×
سیاسی
شناسه خبر : 45313
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/26 ساعت 15:27
دو گروه شیعی از مذاکرات انتخاب نخست وزیر عراق خارج شدند

دو گروه شیعی از مذاکرات انتخاب نخست وزیر عراق خارج شدند

«جریان حکمت» و ائتلاف سائرون از کمیته هفت نفره نمایندگان گروه‌های شیعی عراق برای انتخاب نام نامزد نخست وزیری آتی عراق خارج شدند و تاکید کردند که در آخرین ساعات باقیمانده به مهلت قانونی نتوانستند به توافقی در این خصوص دست یابند.

«سید عمار الحکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق روز دوشنبه از خروج حزب خود از مذاکرات گروه‌های سیاسی شیعی برای انتخاب نخست‌وزیر مرحله انتقالی این کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، الحکیم در بیانیه‌ای گفت: «به دلیل مخالفت ما با تعلل و محاسبات سیاسی که منافع عالی عراق و عراقی‌ها و شرایط کنونی کشور را در نظر نمی‌گیرد، تصمیم گرفتیم که از این پس در مسئولیت انتخاب نام نامزد نخست وزیری عراق دخالت نکنیم».

در کانال تلگرامی او همچنین آمده است که «ورود جریان حکمت در گفت‌وگوها با هدف یافتن برون‌رفت از بحران سیاسی و پایان معطل ماندن منافع مردم بود. از همین رو بر این تاکید داریم که نامزد نخست وزیری باید اقتدار کشور را بازگردانده و زمینه برگزاری انتخابات زودهنگام را در سال جاری فراهم کند».

«نبیل الطرفی» رئیس ائتلاف سائرون در پارلمان عراق هم تاکید کرد که این ائتلاف عضویت خود را در کمیته هفت نفره انتخاب نخست وزیر به حال تعلیق درآورده است و در هیچ نشست دیگری از آن حاضر نمی‌شود زیرا به توافق جدیدی بر سر نام نخست وزیر آتی نرسیده است.

او تاکید کرد: اختلافی میان گروه‌های شیعی جود ندارد اما تفاهم هم به دست نیامده است.

رئیس ائتلاف سائرون گفت: «کمیته هفت نفره‌ای که از نمایندگان گروه‌های شیعی برای تشکیل شده بود نتوانست به توافقی درباره انتخاب کاندیدایی دست یابد که مسئول تشکیل دولتی جایگزین دولت مستعفی کنونی شود».

وی افزود: «از همین رو رئیس جمهور باید اختیارات خود را در تعیین نامزدی برای نخست وزیری لبنان به کار گیرد».

امروز، سائرون پیشتر اعلام کرده بود که رایزنی‌های میان گروه‌های سیاسی برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق در میان طیف‌های سیاسی این کشور تا به امروز که آخرین مهلت معرفی آن به رئیس جمهور عراق است ادامه داشته اما به نتیجه نرسیده است.

منابع عراقی طی بیست و چهار ساعت اخیر مهم ترین نامزدهای نخست وزیری این کشور را  نعیم السهیل مدیر دفتر ریاست جمهوری، «علی شکری» وزیر پیشین برنامه‌ریزی، «اسعد العیدانی» استاندار بصره و «محمد شیاع السودانی» وزیر کار پیشین و علی الکاظمی رئیس اطلاعات عراق معرفی کرده بودند.

در پی تظاهرات معترضان عراقی از اکتبر (نهم مهر ماه) گذشته، دولت عادل عبدالمهدی استعفا کرد و پس از آن «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق «محمد توفیق علاوی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد.

محمد توفیق علاوی نیز شامگاه یکشنبه (یازدهم اسفند ماه) پس از به حد نصاب نرسیدن تعداد اعضای پارلمان در نشست آن روز برای رای اعتماد به کابینه وی، در پیامی مکتوب به برهم صالح رئیس جمهور عراق انصراف خود را از تشکیل کابینه اعلام کرد و  صالح هم به دنبال آن اعلام کرد که طی ۱۵ روز و بر اساس بند ۷۵ قانون اساسی گزینه دیگری را برای تشکیل کابینه معرفی خواهد کرد.

احتمال می‌رود که با پایان مهلت گروه‌های سیاسی عراق برای معرفی نامزد نخست وزیری عراق طبق قانون اساسی این کشور رئیس جمهور خودش می‌تواند نامزدی را معرفی کند.


خبرگزاری فارس
نظرات

آخرین اخبار
تغییر آدرس سایت پلیس فتا
سفیر ایران در فرانسه: ایران خاک کشورهای دیگر را مورد هدف قرار نداده است
8 مزدور آمریکایی- صهیونی در همدان دستگیر شدند
نماینده مصری: آمریکا و اسرائیل مقاومت ایران را دست کم گرفتند
ترکیه: تجاوزها علیه ایران باید متوقف شود
هشدار اورژانس کشور: مصدومان را ناگهانی از زیر آوار خارج نکنید
هدف قرار گرفتن یک جنگنده رژیم صهیونیستی در آسمان ایران تایید شد
آسیب به 19 بنای تاریخی استان تهران در جنگ اخیر
دستگیری دو جاسوسی که موقعیت اماکن مهم را برای دشمن ارسال می کردند
حمله به سفارت آمریکا در بغداد با 2 پهپاد
حضور 30 خبرنگار خارجی در استان فارس برای پوشش جنگ
انهدام پدافند اسرائیل با موشک‌های حزب‌الله
تمدید پوشش بیمه‌ای برای بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت
اعلام جزئیات تماس تلفنی رؤسای جمهور ایران و مصر
مشاور ترامپ: تشدید تنش‌ها رژیم صهیونیستی را محو خواهد کرد
سفیر ایران: مشکل آمریکا، ایرانِ متحد و مقتدر است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ حمله جنگنده های دشمن به شیراز ، یزد، اصفهان و قشم
مردم‌پایه شدن مقاومت؛ شرط پیروزی در نبرد اراده‌ها
یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی، در 96 سالگی درگذشت
دیدار سفیر ایران با اعضای تیم ملی فوتبال بانوان
تانکر ترکرز: بارگیری نفت در جزیره خارک عادی است
افزایش 23 درصدی قیمت بنزین در آمریکا
از فردا؛ هجدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر مجازی برگزار می شود
کالبدشکافی دلاریزه شدن اقتصاد ایران
تایید فروش بزرگترین بسته تسلیحات به تایوان توسط آمریکا
رم، وین و فرانکفورت در حمایت از ایران به‌پا خواستند
منزل دروازه‌بان تیم ملی فوتسال بمباران شد
قیمت مواد غذایی در آمریکا افزایش یافت
حمایت مردم منتقم ایران از نیروهای مسلح
آغاز طرح تماس با سالمندان تنهای پرخطر در تهران
پزشکیان: هر چه را ویران کرده‌اند، بهتر از قبل می‌سازیم
اجرای «پرستار داوطلب محله» در دستور کار قرار گرفت
مدارس غیردولتی به پرداخت حقوق معلمان طبق قرارداد ملزم شد
شورای نگهبان لایحه بودجه 1405 را مغایر شرع و قانون اساسی نشناخت
عراقچی تاکید کرد: ایران به هرگونه حمله علیه تأسیسات انرژی پاسخ خواهد داد
استرالیا میزان ذخایر انرژی اش را اعلام کرد/اوضاع وخیم است
اعتراف رسانه اسرائیلی به هدف قرار داده شدن بانک‌های آمریکایی در منطقه
هلال احمر: تاکنون به 160 مرکز بهداشتی- درمانی آسیب وارد شده است
تعلیق بخشی از محرومیت‌های چک برگشتی
شورای امنیت درباره تمدید مأموریت یوناما رأی‌گیری می‌کند
پسکوف: روسیه با ونزوئلا در تماس است
گزارش تصویری / مراسم دریا سالار شهید علی شمخانی در امامزاده صالح بن موسی الکاظم (ع)
دبیرکل کتائب سیدالشهدا عراق: خروج از غرب آسیا برای آمریکا پرهزینه خواهد بود
ترامپ دست به دامن چین شد
دیپلماسی همچنان بهترین راه برای حل‌وفصل تنش‌های کنونی است
77 امدادگر در حملات اسرائیل به لبنان شهید و مجروح شدند
سرنوشت نتانیاهو همچنان در هاله‌ای از ابهام
تداوم صادرات و واردات ️از مرزهای کرمانشاه
طومار حزب انگلیسی خطاب به استارمر برای توقف تجاوز علیه ایران
رادیو اسرائیل تایید کرد: ایران، مرکز و جنوب اسرائیل را موشک باران کرد