×
فرهنگی
شناسه خبر : 45297
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/26 ساعت 13:54
وزیر نیرو: افزایش 13درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری

وزیر نیرو: افزایش 13درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری

وزیر نیرو گفت: مجموع بارش‌های کشور با گذشت نیمی از سال آبی جاری افزون بر 190 میلیمتر بوده که در مقایسه با متوسط بلندمدت حدود 13درصد بیشتر است.

به‌گزارش روز دوشنبه وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان»  در جمع خبرنگاران افزود: در مقایسه با پارسال هم که سال بسیار پربارشی در پنج دهه اخیر بود، بارش‌های امسال هفت درصد کمتر بود.
وی یادآوری کرد: سال آبی ۹۹-۹۸ را در مهر ماه ۹۸ به اتکای پیش‌بینی‌هایی که در سازمان هواشناسی انجام داده بودند، آغاز کردیم؛ به این معنا که پاییز در شرایط نرمال و کمی بیش از نرمال و زمستان در شرایط نرمال و کمی کمتر از نرمال از حیث بارش‌ها محسوب شد. 

حجم خالی ۴۰ درصدی مخازن سدها
اردکانیان افزود: امسال با درس‌هایی که از سیلاب ابتدای سال داشتیم و شرایط زمستان گذشته سعی کردیم مدیریت مخازن را به شکل دقیق‌ و مناسب‌ با همکاری نزدیک‌ همه دستگاه‌های همکار در استان‌ها انجام دهیم. در زمان حاضر از حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب حجم مخازن ۴۰ درصد خالی است و آمادگی کافی را در سطح کشور برای دریافت سیلاب‌های بهاره داریم. 
وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی در دو، سه هفته پیش رو، بارش‌های قابل ملاحظه‌ای در نقاط مختلف خواهیم داشت، گفت: البته همکاران من در ستاد فرماندهی مدیریت سیلاب از چند هفته پیش تدارک لازم را دیده‌اند، وضعیت همه رودخانه‌ها و مخازن به‌طور دقیق پایش و دستورالعمل‌ها به شرکت‌های استانی ابلاغ شده و استانداران در جریان قرار دارند.
وزیر نیرو تصریح کرد: با مراقبتی که به عمل خواهد آمد و همکاری مردم بویژه در حاشیه رودخانه‌ها سعی می‌شود حداکثر استفاده مثبت را از بارش‌ها ببریم و با خسارات مواجه نشویم.
وی گفت: این مستلزم شتاب بیشتر در پاکسازی‌ها و ایمن سازی‌ها در برخی رودخانه‌هاست؛ به عنوان نمونه، پیش‌بینی می‌شود در صورت تشدید سیلاب‌ها، در پایین‌دست رودخانه‌های دز و کرخه خروجی را باید افزایش دهیم که شاید تا دو برابر حجم خروجی فعلی بشود. 
وزیر نیرو گفت: این به معنای در معرض سیلاب قرار گرفتن پهنه بیشتری است که در این ارتباط  اطلاع‌رسانی لازم انجام شده و با هوشیاری و آمادگی سعی می‌شود در مجموع به گونه‌ای باشد که با خسارت مواجه نشویم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد پیش‌بینی بارش ۹۰ میلی‌متری در حوضه آبریز دز، گفت: عدد بارش به تنهایی مشخص کننده شدت و ضعف سیلاب نیست که با لحاظ کردن تمام پارامترها می‌توان روان یا جریان آب سطحی ناشی از بارش را محاسبه کرد.
اردکانیان افزود: طبق پیش‌بینی‌ها، در اثر بارش‌های پیش رو ورودی به مخازن کرخه و دز افزایش می‌یابد که در اثر آن، برای داشتن حجم مناسبی از آب در این مخازن با هدف مدیریت یا تسکین سیل، ممکن است به‌ناچار خروجی مخازن افزایش یابد.
وی گفت: این، یک کار دقیق مطابق برنامه است و اطلاعات لازم، به‌موقع به پایین‌دست داده شده است.
وزیر نیرو اظهار داشت: در استان لرستان موفق شدیم حجم قابل توجهی از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها را بدون مواجه شدن با خسارتی، در رودخانه کشکان عبور دهیم.
وی با اشاره به نقش دو عامل سرعت در مهندسی رودخانه و ساخت کناره بندی‌ها و همراهی و همکاری مردم از فاصله گرفتن‌های ضروری در این موفقیت، گفت: امید است در حوضه‌های کرخه و دز هم این همکاری باشد و دستگاه‌های مسئول در استان بتوانند وظایف خود را به موقع و به خوبی انجام دهند. 
اردکانیان درباره فرونشست دشت‌ها هم گفت: بارش‌ها و سیلاب‌ها به تنهایی در این مسئله دخیل نبودند، هر چند موجب نفوذ مناسب جریان آب به لایه‌های زیرین شده‌اند که موجب کاهش فرونشست می‌شود، اما اجرای طرح‌هایی که مانع از برداشت آب از سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود هم نقش تعیین کننده‌ای دارد که از جمله این طرح‌ها وارد مدار شدن تصفیه‌خانه هفتم جنوب شرق تهران بود.
وی افزود: با بهره‌برداری این تصفیه‌خانه، تامین آب شرب حدود دو میلیون نفر در مناطق مختلف تهران و برخی شهرستان‌های استان تهران از این پس از سد ماملو صورت می‌گیرد.
اردکانیان گفت: علاوه بر این که آب با کیفیت‌تری در اختیار مردم  برای شرب قرار می‌گیرد مانع از برداشت آب از چاه‌ها می‌شود و این به کاهش فرونشست کمک می‌کند.
وی درباره تداوم اجرای طرح باروری ابرها هم اظهار داشت: این طرح در کشور با توجه به مقیاس جهانی برای رسیدن به درصد اثربخشی آن در مرحله مطالعاتی قرار دارد. شاید لازم است ۱۵ تا ۲۰ سال آمار داشته باشیم تا به استناد آن بتوانیم با دقت و اطمینان در خصوص تاثیر این طرح صحبت کنیم.
وی افزود: وقتی طرح در این مرحله است انجام آن ارتباط مستقیمی با ترسالی و خشکسالی پیدا نمی‌کند و مانند هر طرح مطالعاتی دیگری باید تداوم داشته باشد.
وزیر نیرو با بیان این که طرح باروری ابرها به صورت محدود امسال اجرا شده گفت: امید است روند آن متوقف نشود تا بتوان به عنوان یک شیوه در کشور با آمار و اطلاعات دقیق و قابل اتکا اجرایی شود.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز دشمن آمریکایی به جزیره لارک؛ سپاه از پاسخ قاطع و تنبیه متجاوز خبر داد
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد؟
«یک عمر وقف وحدت مسلمانان»؛ فیلم‌های دیده‌نشده از رهبر شهید انقلاب
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود
ادای احترام نماینده مجلس مکزیک به مقاومت مردم ایران
تاکید سناتور آمریکایی بر برگزاری انتخابات آزاد در ونزوئلا