایگاه‌هایی است که ارتش آمریکا خروج نیروهای خود از آن را بررسی می‌کند. ارتش آمریکا علاوه بر این در حال انجام بررسی‌هایی برای تغییر ساختار کلی «عملیات اراده قاطع» است و قصد دارد فرماندهی آن را به یک ژنرال دو ستاره (سرلشکر)، به جای ژنرال سه ستاره (سپهبد) تفویض کند. اما مقام‌های پنتاگون گفته‌اند که اگر چنین تصمیمی گرفته شود عملی شدن آن چندین ماه به طول خواهد انجامید.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها