×
سیاسی
شناسه خبر : 45376
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1398/12/27 ساعت 11:33
عصا‌ئب: نخست‌وزیر شدن «الزرفی» خیانت به خون شهدای عراق است

عصا‌ئب: نخست‌وزیر شدن «الزرفی» خیانت به خون شهدای عراق است

عصائب اهل الحق عراق، نامزدی «عدنان الزرفی» برای نخست‌وزیری را خیانت به خون شهدای کشور دانست و هشدار داد که در قبال این توطئه سکوت نخواهد کرد.

 «جواد الطلیباوی» از رهبران جنبش «عصائب اهل الحق» عراق به زمزمه‌ها درباره احتمال نخست‌وزیری «عدنان الزرفی» واکنش نشان داد.

به نوشته پایگاه خبری «المسله» وی گفت: پیش از این گفته بودیم و امروز نیز می‌گوییم که هیچ شخصی خلاف خواست و اراده ملت عراق نخست‌وزیر نخواهد شد. اینجا توطئه‌ای در پشت پرده در جریان است و اسامی برخی (مانند الزرفی) برای نخست‌وزیری طرح می‌شود. این خیانت به خون شهدا و فداکارهای‌ رزمندگان است. ما ساکت نخواهیم ماند و همه چیز را برای اربابان و مزدوران و توطئه‌چینان زیر و رو خواهیم کرد.

این در حالی است که در پی ناکامی کمیته هفت‌نفره نمایندگان گروه‌های شیعی عراق برای انتخاب نام نامزد نخست وزیری آتی عراق در روز دوشنبه که آخرین فرصت فراکسیون بزرگتر پارلمان برای معرفی نخست‌وزیر بود، برخی منابع از نخست‌وزیری احتمالی عدنان الزرفی به عنوان رئیس فراکسیون پارلمانی النصر در پارلمان عراق خبر دادند.

شبکه المیادین نیز به نقل از منابع آگاه نوشت که الزرفی دیروز، در کاخ ریاست‌جمهوری حضور داشته وقرار بوده که برهم صالح وی را به عنوان نخست‌وزیر معرفی کند اما به دلایلی نامشخص، این امر به تاخیر افتاده است.

عدنان الزرفی که زمانی استاندار نجف بوده، مورد تایید بسیاری از گروه‌های سیاسی شیعی عراق نیست. در جریان تظاهرات‌های اخیر و ناآرامی‌های نجف اخیار متعددی درباره نقش او و هوادارانش در خرابکاری‌های صورت گرفته منتشر شد.

 گفته می‌شد که «احمد شربه» و دار و دسته اش که از نزدیکان الزرفی است، در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف و همچنین حمله به دفتر مرجعیت در عراق نقش داشتند و اخباری نیز درباره نزدیک شدن الزرفی به آمریکا طی ماه‌های اخیر پیش از ناآرامی‌های نجف منتشر شده بود.

کشور عراق از یکم اکتبر (نهم مهر ماه) در شرایط نا آرامی به سر می‌برد و معترضان عراقی در شهرهای عمدتا شیعه‌نشین خواستار مبارزه با فساد و رفع ناکارآمدی دستگاههای اجرایی شده‌اند. به دنبال این اعتراضات، عادل عبدالمهدی نخست‌وزیر پیشین عراق درخواست استعفای خود را به پارلمان عراق ارائه کرد پارلمان عراق نیز درخواست وی را پذیرفت. 

پس از عبدالمهدی، «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق، پس از کش‌وقوس‌های فراوان، «محمد توفیق علاوی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد.

اما وی نیز شامگاه یکشنبه (یازدهم اسفند ماه) پس از به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای پارلمان در نشست آن روز برای رای اعتماد به کابینه وی، در پیامی مکتوب به برهم صالح رئیس جمهور عراق انصراف خود را از تشکیل کابینه اعلام کرد و  صالح هم به دنبال آن اعلام کرد که طی ۱۵ روز و بر اساس بند ۷۵ قانون اساسی گزینه دیگری را برای تشکیل کابینه معرفی خواهد کرد.

این مهلت ۱۵ روزه،  دیروز (دوشنبه-۱۶ مارس) به پایان رسید و «جریان حکمت» و ائتلاف سائرون از کمیته هفت نفره نمایندگان گروه‌های شیعی عراق برای انتخاب نام نامزد نخست وزیری آتی عراق خارج شدند و پس از مناقشه درباره  پرونده ۱۷ نفر برای تصدی این پست، تاکید کردند که در آخرین ساعات باقیمانده به مهلت قانونی نتوانستند به توافقی در این خصوص دست یابند.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/همچنان در حال کار بر روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
دود سیاه جنوب تهران ناشی از حریق در انبار کالا است
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد
تبعیض ورزشی در خاک آمریکا؛ سیاست باز هم گریبان‌گیر فوتبال ایران شد
انگلیس 6 نهاد و شخصیت صهیونیست را تحریم کرد
حمله لفظی نتانیاهو و اردوغان به همدیگر
آمریکا مانع قضاوت بهترین داور آفریقا در جام جهانی شد/واکنش داور سومالیایی به ممنوعیت ورودش
پشت پرده قطعنامه ضدایرانی در وین؛ افشاگری دیپلمات روس از «نمایش مضحک» غرب
نسخه وزیر بهداشت برای درمان گرانی دارو
گزارش تصویری | عکس‌های منتشرنشده از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 فرانسه
حمله پهپادی حزب الله به مقر فرماندهی تیپ 401 زرهی ارتش اسرائیل
هدف از مذاکرات واشنگتن از زبان جوزف عون
مستمری خرداد مددجویان واریز شد+ جزئیات پرداخت
آغاز فاز جدید اجرای پزشک خانواده؛ کدام شهرها مشمول طرح شدند؟
درباره شدیدترین درگیری!
افزایش 2 برابری ظرفیت تولید برق برای اولین بار در تاریخ
حمله به آب؛ وحشیگری بی‌سابقه آمریکا
انفجار تورم در آمریکا؛ دلار و نرخ بهره در آستانه تغییر
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت دوم
پاتک سایبری به پیام‌رسان دولتی فرانسه
جنگ ایران شکاف میان تعهدات جهانی و توان نظامی آمریکا را آشکار کرد
بیانیه مشترک سه قدرت در شورای حکام: قطعنامه ضدایرانی تلاش‌های دیپلماتیک را نابود می‌کند
صادق زیباکلام با اعلام جرم جدید بازداشت شد
نورنما | ویدیویی دیده نشده از پدر موشکی ایران و فرمانده هوافضای سپاه
اتحادیه اروپا: از دیپلماسی برای حل پایدار موضوع هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم
عارف: افزایش مبلغ کالابرگ در دستور کار دولت است
تهران گرم‌تر می‌شود
بقائی: تحولات اخیر روند مذاکرات را تحت تأثیر قرار داد
زنگ خطر آنفلوانزا در کشور؛ کرمانشاه و البرز در وضعیت قرمز
آتش‌بس یا بازی فریب؛ چرا ایران نباید جنگ را «تکه‌تکه» ببیند؟
61 درصد صهیونیست‌ها مخالف نامزدی دوباره نتانیاهو
بقائی نشان ادبی دریافت کرد