×
فرهنگی
شناسه خبر : 45297
تاریخ انتشار : دوشنبه 1398/12/26 ساعت 13:54
وزیر نیرو: افزایش 13درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری

وزیر نیرو: افزایش 13درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری

وزیر نیرو گفت: مجموع بارش‌های کشور با گذشت نیمی از سال آبی جاری افزون بر 190 میلیمتر بوده که در مقایسه با متوسط بلندمدت حدود 13درصد بیشتر است.

به‌گزارش روز دوشنبه وزارت نیرو (پاون)، «رضا اردکانیان»  در جمع خبرنگاران افزود: در مقایسه با پارسال هم که سال بسیار پربارشی در پنج دهه اخیر بود، بارش‌های امسال هفت درصد کمتر بود.
وی یادآوری کرد: سال آبی ۹۹-۹۸ را در مهر ماه ۹۸ به اتکای پیش‌بینی‌هایی که در سازمان هواشناسی انجام داده بودند، آغاز کردیم؛ به این معنا که پاییز در شرایط نرمال و کمی بیش از نرمال و زمستان در شرایط نرمال و کمی کمتر از نرمال از حیث بارش‌ها محسوب شد. 

حجم خالی ۴۰ درصدی مخازن سدها
اردکانیان افزود: امسال با درس‌هایی که از سیلاب ابتدای سال داشتیم و شرایط زمستان گذشته سعی کردیم مدیریت مخازن را به شکل دقیق‌ و مناسب‌ با همکاری نزدیک‌ همه دستگاه‌های همکار در استان‌ها انجام دهیم. در زمان حاضر از حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب حجم مخازن ۴۰ درصد خالی است و آمادگی کافی را در سطح کشور برای دریافت سیلاب‌های بهاره داریم. 
وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی در دو، سه هفته پیش رو، بارش‌های قابل ملاحظه‌ای در نقاط مختلف خواهیم داشت، گفت: البته همکاران من در ستاد فرماندهی مدیریت سیلاب از چند هفته پیش تدارک لازم را دیده‌اند، وضعیت همه رودخانه‌ها و مخازن به‌طور دقیق پایش و دستورالعمل‌ها به شرکت‌های استانی ابلاغ شده و استانداران در جریان قرار دارند.
وزیر نیرو تصریح کرد: با مراقبتی که به عمل خواهد آمد و همکاری مردم بویژه در حاشیه رودخانه‌ها سعی می‌شود حداکثر استفاده مثبت را از بارش‌ها ببریم و با خسارات مواجه نشویم.
وی گفت: این مستلزم شتاب بیشتر در پاکسازی‌ها و ایمن سازی‌ها در برخی رودخانه‌هاست؛ به عنوان نمونه، پیش‌بینی می‌شود در صورت تشدید سیلاب‌ها، در پایین‌دست رودخانه‌های دز و کرخه خروجی را باید افزایش دهیم که شاید تا دو برابر حجم خروجی فعلی بشود. 
وزیر نیرو گفت: این به معنای در معرض سیلاب قرار گرفتن پهنه بیشتری است که در این ارتباط  اطلاع‌رسانی لازم انجام شده و با هوشیاری و آمادگی سعی می‌شود در مجموع به گونه‌ای باشد که با خسارت مواجه نشویم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد پیش‌بینی بارش ۹۰ میلی‌متری در حوضه آبریز دز، گفت: عدد بارش به تنهایی مشخص کننده شدت و ضعف سیلاب نیست که با لحاظ کردن تمام پارامترها می‌توان روان یا جریان آب سطحی ناشی از بارش را محاسبه کرد.
اردکانیان افزود: طبق پیش‌بینی‌ها، در اثر بارش‌های پیش رو ورودی به مخازن کرخه و دز افزایش می‌یابد که در اثر آن، برای داشتن حجم مناسبی از آب در این مخازن با هدف مدیریت یا تسکین سیل، ممکن است به‌ناچار خروجی مخازن افزایش یابد.
وی گفت: این، یک کار دقیق مطابق برنامه است و اطلاعات لازم، به‌موقع به پایین‌دست داده شده است.
وزیر نیرو اظهار داشت: در استان لرستان موفق شدیم حجم قابل توجهی از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها را بدون مواجه شدن با خسارتی، در رودخانه کشکان عبور دهیم.
وی با اشاره به نقش دو عامل سرعت در مهندسی رودخانه و ساخت کناره بندی‌ها و همراهی و همکاری مردم از فاصله گرفتن‌های ضروری در این موفقیت، گفت: امید است در حوضه‌های کرخه و دز هم این همکاری باشد و دستگاه‌های مسئول در استان بتوانند وظایف خود را به موقع و به خوبی انجام دهند. 
اردکانیان درباره فرونشست دشت‌ها هم گفت: بارش‌ها و سیلاب‌ها به تنهایی در این مسئله دخیل نبودند، هر چند موجب نفوذ مناسب جریان آب به لایه‌های زیرین شده‌اند که موجب کاهش فرونشست می‌شود، اما اجرای طرح‌هایی که مانع از برداشت آب از سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود هم نقش تعیین کننده‌ای دارد که از جمله این طرح‌ها وارد مدار شدن تصفیه‌خانه هفتم جنوب شرق تهران بود.
وی افزود: با بهره‌برداری این تصفیه‌خانه، تامین آب شرب حدود دو میلیون نفر در مناطق مختلف تهران و برخی شهرستان‌های استان تهران از این پس از سد ماملو صورت می‌گیرد.
اردکانیان گفت: علاوه بر این که آب با کیفیت‌تری در اختیار مردم  برای شرب قرار می‌گیرد مانع از برداشت آب از چاه‌ها می‌شود و این به کاهش فرونشست کمک می‌کند.
وی درباره تداوم اجرای طرح باروری ابرها هم اظهار داشت: این طرح در کشور با توجه به مقیاس جهانی برای رسیدن به درصد اثربخشی آن در مرحله مطالعاتی قرار دارد. شاید لازم است ۱۵ تا ۲۰ سال آمار داشته باشیم تا به استناد آن بتوانیم با دقت و اطمینان در خصوص تاثیر این طرح صحبت کنیم.
وی افزود: وقتی طرح در این مرحله است انجام آن ارتباط مستقیمی با ترسالی و خشکسالی پیدا نمی‌کند و مانند هر طرح مطالعاتی دیگری باید تداوم داشته باشد.
وزیر نیرو با بیان این که طرح باروری ابرها به صورت محدود امسال اجرا شده گفت: امید است روند آن متوقف نشود تا بتوان به عنوان یک شیوه در کشور با آمار و اطلاعات دقیق و قابل اتکا اجرایی شود.


خبرگزاری ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعال محیط زیست سوئدی توسط صهیونیست ها شکنجه شد
قیمت دلار امروز دوشنبه 14 مهر 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(94) « بیستون»
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 13 مهر + جدول
اردوغان به جمهوری آذربایجان می‌رود
عارف: معضل پسماند سه استان شمالی کشور باید حل شود
وزیر آموزش و پرورش: هزارمین مدرسه کانکسی کشور جمع آوری شد
سرلشکر حاتمی: در حین مذاکره مورد تهاجم قرار گرفتیم
نخست‌وزیر جدید فرانسه یک ماه هم دوام نیاورد!
تمایل زوج‌های ایرانی داشتن 3 فرزند است
دستگیری اوباش خطرناک شمال پایتخت با چهار قبضه سلاح
دستور اژه‌ای برای کنترل بازار و مقابله قاطع با گرانفروشی
قهرمانان تیم ملی کشتی مهمان امام رضا(ع) شدند
فرمانده نیروی دریایی ارتش به روسیه رفت
نورنما | تظاهرات 250 هزار نفری در آمستردام علیه رژیم صهیونیستی
آغاز تحقیقات در مورد علت حادثه مرگبار آزمایشگاه دانشگاه تهران
تونل امیرکبیر امشب مسدود می‌شود
اعلام جرم برای رئیس بانک به دلیل گزارش نکردن پولشویی
دیپلماسی نوسانی ترامپ؛ بندبازی تبلیغاتی میان سه بحران جهانی
نظارت پلیس بر خانه‌هایی که روزانه و ساعتی اجاره می‌روند+فیلم
پرداخت خسارت لوازم منازل آسیب دیده از جنگ به محض تامین منابع
ورود 214 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام
کشته شدن 1152 نظامی صهیونیستی در جریان عملیات طوفان الاقصی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 14 مهر1404+ جدول
ثبت نام 6 میلیون نفر در هشتمین مرحله فروش اینترنتی ایران خودرو + زمان قرعه کشی
آخرین خبر از وضعیت واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی
هر قلمرویی در اختیار حمله به ایران قرار گیرد، هدف پاسخ است+فیلم
پذیرفته‌شدگان ارشد از امروز ثبت نام کنند
برخورد مرگبار پراید با کارگران در اتوبان زین‌الدین: دو کشته و شش مصدوم
تاریخ آخرین مهلت تکمیل تعهدنامه مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد+ شرط پرداخت مستمری
بدرفتاری با اعضای ناوگان الصمود در زندان‌های رژیم صهیونیستی
فرماندار کالیفرنیا: از ترامپ شکایت می‌کنم
بارورسازی ابرها از نیمه آبان آغاز می‌شود
چه زمانی صفرها دوباره برمی‌گردند؟
اولتیماتوم به درویش و وحید هاشمیان
اسرائیل همچنان از ورود کمک‌های غذایی به شمال غزه جلوگیری می‌کند
افشای طرح تجزیه ایران با نقاب هسته‌ای
افزایش قربانیان حادثه مرگبار اتوبوس دانشجویان سمنان
از ویترین تا وب؛ تحولات تجارت جهانی
تیراندازی گسترده در سیدنی 20 زخمی برجای گذاشت
آغاز اخراج های گسترده در صورت تداوم تعطیلی دولت آمریکا
پیام وزیر امور خارجه به مناسبت هفته نیروی انتظامی
ادعای ترامپ: مذاکرات با حماس بسیار موفقیت‌آمیز بود
توقف اجرای حکم قاتل دانشجوی نخبه دانشگاه تهران
وقوع 131 حمله علیه غزه از زمان اعلام موافقت حماس با طرح ترامپ
سقف وام بازنشستگان تأمین اجتماعی افزایش یافت+جزییات
نگهبانی از نرخ‌های کلیدی
دوفوریتی | نیشخند لبوبو به کم‌کاری فرهنگی ما!
بازسازی سیاسی و نظامی‌گری فراخوان ژنرال‌های آمریکایی
حماسه حماس ادامه دارد
X
آگهی تبلیغاتی