×
سیاسی
شناسه خبر : 44978
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1398/12/22 ساعت 16:46
چین اتهام‌زنی آمریکا به پکن درباره شیوع کرونا را محکوم کرد

چین اتهام‌زنی آمریکا به پکن درباره شیوع کرونا را محکوم کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین اظهارات برخی مقامات آمریکایی از جمله مشاور امنیت ملی این کشور درخصوص مقصر دانستن چین به‌ سبب شیوع ویروس کرونا را غیراخلاقی و غیرمسئولانه توصیف کرد.

پکن روز پنجشنبه اظهارات مقامات آمریکایی در زمینه مقصر دانستن چین درخصوص انتشار ویروس کرونا در کشورهای مختلف را محکوم کرد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به اتهام‌زنی‌های اخیر آمریکا گفت، این اظهارات «غیرمسئولانه و غیراخلاقی» به تلاش آمریکایی‌ها برای مقابله با شیوع این ویروس کمکی نخواهد کرد.

وی افزود، اقدامات چین در راستای کند کردن سرعت شیوع بیماری «کووید-۱۹» برای کشورهای جهان زمان خرید تا بتوانند در جهت انتشار آن تلاش کنند. شوانگ گفت: «امید داریم که این چند مقام آمریکایی در این برهه انرژی خود را بر روی دادن پاسخ به [انتشار] ویروس متمرکز کنند و همکاری‌های خود را تقویت کنند و تقصیرات را به گردن چین نیندازند». روز گذشته (چهارشنبه) «رابرت اوبرایان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا مدعی شده بود: «متأسفانه چین به‌جای انجام بهترین اقدامات ممکن، درخصوص شیوع کرونا در ووهان دست به مخفی‌کاری زد». اوبرایان در ادامه ادعاهای خود گفت: «این کار چین احتمالاً باعث شد به اندازه دو ماه برای دادن پاسخ از سوی جامعه جهانی هزینه زمانی ایجاد شود در حالی که می‌توانستیم به طور از چشمگیری آن‌چه در چین اتفاق افتاد و دیگر کشورهای جهان رخ می‌دهد جلوگیری کنیم».

این در حالی است که «بروس آیلوارد» کارشناس ویژه سازمان بهداشت جهانی پس از بازدید از چین در بحبوحه شیوع کرونا در این کشور ضمن تقدیر از مبارزه تمام عیار چین با ویروس کرونا، از سایر کشورها درخواست کرد از رویکرد چین در قبال کنترل شیوع این بیماری الگوبرداری کنند. آیلوارد خطاب به چینی ها گفت: «دنیا به شما مدیون است. صدها هزار نفر در چین از ابتلا به کووید-۱۹ مصون ماندند و این به خاطر پاسخ سریع و قاطع دولت این کشور بود». سازمان بهداشت جهانی، روز چهارشنبه اعلام کرد شیوع بیماری «کووید-۱۹» در دنیا به سطح «همه‌گیری جهانی» رسیده است.

با آنکه شمار مبتلایان به این ویروس در چین که منشأ بیماری بود کاهش یافته به سرعت در سایر نقاط دنیا گسترش یافته است. ویروس کرونا تا کنون ۱۲۸۸۸۴ نفر را مبتلا و ۴۷۲۹ نفر را به کام مرگ کشانده است که بیشترین آمار آن مربوط به کشور چین است. در این میان بیش از هزار نفر در آمریکا به این ویروس آلوده شده و ده‌ها نفر جان خود را از دست داده‌اند. ویروس‌های کرونا (یا کروناویروس‌ها) خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مربوط به دستگاه تنفسی از سرماخوردگی معمولی گرفته تا برونشیت و عفونت مجاری تنفسی را منجر می‌شود.

ویروس کووید-۱۹، از طریق تنفس و تماس هم منتقل می‌شود و همین امر کنترل آن را دشوار کرده است. این ویروس، بیماری «سندرم زجر تنفسی حاد» یا ARDS را در فرد مبتلا ایجاد می‌کند، یک بیماری خطرناک و نارسایی دستگاه تنفسی است که با گسترش سریع التهاب و عفونت در ریه‌ها شروع می‌شود. در ادامه، به دلیل پر شدن کیسه‌های هوایی شُش‌ها از مایع میان‌بافتی، اکسیژن کافی به فرد نمی‌رسد و در صورت عدم رسیدگی به‌موقع بیمار با خطر مرگ مواجه خواهد بود.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو